Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Lolek, moje 3 znajome mają na kapsułki i jako posiadaczka ekspresu ciśnieniowego powiem tylko, że to nie to :no: To nie ten smak kawy. Pomijając już koszty jej przygotowania, jak masz 10 gości... Dla jednej osoby może się sprawdza (w kwestii kosztów), dla większej wychodzi dużo drożej więc nie wiem, czy nie lepiej zapłacić za ciśnieniowy i mieć później tańszą eksploatację...

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ivy lemon curd robię z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/lemon-curd---cytrynowy-krem (w ogóle nie dodaję oliwy i jakieś 180 g cukru). Piekę roladę (u mnie można kupić pyszne z lokalnej piekarni). Ubijam mascarpone z kremówką i na koniec dodaję lemon curd.

o czyli taki sam jak ja :cool:

rolada taka biszkoptowa ??

a piekłaś może jakis taki TORT lub inny przekładany bezami ??

Nigdy nie pieklłm bezy a jadłam parę razy takie cuda z bezą i mnie kusi :cool:

Ivy rolada biszkoptowa

Tego tortu nie piekłam, ale mam ochotę :) Piekłam bezowe i bezę m.in. z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/malinowa-chmurka. Najważniejsze jest, by dość długo ją ubijać i cukier rzeczywiście dawać łyżka po łyżce czekając aż poprzednia się rozpuści. To długo trwa, ale naprawdę wychodzi.

Piekłam z tej strony też blaty czekoladowe z majonezem - ulubione ciasto moich znajomych - intensywne, wilgotne.

Hejka!!!

Ja przed świętami chyba nic nie zrobię ,latam z młoda po lekarzach :(.Musze do dobrego laryngologa iść :(.

cisto robie jedno jak m o orzechy zadba bo ja wszystkiego za niego nie zrobię:mad:.

chodze wściekła i chyba wynajmuje sobie pokój i opuszczam dom na misiąc:mad::mad::mad::mad:,tylko pierwsze wylecze córcie.

No i popieram prasowanie plus dobry film i jest dobrze, ja oglądam w necie :D.

Edytowane przez mirkamis