Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ivy piekę ten sam makowiec :) Gdzie masz zamiar kupić żurawinę?

Piekę też roladę cytrynową - z mascarpone i lemon curd (pycha!) i kilka innych ciast.

Piernik upiekłam wczoraj - na prezenty, wyszedł super, nie wiem czy doczeka poniedziałku ;)

Żurawinę kupiłam w Warszawie pod Hala Mirowską, powinna byc na bazarkach dostępna :-)

Uwielbiam lemon curd :yes::yes::yes:

Dzięki, poszukam na bazarku.

Ja też uwielbiam lemon curd - wybieram ten mniej kaloryczny - bez masła. Ta rolada znika szybko. Ostatnio piekłam przyjaciółce na imprezę - zeszła zaraz po tiramisu :)

I na tym blogu jest też makowiec warstwowo - mój najulubieńszy ;) Piekłam go do co najmniej 5 lat, więc w tym roku zmienię.

Dzięki, poszukam na bazarku.

Ja też uwielbiam lemon curd - wybieram ten mniej kaloryczny - bez masła. Ta rolada znika szybko. Ostatnio piekłam przyjaciółce na imprezę - zeszła zaraz po tiramisu :)

I na tym blogu jest też makowiec warstwowo - mój najulubieńszy ;) Piekłam go do co najmniej 5 lat, więc w tym roku zmienię.

Moge prosic o przepis na roladę, moze zrobię coś tez dla siebie :D ja kupuje lemon curd w Marks& spencer najczęsciej albo robię z przepisu na tym blogu :D

Ja będę piekła cztery ciasta, dwa dla mojej mamy i dwa dla teściowej

Dla teściowej sernik dekadencki ze strony Kwestia smaku oraz orzechowca, a dla mamy sernik kawowo-chałwowy I tort royal również z tej strony

Chałupa w połowie ogarnięta, choc mam wrażenie, że to dopiero początek, mój mąż mieszka tu już około roku I ani razu nie wycierał kurzu:/