Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Fajna podajmy sobie dłonie :lol:

wczoraj miałam zebranie, byłam przekonana ze moja qrwa ksieżniczka ma dwie czwórki z hoistorii, nawet nie dalej jak tydzień temu mówie do niej, kinga moze nawet na piątkę uda ci się wyciagnąć, jak będzie jeszcze sprawdzian i dostaniesz piatkę i jeszcze zgłosisz sie do odpowiedzi, to moze uda ci się mieć piątkę a ona na to , no tak

dostaje na zebraniu oceny, patrzę a tam kurwa 1,1,1,4,4 :eek::eek::eek::eek::eek::eek: lecę do wychowawcy ze to pomyłka, ktoś źle wpisał:bash::bash::bash::bash::bash::bash: debila z siebie zrobiłam a to były jej 3 pały z kartkówek i musi zdawać we wtorek aby mieć tróję na koniec:bash::bash::bash::bash::bash::bash:

komputer idzie w sobote do pokoju syna, telefon zabieram po szkole do mojej sypiaalni i wyłączam internet w jej telefonie

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nesska mądrzyć się nie będę, ale napiszę coś ...;) Moja córka ma 5 lat i mój charakter (uparta jak mało kto ;) Za 20 lat to będzie super cecha, bo wtedy będzie się to nazywało konsekwencją, ale teraz muszę sobie radzić ;) Tylko ja naprawdę jestem konsekwentna. Dwa dni temu dostała szlaban na słodycze i bajki (nie chciała się ubrać w przedszkolu) i przez te 2 dni nawet się nie upominała, bo wiedziała, że nie popuszczę. W przedszkolu też jej nie ubrałam. Wyszłam z szatni i czekałam na ławce przed szatnią - zaryczana przyszła, ale ubrana. Ignoruję spojrzenia współczujących (dziecku, nie mi!) babć, nie przejmuję się rykami - idę prosto, a ona biegnie za mną.

Poranne wstawanie - to też problem, ale moja córka o 20 (maks 20.30) jest w łóżku. Czasem słyszę jak gada nawet przez godzinę, ale nie wychodzi, bo wie, że trafi tam z powrotem. Oboje z mężem byliśmy od początku konsekwentni - jest rytuał: kąpanie, modlitwa, czytanie, buziak, spać. Gdyby nie to nie mielibyśmy czasu dla siebie.

o temat dzieci - współczuję Wam akcji w szkolę ( chociaż pamiętam, że robiłam podobnie jak Wasze córki ;) ) ale czerwony pasek co roku był:cool:

a propo dziecka - mój ok - aż się dziwie - problem taki, że rano nie umie wstac i jest marudny - budzę go po 6 a śpi już przed 20... ale... najpierw na niego nakrzyczę :( a potem mam wyrzuty sumienia jak mówię " spóźnię się przez ciebie do pracy" - jakbyu praca była najważńiejsza :bash:

a przecież 3 latek w zimę o 6 - normalka, że nie chce wstawać a ja się głupia denerwuję....

może seria trzeba przejść na 7/8 etatu

Dlatego ja majac wyrzuty sumienia...stety zrezygnowalam rok temu z pracy... (nie moglam zostawic dziecka w nowej sytuacji samego..1klasa, nowe otoczenie, plan zajec itd) prosilam o 2tyg wolnego-nie dostalam, wiec alivederci.

Szukam oczywiscie nowej..ale jest ciezko,..

pewnie jakbym poprosila u nich ponownie o miejsce, to bym dostala..ale nie chce:no: tylko nie tam! :no:

Moje panny tez wczesnie ida spac.. rano bywa roznie.. starsza wybudzam z wyprzedzeniem czasowym takim 15min..budze ja i zostawiam w lozku.. po 10min ide znowu i mowie, zeby powoli juz wstawala... i po 5min ide ja budzic, ona usmiechnieta wstaje :)

Patent wypróbowany, ale nie działający ;) Moja córka w sobotę wstaje o 6.30 - 7.00, a w dni nauki niestety o 7.20 trudno ją dobudzić. I skupiam się tylko na niej - wcześniej otwieram drzwi do jej pokoju, żeby budziły ją hałasy z mojego szykowania się. Rozbudzam i zostawiam na 10-15 minut, ale efekt jest taki, że i tak zasypia.

Najlepsze wyniki w budzeniu ma moja kotka, która wskakuje jej do łożka. Muszę jednak pilnować, żeby kotka też nie ułożyła się spać ;)

Moja córka w sobotę wstaje o 6.30 - 7.00, a w dni nauki niestety o 7.20 trudno ją dobudzić.

Chyba większość dzieci tak ma... Jutro wieczorem powiedz jej, że w sobotę musicie wstać raniutko, bo idziecie na targ/na poranną mszę/gdziekolwiek i na 7 musicie być na miejscu więc pobudka o 6:00 :D

Ona sama chciała by wstawać wcześniej, bo zawsze chce być pierwsza w przedszkolu i nawet mówi: "czemu mnie tak późno obudziłaś, że nie jestem pierwsza?!"

Niestety z takim trybem trzeba się pogodzić i już. Nie będę jej kładła o 19.00. Gdyby nie moja odpowiedzialność i wiek sama chętnie doczekałabym w łóżku do ostatniej minuty ;)

ehh to chyba mnie macie - tzn może to serio nasz problem? :confused:

o 7 musimy być maksymalnie w przedszkolu

ja zamiast wstać o 6 czy o 5.45 a młodego budzić o 6.30 to ja wstaję 6:15 i sama gonię a młodego poganiam....

spróbuję jutro z dużym wyprzedzeniem;)

a tak sobie myślę że to też "wina" tego,. że o 7 jest jednym z pierwszych w przedszkolu a o 15.30 odbieram jako jednego z ostatnich - mimo, że on bardzo lubi to ja mam wyrzuty sumienia :)

jjana u mnie niestety problem jest z konsekwencja. nosz kurcze nie umiem byc i juz. jeszcze ja predzej a m to jyz jej taj popuszcza ze masakra. a przez mlodego ktory najchetniej co chwile siedzial by przy cycu zwlaszcza wieczorami nie mam za duzo czasu dla corki i do spania ja tatus szykuje. ja wiem ze jej za malo czasu poswiecam i tez przez mi sie tak buntuje ale niestety poki co nie dam rady inaczej