Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ilonka powiem tak biedna nie jesteś, sorki jak to źle brzmi ale przecież mozesz sobie (znając twoją traumę poprodową) znależć prywatny szpital i zamówić cesarkę, do opieki nianię na pierwsze 3 tyg czy tam dłuzej, da się, ja też pierwszy poród miałam przejebany, drugi nie, bo byłam mądrzejsza i znalazłam prywatną klinikę gdzie włażono mi do dupy

a wczoraj padło tu hasło ,że o dzieciach malo się pisze :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:.

Wczoraj mnie jedna ukierunkowala co mi dolega więc teraz tylko niech to ortopeda potwierdzi jak będzie ok to kurcze po coś ten kawas łykam no nie????

Jutro mam kolędę ,trza dom ogarnąć bo zaraz z rana przychodzi .

Tak jak ja! I prawie do końca pracowałam, wykańczanie chałupy, przeprowadzka tydzień przed porodem :D

I tak też zamierzam w drugiej ciąży :) No, może popracuję krócej :)

Jezu, nas jeszcze budowa czeka :bash:.

Wiecie, jakbym tylko była z dzieckiem, to luzik, czasu mnóstwo, ale ja prowadzę bloga, może to się wydać śmieszne, ale on pochłania od 4-8 godzin dziennie :jawdrop:. Codziennie, weekendy, święta. Teksty, obróbka zdjęć, dopracowywanie szablonu, grafika, maile :bash:, umowy, mąż się śmieje, że jadę normalnie na etacie, a dziecko na rękach w tym czasie, bo nie mam jeszcze niani ani nic.

No z dwójką przepadnę jak nic.

Ilonka powiem tak biedna nie jesteś, sorki jak to źle brzmi ale przecież mozesz sobie (znając twoją traumę poprodową) znależć prywatny szpital i zamówić cesarkę, do opieki nianię na pierwsze 3 tyg czy tam dłuzej, da się, ja też pierwszy poród miałam przejebany, drugi nie, bo byłam mądrzejsza i znalazłam prywatną klinikę gdzie włażono mi do dupy

Jak zajdę, to na pewno będę kombinować ;).

Ale Reni, szczerze, świadomie zdecydowałabyś się na drugie?

Za dużo myślisz :D

Ja też myślałam aż w końcu przestałam i mówię "robimy"!

I zrobiliśmy :) Nie ma na co czekać, młodsza już nei będę :):lol2:

oho Gratulacje Agata !!!! ale zazdroszczę!

ja to się nie umiem zdecydować - bo ciągle planuje, liczę, przeliczam itp.

Chociaż mąż chce, syn chce "blaciszka" ehh tylko mi się nie chce ;) ale może na wiosnę zadziałamy

Ilona młoda się urodziła jak i akurat zezwolenie my dostali:) .Caly dzien sama z nią a ta darła się non stop,kolki masakryczne .W wózku na spacerze nie spala tylko ryczała , ba ona nawet w domu nie spała - dała mi gwiazda popalić .

Fajna strasznie szybko do nas przychodzi ,ale za to mam juz to za sobą .

Ilona, kolejny raz napiszę... pomyśl o jakimś klubie malucha, prywatnym żłobku ;)

Przecież Kostek lubi dzieci, nowe zabawki, zabawy :) Na zdrowie by to wyszło tobie i jemu :D

Trochę jak moja koleżanka jesteś w tym względzie :D nie nie nie! nie oddam do przedszkola, on taki ze mną związany, nie oddam, nie oddam, nie oddam!

A tu bach! Bliźniaki będą więc dzieciak już w przedszkolu :lol2:

Jak zajdę, to na pewno będę kombinować ;).

Ale Reni, szczerze, świadomie zdecydowałabyś się na drugie?

ja wpadłam z drugim, nie planowałam bo byłam na dorobku ale po przeprowadzce do nowego domu pewnie bym się starała, po 30 inaczej sie patrzy na swiat, myślę ze dzis miałabym też dwójkę tylko drugie było by młodsze

ilona ja też miałam traumę pierwszego porodu, w nocy nawet po 2 latach kurczyłam nogi ale jak zaszłam z drugim to wzięłam sprawy w swoje ręce, w prywatnym szpitalu to inna bajka, można rodzić po ludzku ale tak naprawdę nie na folderach

Dziecko trzeba delegować, obowiązki dzielić między członków rodziny i znajomych ;) tak tak!

Jak tylko mogę to dzieciak do dziadków, a co tam! Przeciez ma dziadków, chętnych do pomocy!

Jak trzeba to sobie ze znajomymi dzieciaki podrzucamy nawzajem. Niech się bawią i tłuką.

Jak chora byłam to bez namysłu na kilka dni do dziadków poszedł i już. Mimo tego, że mój przekochany i przegrzeczny. :cool: