Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • reni1980

    12540

  • Magda_lena85

    8634

  • Mmelisa

    5802

  • fajna kobieta

    4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

London masz inne talenty ;)

 

Ja gotować uwielbiam i pochwalę się, że moim znajomi lubią jak gotuję ;) Przygotowywałam też duże imprezy (łącznie z komunią na 30 osób). Gdybym się nie spełniała w swoim zawodzie, to mogłabym gotować. Marzę o jakimś kursie gotowania - takim profesjonalnym, ale chyba dopiero po 40, jak już to prawo skończę ;)

 

Ivy poprzeglądam te szybkowary. A nie ma żadnego zagrożenia, że to ciśnienie duże itd? Nie oparzyłaś się nigdy?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tez mam szybkowar i też chwalę :D .Ziemniaki w 10 min gotowe :D

 

Rolady robię jak anna - maria , kapusta czerwona lub fioletowa to ma różne przepisy.Mój lubi tak jak robi jego mama i ja się nauczyłam taką robić.

 

Kapuste szatkujesz i gotujesz w osolonej wodzie do miękkości .Jak gotowa to odcedzasz i dajesz ją do ostudzenia.W tym czasie kroję w kostkę cebulę .Jak kapusta już zimna to na górę daję cebulę , sól tak z pól do jednej łyżeczki - zależy ile kapusty i na to łyżeczkę octu .Na patelni smażę boczek do wytopienia i dodaję do tej kapusty - mieszam .Nigdy nie daję całego tłuszczu z wytopienia tylko troszkę .

Ocet też do smaku jak kto lubi.

 

 

Do tego sosik ,kluseczki i mmmmmmmmmmmmmmm poszło w boki i gimnastyka od nowa :lol2:.Jadę jutro do biedry , kupuję mięcho i robię :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A ja gotować nie lubię, ale uwielbiam gości i biesiadowanie więc siłą rzeczy muszę. Był moment, że robiłam dużo dużych imprez w domu. Teraz trochę zwolniłam tempo, ale zawsze jak mam gości to coś dobrego szykuję. Lubią do mnie przychodzić. Nawet kiedyś kolega przy stole skomentował, że w końcu coś dobrego zje (żona siedziała obok) :rolleyes:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Ivy poprzeglądam te szybkowary. A nie ma żadnego zagrożenia, że to ciśnienie duże itd? Nie oparzyłaś się nigdy?

 

nie nigdy :-) z gwizdka leci para wiec tam rak nie podkładasz. Potem po czasie gotowania chwilę czekasz az odparuje/zmniejszy cisnienie i dopiero otwierasz. Bezpieczne urzadzenie :rolleyes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...