reni1980 06.02.2015 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Mirka mua proszę jak dla mnie za dużo cukru w przepisie i dobre z sosem jakimś kwaśnym np malinowoporzeczkowym Składniki na 6 kokilek: 170 g gorzkiej czekolady, posiekanej 56 g mlecznej czekolady, posiekanej 140 g masła pół szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki cukru pudru* 3 duże jajka 3 duże żółtka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki likieru pomarańczowego Przygotować 6 kokilek (ramekinów do zapiekania). Wysmarować je dokładnie masłem, oprószyć delikatnie mąką lub lepiej - kakao. Masło i czekoladę włożyć do małego garnuszka, podgrzewać na małej mocy palnika, by składniki się roztopiły, mieszając od czasu do czasu. Masę czekoladową (ciepłą, nie gorącą) przelać do większego naczynia. Dodać przesianą mąkę i cukier, zmiksować do połączenia. Dodać jajka i żółtka, ekstrakt, likier, zmiksować. Gotową masę czekoladową równo rozdzielić pomiędzy kokilki. Piec w temperaturze 220ºC przez około 14 minut. Czas pieczenia będzie uzależniony od piekarnika, może trwać od 10 - 16 minut. Wierzch powinien być wypieczony, ale środek wciąż płynny. Gorące wyjąć z piekarnika, nożem lekko oddzielić od naczynia, po czym przełożyć na talerz. Oprószyć kakao. Podawać natychmiast z truskawkami i/lub kulką lodów, bitą śmietaną itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 06.02.2015 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 nigdy 1,5 szkl cukru bym nie dała ,ja to juz trochę te przepisy weryfikuję raz wsypałam za dużo i to mnie nauczyło Dzięki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 06.02.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 nigdy 1,5 szkl cukru bym nie dała ,ja to juz trochę te przepisy weryfikuję raz wsypałam za dużo i to mnie nauczyło Dzięki:hug: No własnie, dlatego mi nic nie wychodzi, bo się nie znam . A trzeba mieć jakąś wiedzę, żeby wiedzieć, co modyfikować. Reni, fajny saloon, ja to ogóle nie mam ręki do firan . Do tkanin, itp. Taka ze mnie baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 06.02.2015 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ja się właśnie nie znam, ale za drugim razem dam mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 06.02.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Raz się nadziejesz i już pamiętasz - przynajmniej ja tak mam:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 06.02.2015 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 I tak byłam happy ze mi wyszły tzn były dobre i lawa ciekla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 06.02.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 mnie np. nigdy beza nie wychodzi:bash: normalnie już tyle razy próbowałam i do wyrzucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 06.02.2015 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 O cholera Mirka, to ja chyba dobra kuchara juz jestem, bo mi wychodzi, ale dobra beza to zasługa Ka, bo nikt tak nie ubije piany jak kitchen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 06.02.2015 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 I tak się przyznam ,że kiedyś weszłam na insta Lolka,później trafiłam na insta Gajzo i normalnie jakie ona ma zdolności cukiernicze - zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 06.02.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Oooo hej Ilona!!! Gdzie byłaś jak cie nie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 06.02.2015 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Kurcze to tez sprawdzę, choć Lolek to wiem ze cuda wianki robi w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 06.02.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Pilnie poszukuje takich " ramek" wie ktos gdzie to kupic?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 06.02.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Na co popatrzeć ??Na Meridę Waleczną , Madagaskar czy Alvin i wiewiórki normalnie kino nocne:lol2:. Młoda pilota opanowała. Fajna nie widziałam takich, może Londonka pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 06.02.2015 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ja piaskiem po oczach, jakoś polityka wygrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 06.02.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 a gdzie kupię na te babeczki te pojemniczki szklane? ( qrde to się nazywa fachowe moje nazewnictwo) beza mi zawsze wychodzi jakiś cud - ale dodaję ciut octu jabłkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 06.02.2015 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Kupisz na all:) tyle znalazłam ,kiedyś w biedrze były i ja nie kupiłam. Mnie nawet z octem nie wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 06.02.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ja skazana na Madagaskar.:DSkladam Malmy z Ikeii i młoda mi pomaga oglądając Madagaskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 06.02.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Renia czym myjesz okap w kuchni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 06.02.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 I tak się przyznam ,że kiedyś weszłam na insta Lolka,później trafiłam na insta Gajzo i normalnie jakie ona ma zdolności cukiernicze - zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 06.02.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 znaczy się te kokiki - kurde ale głupia nazwaja chyba nie mam ani 1 blaszkki do pieszenia poza zestawem z piekarnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.