Mmelisa 15.12.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Madzik...mozesz zablysnac na swieta :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 15.12.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Meli przyjedź i powieś bo ja nie będe umiała na pewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 15.12.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Dobre :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 15.12.2014 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Melis oooo dzięki za linka! zaraz poinformuje męża ile święta kosztują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 15.12.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Melis ale na west 40 zł dopłata za kuriera :lol2: a pocztą raczej nie dojdzie Fajna na śledzika też bym przepis chciała dobry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 15.12.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 oj tam 40zl...placisz raz a stol zastawiony masz taa i policz np taka rybke razy tyle osob ile bedzie w domu plus jedna dla niespodziewanego goscia niech Panowie widza ile to wszystko kosztuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 15.12.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 mam dobry przepis na barszcz - robiłam już - z przepisu Gesslerowejhttp://zjemto.blox.pl/2013/11/Wigilijny-barszcz-Magdy-Gessler.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 15.12.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Barszcz to ja akurat robię pyszny na zakwasie ale moze masz Magda przepis na śledzika w śmietanie bo poszukuje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 15.12.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 nie mam takiego świątecznego - jedyny jaki robię to w śmietanie z zielonym groszkiem cukrem pudrem i koperkiem - ale to bardziej na wielkanoc niż BN zakwas robisz sama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 15.12.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 No oczywiście!!!! :yes:Prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 15.12.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 ile wcześniej trzeba? i co tam trzeba dać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 15.12.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Najprosciej to wziac sledzika, dodac smietane i np ogorek korniszon:yes: i wg upodoban cebulke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.12.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Wpadłam... a tu Choinka już jest, śledzik będzie się robił (polecam z żurawiną... jest boski), firany wieszają... Tak jak Meliska pisała.. złap dwa końce za żabki i środek.. zapinaj symetrycznie i rób szczypanki jeśli nie masz na taśmie.. jak jest taśma to tylko przypinaj.. Jak źle zrobisz i nie będzie Ci pasowało.. to przepniesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 15.12.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Jeszcze jest czas Magda także mozesz zrobic.Proste jak barszcz :DBuraki wyszoruj szczoteczka nie obieraj pokroj w ósemki lub plastry jak wolisz i wrzuć do słoja do buraków wykrój żabki czosnku ilośc dowolna zależy od upodobań.Zalej przegotowana ciepła woda z sola.Na 1l wody 1 łyżka soli.Na wierzch połóż kromkę razowego chleba ale niekoniecznie.Przykryj gaza i czekaj.Ja zlewam dzien przed Wigilia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.12.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Aaa barszcz ja robię bez zakwasu z buraków.. ale na żurku... Buraków bardzo dużo (zależy jaki garnek duży jak z 6 litrów to z 2-3kg buraków).. obrane i pokrojone w plastry.. gotuję połowę buraków, do smaku sól pieprz, vegeta.. co tam kto używa.. jak podgotuję troszkę to wyjmuję buraki, wkładam do garnka drugą połowę plasterków buraków, zalewam przecedzonym żurkiem (bez farfocli) do smaku, gotuję chwilkę na małym ogni. Dodaję majeranku... Najlepszy jest na drugi dzień, gęstnieje. jest taki ..mmmmm.. super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 15.12.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Hej Arnika !! Podasz przepis na śledzia z żurawina!? :cool:Zasłony sa z taśma to żabki łapać za ta taśmę tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 15.12.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Hej Ja chojny nie mam Fajna najprościej będzie jak z ciągniesz te żabki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 15.12.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Hej Londonka No tak ale zasłony sa z tasma a firanka juz bez....głupio będzie wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.12.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Tak.. za brzeg i taśmy albo zasłony.. bo mogą być różnie uszyte.. np taśma poniżej krawędzi zasłony aby powstał tzw grzebień... on wówczas może zasłonić żabki i kółka... Albo np taśma jest uszyta na krawędzi zasłony to łapiesz za tą krawędź.Ja nie znoszę żabek, bo by mi ręce odpadły w 5 oknach w salonie zapinać.. i wymyśliłam , że wsuwam w uszyte tunele i po kłopocie... po googlujcie troszkę to i przepisów cała masa w necie jesthttp://zpierwszegotloczenia.pl/przepis/sledzie-z-zurawina?gclid=CIy0-Kjnx8ICFWXHtAodhnMAqghttp://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sledzie-z-zurawina-11Tak zrobione śledzie na urodzinach męża wywołały zachwyt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 15.12.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Fajna ja mam zasłony na taśmie firany nie i nie widzę skrajności w wyglądzie:yes: no chyba ,że nie masz tunelu w tych zasłonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts