Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ida niby tak co zrobić kiedy ja to zrobię lepiej:rolleyes: wiecie co ja wogóle nie umiem odpoczywać, nawet jak siądę na tarasie to za chwilę wstanę, a to przetrę okno a to odkurzę, a potem zobaczę że dzieci znowu telewizor popalcowały, a to skoszę trawę i tak właściwie cały czas cos robie:jawdrop:

jak jechałam do turcji z tui 2 plus 1 to płaciłam około 6 tys, dziś 2 plus 2 to juz 8 tys, takze najtaniej z jednym dzieckim bo ma sie dostawkę z dwójką to już pokój rodzinny

Oj tak z 1 dzieckiem to luksus

A potem na miejscu wypad do sklepu na lody czy coś tam i płacisz podwójnie

bo u nas już ten etap ze trzeba kupować 2 takie same

i nie ma z 30 euro

Dlatego mam takich znajomych którzy jeżdza po 3 razy w roku mówią że muszą poszaleć nim się zdecydują na 2 potomka .Bo potem to juz znacznie drożej i nie będą tak często latać

pocieszajcie mnie dalej - to nigdy się na drugie nie zdecyduję:)

Ida - a jak z noclegiem w Chorwacji? w ciemno jedziecie i tam na miejscu szukacie czy zorganizowane?

ja dzieci nie mam, ale zawsze w ciemno. Jedzieliśmy z "teściami" tylko oni zawsze w innej miejscowości, wiec najpierw szukaliśmy im noclegu a potem w innej sobie. Maksymalny czas szukania jakas godzina dla nich bo chcieli mega tanio , najszybciej 5 minut :yes:

I tu też dzieciowo :lol2:.

Wiecie co, z moim mężem inny problem, pomaga mi, ale jak nie powiem, to nic nie zrobi, nawet swojej szklanki nie schowa do zmywarki, nie mówiąc już o tym, żeby wstał w nocy i sprawdził czy mały się nie rozkopał albo nie zakopał pod kołdrą. Jak go szturnę, to pójdzie :yes:.

Także u nas to nie z lenistwa, tylko on naprawdę nie pomyśli :no:.

Jak mam do niego pretensje, że kładłam dziecko spać, a on w tym czasie mógł przynajmniej butelki wymyć i wysterylizować na noc oraz wodę zagotować, to zawsze słyszę: "Ale nic nie mówiłaś". I ja potem idę spać godzinę później zanim to wszystko naszykuję :roll:. Tak się kiedyś wkurzyłam, że jak on miał dyżur na nocne karmienie, to nawet palcem nie kiwnęłam :no:. Mąż oczywiście jak zawsze poszedł spać, mały się obudził, a on nieprzygotowany: zaczął latać i szukać czystej butelki, mleka, przegotowanej wody po całej kuchni, obudził mnie z pretensjami, że nic nie naszykowałam przed snem, a ja na to: "Ale nic nie mówiłeś kochanie", obróciłam się na drugi bok i spałam dalej :p.

Karolka ma rację, że same ich tego nauczyłyśmy, mój zawsze twierdzi, że on nie potrafi wszystkiego ogarnąć tak dobrze jak ja, dlatego mi zostawia organizację :bash:.

Wiecie co, mój szwagier (dobrze po czterdziestce) opowiadał o swoich znajomych, którzy mieli dwójkę dzieci i zachciało im się "na starość" trzeciego. Starali się dosyć długo, a końcu żona zaszła i urodziły się... trojaczki :rotfl: :rotfl: :rotfl:.

Reni, ja też nie potrafię odpocząć :no:. Ciągle widzę coś do zrobienia, kiedyś odwiedzili nas znajomi, siedzimy na kanapie, gadamy, a ja widzę paluchy na lakierowanej szafce :bash:, staram się o tym nie myśleć, zająć czymś innym, ale te paluchy tam są i ciągle na nie patrzę :bash:, stoczyłam prawdziwą walkę, żeby nie wstać po ścierkę i ich nie wytrzeć, ale wieczór miałam zmarnowany, bo na niczym innym nie potrafiłam się skupić :lol2:.

To samo jest jak karmię młodego, rozglądam się po pokoju i widzę, co trzeba zrobić, tylko czekam, żeby szybciej się najadł i odbił, żebym mogła wstać i przetrzeć kurze np. :lol2:.