Nesska 16.04.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Magda pewnie się da zrobić, ale jak ktoś nie ma na ten temat zielonego pojęcia (np ja) to na pewno nie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.04.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) ogródek czy ogród to duze słowo, ja jestem taka bezsilna, bo roboty kurna chata jest mnóstwo, mąż nie chce nic robić póki nie ma ogrodzenia (a wogóle mi sie wydaje ze nigdy nie będzie robił, oszukał mnie zawsze mówią ze będziemy mieli zajebisty ogród, teraz albo robię sama albo wygląda jak wyglada) gdybym miała 10 facetów to bym rozdzieliła robotę:lol2::lol2::lol2: Nie będę się śmiała Gdzieś o tym pisałam. Mam 2000 ogrodu minus dom i udaje mi się namówić J. do pomocy tylko przy sadzeniu większych roślin i kilku jeszcze okazyjnych ciężkich pracach. Przyzwyczajaj się, Reni i staraj się mieć jak najmniejszy skrawek trawnika. Utrzymanie trawnika, to najtrudniejsza i najbardziej niewdzięczna, syzyfowa praca w ogrodzie Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.04.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) ja się tylko zastanawiam - bo ostatnio mnie męczy temat ogródkowy - czy bez sprzętu i doświadczenia - da się zrobić super ogródek. Bo jak tak przejeżdżam obok domów - to mam wrażenie, że od razu widać co firma, co ktoś sam. Nie ma tej "finezji" Magda, da się, ale nie jest łatwo. Ja też sama wszystko, chociaż ja nie ogrodnik. Mój zasłużył się na początku tylko przekopaniem 3 razy. Ale bywało, że nie rozumiejąc ogrodniczenia za cholerę, zniszczył coś co ja pracowicie odchuchałam. O firmach napisała kiedyś forumowa ogrodniczka Elfir. To co robi większość to sztampa, powielanie wzorów, często bez znajomości warunków glebowych, a co gorsza bez znajomości roślin. Wychodzi jak wychodzi. Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 16.04.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 ja się tylko zastanawiam - bo ostatnio mnie męczy temat ogródkowy - czy bez sprzętu i doświadczenia - da się zrobić super ogródek. Bo jak tak przejeżdżam obok domów - to mam wrażenie, że od razu widać co firma, co ktoś sam. Nie ma tej "finezji" MartaBartek-pewnie ze sie samemu da-ja w zeszlym roku wsadzilam hiacynty do ziemi a dol wykopalam lyzeczka kuchenna:lol2::lol2:-w tym roku wylazly:lol2:-jeszce nie wiem ile mi zajmie cala reszta bo mam 15 arow,ale sie da:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.04.2013 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 ja wczoraj wsadziłam kilka roślinek do doniczek, trawa zagrabiona, od dziś już nic nie robię bo właśnie od manikiurzystki wróciłam:lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.04.2013 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 helloł dziewuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 18.04.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Ja potwierdzam , że robota na zewnątrz to ogromne pieniadze...u mnie ogrodzenie od frontu też z klinkieru - ręcznie formowanego plus metalowe przęsła kostki blisko 250metrów, daliśmy betonową ale szlachetną - granitowej nie chciałam, no i ogród - zagospodarowaliśmy 17 arów, kasa poleciała a i tak trzeba przy tym robić:bash::bash:ale cieszę się, że to już za nami, jesteśmy teraz gołodupcy ale ogrodzeni i z ogrodem:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.04.2013 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 JA TEZ ZAZDROSZCZĘ, ale za rok u mnie będzie ogrodzenie i zagospodarowane 12 arów, bo reszta będzie odgrodzona i tam nic nie robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 18.04.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 i tak mega zazdroszczę JA TEZ ZAZDROSZCZĘ, i ja bo u nas tak będzie chyba w 20......20 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.04.2013 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 najgorsze jest to , iż jeśli ma się ograniczony budget, to człowiek myśli że na zewnątrz to potem się zrobi, najwazniejsze w srodku, aby móc mieszkać, potem jak dochodzi już do tego" potem na zewnątrz" to koszty przerastają i robi się długo bo zazwyczaj trzeba uzbierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.04.2013 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 jezusiu u was tez takie nudy?????????/ na onecie nic ni ma, wczoraj był artykuł o płaszczykach ciężarnej Kate :sick::sick: kogo to obchodzi??? dzis o rozwodzie perfekcyjnej:sick::sick::sick:masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.04.2013 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 ja sprzedałam przed wykończeniówką, zaraz po tynkach, bo juz brakło kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.04.2013 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 a ja dzis walcze z oknami, wczoraj jadalnia , dzis salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 18.04.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Reni dokładnie NAJlepsze jest to, że ja kiedyś myślałam że przy trawce najmniej roboty i się śmiałam, że 80% to będzie sam trawnik Później Anetka chyba pisała, co a raczej ile trzeba zrobić by trawnik był ładny A teraz czytam, że najlepiej jak najwięcej obsadzić, byle trawki jak najmniej _________________ Przy tej pogodzie, piorę co się da. Kupiłam worki próżniowe i będę pakować zimowe rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 18.04.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 u nas na zewnątrz to był priorytet bo mamy małe dzieci i gdyby nie ogrodzenie to musiałabym je wiązać:lol2: a wiadomo jak ogrodzenie to i kostka no a jak kostka to ogród:lol2::lol2: ja jestem zadowolona bo na zewnątrz jest bezpiecznie - wypuszczam dzieciaki i spokojnie mogę coś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 18.04.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Reni,dlatego my od razu robimy ogrodzenie (200 m) i kostkę (200 m)....Jak u Anety, nie wyobrażam sobie dzieci biegających "luzem", i będę czuła się bezpieczniej wiedząc, że nikt mi nie podchodzi pod okna i nie zagląda we wszystkie kąty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 18.04.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Anetko,u nas jak pisałam będzie od razu ogrodzenie i kostka, ale ogród???? - na razie muszę całość jakoś mentalnie okiełznać, co i gdzie chcę - mamy 2400 m........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilonek123 18.04.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Cześc Reni! Przedzierałam Się do Ciebie przez wszystkie posty więc trochę mi zeszło Przez przypadek budujemy ten sam dom i mam nadzieję skorzystac z Twoich doświadczeń. Jesteśmy dopiero na etapie poddasza, ale własnie dostałam wycenę okien i troche mnie ona sprowadziła na ziemię . Pomyślałam, że jak Ty dałaś 70tyś za dębowe okna z HS i szybami p4 to sosnowe zwykłe nie mogą byc takie drogie a tu prawie 50 tys i to z pomniejszeniem 2 oken z jednej sypalni i pozamienianiu czesc na fixy. Czy Ty brałaś może pod uwagę okna PCW? Wiesz jak one wyglądają? Nie mieszkam obecnie w Polsce i nie mogę sobie podjechac do salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 18.04.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Czesc Anetka i dziewczynki:wiggle:-ja tez dlubie w ogrodku:ptzn.moze ogrodek to za duzo powoedziane ale ary sa:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.04.2013 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Magda to masz przeje...... ja bez ogrodzenia ale dzieci duże, 10 i 5 lat, z takim 2 latkiem to przekichane na dworze, oczu na około głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts