Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Renia skoro mam wolną rękę to ja jeszcze o fugę dopytam, bo akurat się łazienka u mnie robi znaczy pieprzy przez te szlifki :(:(:(

Warto dawać fugę epoksydową, chodzi mi o prysznic, małe białe płytki, jasna fuga? Macie taką w łazienką, faktycznie taka cudowna w utrzymaniu czystości;) ?? Czy nie warto przepłacać?

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Renia skoro mam wolną rękę to ja jeszcze o fugę dopytam, bo akurat się łazienka u mnie robi znaczy pieprzy przez te szlifki :(:(:(

Warto dawać fugę epoksydową, chodzi mi o prysznic, małe białe płytki, jasna fuga? Macie taką w łazienką, faktycznie taka cudowna w utrzymaniu czystości;) ??

A nie chcesz dać fugi jasnej szarej czy coś takiego?

Aha, regularnie - co 1-2 mycia czyszczę koszyk ten odpływowy, bo my nie spłukujemy, nie przecieramy naczyń przed włożeniem do zmywarki więc sporo się tam syfu zbiera. I tę dużą kratkę/siatkę, która jest na dnie zmywarki. Ile tam się szlamu zbiera:sick::sick::sick: i bez czyszczenia tego gorzej może myć.

O te dwa elementy

http://thumbs.dreamstime.com/x/zmywarki-do-%C5%9Brodka-4120986.jpg

Renia, myślałam o Miele przez chwilę, ale opinie też są różne więc stwierdziłam, że jak mam wydać 5 tysi na Miele, to wolę założyć, że wydam co 5 lat 1300 na coś innego. Poza tym - musiałam kupić od ręki w sklepie, żeby zabrali mi starą pralkę, no i żeby było na już. Kupiłam Samsunga, właśnie pierze po raz pierwszy.

A nie chcesz dać fugi jasnej szarej czy coś takiego?

Chciałam, ale jak to teraz będzie wyglądało przy wyszczerbionych białych płytkach :(:(:( Musi iść biała :(:(:( Dlatego pomyśłałam o epoksyd, a jak nie to spędzę pół życia na szorowaniu fug szczoteczką, a drugą połowę na usuwaniu kamienia z szyb kabiny hahahahhaha

Wiecie, przy takiej jakości sprzętu jaka obecnie jest dostępna (czyli to co Renia pisze - kupujemy lepsze lub gorsze g...) stwierdziłam, że sprzęt ma mieć funkcje, których potrzebuję (to przede wszystkim), ma kosztować tyle ile będę w stanie zapłacić i fajnie, jak będzie mi wizualnie pasował. Na inne bajery uwagi nie zwracam.

Chciałam, ale jak to teraz będzie wyglądało przy wyszczerbionych białych płytkach :(:(:( Musi iść biała :(:(:( Dlatego pomyśłałam o epoksyd, a jak nie to spędzę pół życia na szorowaniu fug szczoteczką, a drugą połowę na usuwaniu kamienia z szyb kabiny hahahahhaha

ale ty godzisz sie na wyszczerbione płytki w łazience, no kotłowni ok ale łazience?:o:o:o:o:o:o mój majster recznie szlifował, jest idealnie