Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

:lol2:to się nazywa obycie z dizajnem:lol2::lol2:

Moje dziecko które kocha biel z czernią (ma 3 lata) zwinęło z mego salonu białą drewnianą choinkę przemalowało farbami plakatowymi na czarno i postawiło u siebie na parapecie zadowolone, choć choinkę ubrała sobie sama na czerwono ale pewnie dlatego że nie mam czarnych bombek

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

boze ten mój salon ciemny jak cholera kiedy na dworze pochmurno

Reni, a masz trzy szyby w oknach?

U nas też ciemno jak d* u murzyna, ale to przez trzy szyby i małą ilość okien. Teraz zastanawiamy się nad nowym domem, mamy mieć duże przeszklenia (w salonie powyżej 8 metrów okien balkonowych), ale od północy i zachodu :(. Mój ojciec uparł się, że muszą być trzy szyby :bash:. Ja się waham... Raz, że cena, dwa, że ciemno...

Ilona...jezeli duzo okien i duze chcesz miec, to tato Twoj ma racje.. 3 szyby to dobre rozwiazanie..

my tez mamy 3szybowe okna:yes: i jakos nie marudze, zeby bylo ciemno ;)

chyba, ze mostki termiczne nie sa Ci straszne i na ogrzewanie wolisz wiecej wydawac ;)

Edytowane przez Mmelisa

Ja nie mam 3 szyb, w oknach drewnianych nie tak się przelicza, one są cieplejsze od plastikowych a tam pakiet trzy szybowe to standard, ja mam szyby P 4, czy one są ciemne to nie wiem

Ja teraz mam drewniane i trzy szyby. Fakt, rachunki za ogrzewanie mega niskie. To na pewno da się odczuć. W nowym planuję aluminium, ale na razie jesteśmy na etapie wycen (żeby zaplanować dokładną wielkość i czy będzie narożne) ;), więc wszystko się może zdarzyć :rotfl:.

Dokładnie Mmelisa, on twierdzi, że przy tak dużych przeszkleniach muszą być trzy szyby. Ja mam teraz ciemno, ale mało okien na stosunkowo duży metraż, pewnie przy dwóch też byłoby ciemno jesienią-zimą. No boję się tych trzech szyb od północy, zadaszenie nad tarasem... :(

Ilona, ale te okna nie sa ciemne 3 szybowe..chyba ze zamowisz sobie z dodatkiem koloru (nie wiem jak sie to fachowo mowi, ale one sa przyciemniane)

ooo chyba tak sie to mowi...ze przyciemniana szyba :D

Nie, nie, takie na pewno nie ;). Ale gdzieś słyszałam, że trzyszybowe przepuszczają dużo mniej światła.

Dobra, mam jeszcze czas na decyzję, podpytam producentów o co chodzi z tym światłem ;).

Hey Ja ostatnio ciągle zabiegana bo mój się uparł ze auto sobie musi kupić i cały tydzień z leciał na szukaniu jeżdżeniu i oglądaniu ale uff w końcu kupił

Ilona jak masz tyle przeszkleń to tylko 3 szyby ja nie widzę różnicy w przepuszczaniu światła u mnie dość jasno a mam trzy szyby

Hey Ja ostatnio ciągle zabiegana bo mój się uparł ze auto sobie musi kupić i cały tydzień z leciał na szukaniu jeżdżeniu i oglądaniu ale uff w końcu kupił

Ilona jak masz tyle przeszkleń to tylko 3 szyby ja nie widzę różnicy w przepuszczaniu światła u mnie dość jasno a mam trzy szyby

:hug:

Tak podejrzewałam, że u nas teraz to kwestia małego okna balkonowego :). Albo pogody ;).

Witajcie:)

ja dzisiaj ostatni dzień w starej pracy, za parę godzin wyjazd do Warszawy, dziwne bo się nie stresuje, szkoda tylko ludzi z pracy, bo z fajnymi pracowałam, a atmosfera jest dla mnie bardzo ważna. Pożegnanie trwało już od wczoraj, upiekłam ciasto, a dzisiaj dali mi ładne upominki. Widać że dziewczyny kupowały bo dostałam zestaw do herbaty z Duki:P

Nowy rozdział zaczynam, ciekawe czy będę mogła tak z wami klikać w nowej robocie:) wątpię...ale może jak się już tam ogarnę to będę wiedziała co i jak można:)

Fajna przypomniało mi się, że możesz podrzucić mężowi książkę "Jak przestać się martwić i zacząć żyć" Ten refluks to wiesz, że na tle nerwowym. Ja jestem w trakcie czytania i na wiele rzeczy patrzę teraz inaczej mi pomaga, a przecież różnych osobistych problemów co nie miara u mnie. Druga książka to "Potęga podświadomości", też ok, ale tam jest tak ogólnie bardziej napisane i dużo o Bogu, także nie wszystkim może przypaść do gustu

bratkaf trzymam kciuki za nowa prace:yes:Dobrze ze sie nie stresujesz najważniejsze jest pozytywne nastawienie.:)Moja siostra często powtarza w takich sytuacjach" cos sie skończyło i teraz pora na nowe!!!" :DTak refluks to przeważnie przy nerwowym trybie życia sie uaktywnia :("Potegę podświadomości " moj maz czytał juz kiedys ale nie zrobiła na nim większego wrażenia.:(Trzymam kciukasy za nowa prace!!! :hug: