Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Reni ja "zawodowo" zajmowałam się narkozą jakieś 2 lata temu i od tego czasu bardzo się boję, bo naprawdę jest czego.

Latem rozmawiałam jednak z dawcami nerek i oni mówią, że lekarze bardzo dbają o dawców, bo to ludzie,którzy ryzykują, chociaż nie muszą.

O wycofaniu mowy nie ma rzecz jasna.

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A jeśli chodzi o wycofanie - uważam, że decyzję o znalezieniu się w gronie dawców trzeba podjąć bardzo świadomie i nie namawiałabym nikogo, kto ma opory, bo gdy już ten telefon zadzwoni to odwrotu nie ma - właśnie dlatego, żeby nie złamać komuś życia.

Te akcje nakłaniania dawców są b potrzebne, ale uważam, że od razu musi być pełna informacja - również o tym, że nie to tylko szpik z krwi, ale też z kości.

Melissa i też na białaczkę?

Magda to jest TO Centrum Onkologii?

Mąż musi teraz na siebie b. uważać - do 9 lutego ma nie chorować ;), bo ten biorca zaraz zacznie dostawać chemię, żeby przeszczep się przyjął.

Znam chłopaka, który jako 13-latek miał przeszczep szpiku. Teraz już jest ok.

Diana 90 cm. A masz materiały w białe lub czarne gwiazdki?

reni po ile sprzedajesz te mebelki? chociaż one są chyba takie malutkie nie nadają się dla 4 latki???

naszych sąsiadów córka 2,5 letnia dzisiaj właśnie miała operację na przepuklinę - niby nic strasznego ale jednak strach przed narkozą był zwłaszcza, że mała sobie coś uroiła i cały czas mówiła że ona już chcę do aniołków :o

Magda

Ja dziś na obiad zupę kura a'la flaczki :D .Jeszcze ciasto chcę upiec bo mam tyle jagód zamrożonych ,że masakra .

oooooo tego wczoraj szukałem..... ale mam smaka na flaczk z kury :yes::yes:

Moja znajoma też 3 letniego chłopca na neuroblastomę pochowała, a druge dziecko z wadą serca całe szczęście już po operacji i wszystko dobrze.....

Edytowane przez lolek7825