diana_teresa 26.11.2014 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Melisa zdrowia dla córki, masakra że oni się tak zupełnie nie przejmują I dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 26.11.2014 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Dzisiaj, patrząc jak rozrabiają i tańczą, trzymając się za ręce, miałam nawet w głowie taką trójeczkę . W każdym razie widzę jak odżywa przy innych dzieciach . Zupełnie nie moje dziecko, tylko taki fajny psotnik . No, szczęśliwy jest wtedy, po prostu, a nie z nami, starymi. Ilonka ja sobie nie wyobrażam nie mieć siostry, co prawda mam starszą o pięć lat i kiedyś za dobrego kontaktu nie miałyśmy, bo we wszystkim jej przeszkadzałam, ale teraz jest super, zawsze jest z kim pogadać i wypłakać się. Moja siostra ma dwójkę dzieci, córkę starszą 4 lata i synka rok i dwa miesiące. Mówię ci jaka ta starsza jest opiekuńcza wobec brata. Wczoraj siedziałam z nimi przez chwilę, bo siostra chciała wyjść na zakupy, zadzwonił mi telefon w drugim pokoju, wystarczyło tylko jedno słowo i ta mała już popilnowała brata. Moja siostra może iść się spokojnie wykąpać, bo ona przy nim posiedzi i do niego pogada, a on przepada za siostrą, ciągle tylko do niej rączki wyciąga i się śmieje. No urocze to jest. Wiadomo zazdrość też jest, ale taka typowo dziecięca. Także Ilonka nie ma się nad czym zastanawiać i 3mam kciuki. Witajcie koleżanki i koledzy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 26.11.2014 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 (edytowane) Hejka laski i Lolek Ilona trzymam kciuki, teraz jesteś świadoma i mądrzejsza o jeden poród także będziesz wiedzieć co robić przy drugiej ciąży, prywatna i tyle, ja nawet rodziłam w prywatnym szpitalu z kontraktem z NFZ, czyli płaciłam tylko za znieczulenie, cesarki były tam na potęgę, co druga bo płacone lepiej to i lekarze bardzo chętni do wykonywania Edytowane 26 Listopada 2014 przez reni1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 26.11.2014 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 26.11.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Witam z rana Mel współczuję coś długo ta gorączka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 26.11.2014 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Dzien doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 26.11.2014 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 hejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 26.11.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 O matko i córko Mmeli dopiero doczytalam :(Współczuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 26.11.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Wlasnie facet z banku jest u mnie zdjecia robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 26.11.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 hej ja dzisiaj ide z mlodym na szczepienie wiec tez mnie czeka walka z goraczka jak ja nie lubie tych szczepien.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 26.11.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 helloł - znów trafiam na dzieciowe tematy co do rodzeństwa i opiekuńczości:...Mówię ci jaka ta starsza jest opiekuńcza wobec brata.... to zacytuję opinię z diagnozy przedszkolnej mojej córki: "słabe strony dziecka - często jest zainteresowana młodszą siostrą niż zajęciami" co dla mnie jest akurat ma plus i to bardzo obie są w jednej grupie bo małą przyjęli "wyjątkowo" i fakt że starsza opiekuje się ciągle młodszą jest balsamem na moje serce :) na naukę ma jeszcze czas ja osobiście popieram więcej niż jedno dziecko... lekko nie jest na początku - ale szybko to mija - no i jak starszak już jest w wieku przedszkolnym to ma się w domu tylko jedno dziecko prawie cały dzień więc luzik Melcia uściskaj okruszkę i trzymajcie się!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 26.11.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Wiecie, ale tak patrzyłam, że jednak fajniej jak starsza jest dziewczynka. Bo przyjęło się mówić: starszych chłopak, a ja w sumie nie wiem dlaczego? Reni kiedyś o tym pisała. Dziewczynka jest opiekuńcza, zainteresowana młodszym dzieckiem, a chłopak? Wiadomo, ma swoje auta i sprawy na głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 26.11.2014 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 lepiej bo dziewczynki sa opiekuńcze , zajmą sie rodzeństwem, a jak starszy jest chłopiec to taka siostra nie raz w ciry dostanie, bynajmniej wszystkie jakie znam dostawały i taki chłopiec nie chetny do pomocy, pewno są wyjątki ale taka reguła dosyć częsta jest jak piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 26.11.2014 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 ale dajcie juz spokój bo zaczęłam mysleć o trzecim :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 26.11.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Reni :wave: Podobno, kiedy zaczynasz się nudzić po godzinach (np. wieczorami) to znak, że czas na następne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 26.11.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 lepiej bo dziewczynki sa opiekuńcze , zajmą sie rodzeństwem, a jak starszy jest chłopiec to taka siostra nie raz w ciry dostanie, bynajmniej wszystkie jakie znam dostawały i taki chłopiec nie chetny do pomocy, pewno są wyjątki ale taka reguła dosyć częsta jest jak piszę hello a ja sie nie zgadzam!! w naszym przypadku to jest zupelnie odwrotnie to brat pilnuje siostry zeby glupot nie robila i to czesciej on przybiega bo oberwal po glowie jak byla miejsza to dumny wozil ja w wozku a teraz wozi na barana, na samochodziku, trzyma za reke jak skacza po lozku ect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 26.11.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Ja jeszcze nie jestem na tym etapie, bo mały chodzi spać o 22 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 26.11.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 ale dajcie juz spokój bo zaczęłam mysleć o trzecim :lol2: :lol2::lol2:i będzie Madzia!!! - to ja zgłasza się na chrzestną niekarana. dobra opinia wśród sąsiadów, podobno nawet całkiem poukładana emocjonalnie :lol2: Reni http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wave.gif http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wave.gif Podobno, kiedy zaczynasz się nudzić po godzinach (np. wieczorami) to znak, że czas na następne http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wink-2.gif. Ilona no wczoraj pisała, że przed 2 urodzinami zaczęlam się nudzić - poza buntem...teraz to dziecko nawet pomaga w pracach domowych ale jeszcze "nie czuję się" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 26.11.2014 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 hello a ja sie nie zgadzam!! w naszym przypadku to jest zupelnie odwrotnie to brat pilnuje siostry zeby glupot nie robila i to czesciej on przybiega bo oberwal po glowie jak byla miejsza to dumny wozil ja w wozku a teraz wozi na barana, na samochodziku, trzyma za reke jak skacza po lozku ect Mój ma starszą kuzynkę i kuzyna. Kuzyna bardziej lubi, bo ma głupoty w głowie, ale to ona jest opiekuńcza, wyważona, itp. Jakbym miała zostawić go w pokoju z kuzynem (8 lat) - nigdy w życiu! Chyba by go rozniósł. Za to z dziewczynką (5 lat) spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 26.11.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Ilona no wczoraj pisała, że przed 2 urodzinami zaczęlam się nudzić - poza buntem...teraz to dziecko nawet pomaga w pracach domowych ale jeszcze "nie czuję się" Ja też trochę, bo zaczyna bawić się sam . Czasami ma dni, że cały dzień na mamusi, ale widzę światełko w tunelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts