Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

okazuje się, że w mojej okolicy nie ma firmy, która by robiła takie szlifki :( znalazłby się kamieniarz od nagrobków, jak myślicie da radę?

bo teraz okazuje się, że cięcia będzie więcej:bash::bash::bash:Chciałam płytki tylko w kabinie do profilu i oczywiście co?? nie da się. tzn da się, ale brodzik będzie większy od szyb kabiny o jakieś 4cm. Jeśli ułoży płytki poza obszar kabiny to znów docinka mu wyjdzie co drugi rząd :bash::bash::bash:

osiwieje przez tę łazienkę :(

właśnie a co do kabiny to jak to jest, że kupiłam kwadrat 90 cm a ona ma 86,5, brodzik 90 :( tak ma być ?? już nie wspomnę, że brodzik miał być zlicowany z posadzką :( też nie jest, bo okazało się, że idzie tam woda i nie było już szans na przeróbki :( więc wystaje ponad posadzkę:bash::bash::bash:

Melisa mam , ale zafoliowany, spokojnie by się dało zrobić wylewkę tylko po pierwsze różnica poziomów podłóg między łazienką a korytarzem po drugie pomieszczenie i tak już niskie 250 :( to już by bylo 247 :(

a specjalnie brodzik kupiony do wpuszczenia :( i akurat te rurki z wodą idą pod syfonem:bash:

7driho11e53533011783.jpg

kurde pogubilam sie tym brodzikiem i kabina :lol2:

To już wiesz co tu majster przeżywa, co rusz odkrywam przed nim nowe tajemnice

:)

To tak, brodzik mam 90x90

kabinę kupiłam 90x90

a on mówi, że kabina ma 86,5X86,5 i że NIE DA SIĘ już jej wyregulować żeby miała te 90 :(

to poza kabiną zostaje mi 3,5 cm brodzika gdyby kabinę montował do płytek, a jeśli do ściany bez płytek jak ja chcę (czyli płytki tylko w kabinie) to jeszcze więcej :(:(:(

kiepsko to wygląda

Edytowane przez Casuall

sprawdzalas sama czy faktycznie tak ma ta kabina?

moze zerknij w necie jej wymiary dla upewnienia sie i w domu tez.

Jezeli ma faktycznie mniej to na pewno jej nie powiekszysz bo jedna strona bedzie miala braki do zamkniecia :(

tam jest profil przykręcany do ściany i w ten profil wchodzi szyba, z tym,że ja nie wiem ile ona może najmniej wejść w ten profil i byłoby to z dwóch stron symetrycznie wydłużone,

kabina novellini

w necie i instrukcji jest zakres regulacji od 86,5 do 89,5, a on chce zrobić tylko 86,5 :(