jjana 13.02.2015 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 (edytowane) Agatah nie chcę Cię straszyć, ale swoje przeszłam. Widziałam też dzieci zarażone toksoplazmozą (jedno niewidome na jedno oko, matka zaraziła się w 32 tc). Jeździłam do najlepszego specjalisty w Polsce - jednoznacznie mówił, że największe zagrożenie to surowe/niedopieczone mięso. Ja od 19 tc brałam antybiotyk, żeby dziecka nie zarazić. To jest poważne zagrożenia. Moje dziecko nie zaraziło się dzięki tym lekom i dzięki temu, że wykryto chorobę zaraz po zarażeniu.I jeszcze: mięso z grilla jadłam, bo myślałam, że jest bezpieczne, ale lekarz stwierdził, że to jest za niska temperatura i z grilla to kiełbasę. I tak jem od kilku lat, bo wiedziałam, ze będę chciała mieć drugie dziecko. I wbrew temu co piszą na forach na toksoplazmozę można zachorować drugi raz. Edytowane 13 Lutego 2015 przez jjana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 13.02.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 agatah gratuluję moja znajoma też chorowała na tokso w ciąży, na szczęście dziecko zdrowe ale swoje przeszła także radzę uważać. ja się takich rzeczy nie tykałam, z grilla tylko kiełbaskę no pod tym względem mam fioła strasznie bałam się takich chorób jak byłam w ciąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 13.02.2015 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Nesska ja przeszłam comiesięczne wizyty w szpitalu zakaźnym w W-wie (wizyta u lekarza, a tydzień wcześniej tylko na pobranie krwi, bo wyników z innych laboratoriów nie honorują), branie antybiotyków przez pół ciąży, amniopunkcję, strach zaraz po porodzie gdy przeciwciała u mojego dziecka były bardzo wysokie, jazda za karetkę do CZD (dla matki nie ma miejsca), kilka dni na oddziale patologii noworodka w CZD, tydzień po porodzie spałam na dmuchanym materacu i jadłam tylko bułki, bo bałam się cokolwiek innego, później przez ponad rok co miesiąc wizyty w CZD i badania krwi dziecka, wizyty u specjalistów itd. To naprawdę nie są żarty i żaden tatar czy stek nie jest tego wart. Bardzo mi tego brakuje, bo tatara uwielbiam, ale wiem z czym to się wiąże i nigdy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.02.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Hejka dziewczynki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.02.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Reniakupiłam wczoraj...tzn zamówiłam online w H&Y teraz jest -40% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.02.2015 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 jjana moje jest stad http://www.newelegance.pl Mam takie tylko w szarej tkaninie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.02.2015 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Wypijam kawkę i lece chatę odgruzowywac jutro mam gości a w domu pierdolnik jak cholera.Ze trzy tygodnie nie sprzątałam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 13.02.2015 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Fajna a napiszesz ile zapłaciłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.02.2015 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 jjana privek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.02.2015 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Uważam, że głupie są te baby - tylko piją sobie z dziubków. Mają "brzuszki" (ja mam brzuch), dzidzie (ja dziecko), jedzą "obiadki" lub gotują je "mężusiom". Nie czytam też blogów parentingowych, bo zwyczajnie szkoda mi czasu. A w kolejce do lekarza jestem jeydna, która czyta "Politykę" lub ksiązkę zamiast "Mama to ja" lub "Party". o tak samo uważam dzieki za info o torebce, ale kurcze dziś kupiłam sobie inną (tez piękna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 13.02.2015 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Fajna dzięki. Reni takie akcje są co jakiś czas, nic nie tracisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 13.02.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Agatah gratulacje!!!!! Magda jak nic teraz na nas kolej , nie ma odkładania . Kupiłam sobie sukienkę i kurteczkę humor poprawiano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.02.2015 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Hejka Ja też sobie humor poprawiłam przez weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 16.02.2015 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Hej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 16.02.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 16.02.2015 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Renia jak sobie poprawiłaś humor ?? ..a i powiedz mi bo pytałam czy coś wiesz na temat lamparkietu, nie pisałaś A-bo nic nie wiesz B-nie widziałam pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 16.02.2015 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 London fajne poduchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 16.02.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 odkąd zobaczyłam spac nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 16.02.2015 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 odkąd zobaczyłam spac nie mogę Ale co podłoga czy zegar?? :bash: Witajcie w poniedziałek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 16.02.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 a ja przez stół fajnej też się napaliłam, bo kurde jemy ciągle na tych meblach ogrodowych:/ witajcie przy poniedziałku, jak mi się nic nie chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts