Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam też osobną szufladę na sztucce ;) nigdy jeszcze nie miałam całej zmywarki ;) za mało nas jest :lol2: staram się nawet przed włożeniem ręcznikiem papierowym przetrzeć naczynia ,nie mam więc zaschniętego jedzenia a i tak są brzydko umyte;)

a jakie tabletki używasz? bo jak ja mam zaschnięte ale tylko po sosie do spagettti i talerz stoi dobę to też nie domywa, ale to jedyny przypadek, jeśli nic nie jest zaschnięte to musi domyć

Mam też osobną szufladę na sztucce ;) nigdy jeszcze nie miałam całej zmywarki ;) za mało nas jest :lol2: staram się nawet przed włożeniem ręcznikiem papierowym przetrzeć naczynia ,nie mam więc zaschniętego jedzenia a i tak są brzydko umyte;)

To może wina tabletek, u mnie nie domywa tylko jak coś zaschnie (np sos) i to zazwyczaj wtedy jak sie talerze w danym miejscu zetkną

ale napisz właśnie jak zaleca, bo ja nie wiem a moze źle daję

Renia normalnie daję, sól, tabletki i nabłyszczacz.. Wiem, że niektórzy rezygnują np. z nabłyszczacza i przez to np. im się naczynia nie dosuszają.Metodą prób i błędów ustawiłam sobie tylko pobór nabłyszczacza, bo tak skrzypiały naczynia, że szok.

Ja mam finish, był tu u Reni chyba kiedyś casting na chemię do zmywarki.

O widzicie, u mnie zmywarka Ariston, tabletki z Tesco (daję 1/2 tabletki na zmywanie - w zupełności wystarcza), naczynia stoją aż się zmywarka uzbiera, bywa, że dwa dni. I wszystko domyte.

Zastanawia mnie tylko to o czym piszecie, że zaschnięte. Jak się zmywarkę zamyka to jak to wam zasycha?

Sporadycznie sztućce pojedyncze nie są domyte.

Cześć. I ja się włączę :) Pralkę mam kupioną 10 lat temu - jakaś zwykła marka, bez szaleństw. W zeszłym roku się zepsuła. Wymiana czegoś za 50 złotych i nadal śmiga.

Zmywarka z Ikei - nie domywa tylko jak naczynia źle ułożone. Na początku nie umiałam układać i się wkurzałam. Później się nauczyłam i śmiga jak ta lala.

Renia normalnie daję, sól, tabletki i nabłyszczacz.. Wiem, że niektórzy rezygnują np. z nabłyszczacza i przez to np. im się naczynia nie dosuszają.Metodą prób i błędów ustawiłam sobie tylko pobór nabłyszczacza, bo tak skrzypiały naczynia, że szok.

Ja mam finish, był tu u Reni chyba kiedyś casting na chemię do zmywarki.

no to ok, myslałam ze są jakieś zasady których nie znam, ja tez daję wszystko, tabletki, sól, nabłyszczacz

Ja używam Fairy i wszystko umyte dokładnie. Nawet na szybkim programie.

Ja używam Fairy albo tabletek z Biedronki tych drozszych ( nie pamietam jak sie nazywają)

Sporadycznie sztućce pojedyncze nie są domyte.

u mnie tez wszystko domyte, tak jak pisałam czasem tylko zaschnięta jajecznica gdzieś nie da rady ale to sporoadycznie i tylko ta jedna rzecz. Sztucce - mega rzadko coś jest do poprawki :rolleyes:

A pralkę mam 8-letniego Whirlpoola za 800 zł z Makro.

I śmiga.

Chociaż chciałabym żeby się zepsuła, bo bym kupiła pralkę i suszarkę.:rolleyes:

U mnie nawet jak garnek na garnek nałożę czy miskę na miskę to też domyte:o

Na początku kupowałam jakieś Fairy czy Finish, strasznie drogie. Raz spróbowałam tych z Tesco http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003012133054 i już nie zmieniam. Tak jak pisałam, daje pół tabletki, więc pudełko 60 sztuk u nas na 4-5 miesięcy :p