Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

London masz inne talenty ;)

Ja gotować uwielbiam i pochwalę się, że moim znajomi lubią jak gotuję ;) Przygotowywałam też duże imprezy (łącznie z komunią na 30 osób). Gdybym się nie spełniała w swoim zawodzie, to mogłabym gotować. Marzę o jakimś kursie gotowania - takim profesjonalnym, ale chyba dopiero po 40, jak już to prawo skończę ;)

Ivy poprzeglądam te szybkowary. A nie ma żadnego zagrożenia, że to ciśnienie duże itd? Nie oparzyłaś się nigdy?

Tez mam szybkowar i też chwalę :D .Ziemniaki w 10 min gotowe :D

Rolady robię jak anna - maria , kapusta czerwona lub fioletowa to ma różne przepisy.Mój lubi tak jak robi jego mama i ja się nauczyłam taką robić.

Kapuste szatkujesz i gotujesz w osolonej wodzie do miękkości .Jak gotowa to odcedzasz i dajesz ją do ostudzenia.W tym czasie kroję w kostkę cebulę .Jak kapusta już zimna to na górę daję cebulę , sól tak z pól do jednej łyżeczki - zależy ile kapusty i na to łyżeczkę octu .Na patelni smażę boczek do wytopienia i dodaję do tej kapusty - mieszam .Nigdy nie daję całego tłuszczu z wytopienia tylko troszkę .

Ocet też do smaku jak kto lubi.

Do tego sosik ,kluseczki i mmmmmmmmmmmmmmm poszło w boki i gimnastyka od nowa :lol2:.Jadę jutro do biedry , kupuję mięcho i robię :D

A ja gotować nie lubię, ale uwielbiam gości i biesiadowanie więc siłą rzeczy muszę. Był moment, że robiłam dużo dużych imprez w domu. Teraz trochę zwolniłam tempo, ale zawsze jak mam gości to coś dobrego szykuję. Lubią do mnie przychodzić. Nawet kiedyś kolega przy stole skomentował, że w końcu coś dobrego zje (żona siedziała obok) :rolleyes:

Ivy poprzeglądam te szybkowary. A nie ma żadnego zagrożenia, że to ciśnienie duże itd? Nie oparzyłaś się nigdy?

nie nigdy :-) z gwizdka leci para wiec tam rak nie podkładasz. Potem po czasie gotowania chwilę czekasz az odparuje/zmniejszy cisnienie i dopiero otwierasz. Bezpieczne urzadzenie :rolleyes: