lolek7825 18.03.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 (edytowane) Sałatka z krewetkami 1 opakowanie (parzonych) krewetek koktajlowych (ja kupuje często mrożone wówczas tylko przelewam je zimną wodą)2-3 ogórki konserwowe,1 cebulka (może być czerwona),1 jabłko,Spory pęczek natki pietruszki. Do całych krewetek koktajlowych dodaje ogórki, cebulkę i jabłko pokrojone w bardzo drobną kosteczkę (i tu jest cały sekret tej sałatki). Dodaję posiekaną natkę pietruszki, skrapiam sokiem cytryny (opcja), dodaję odrobinę białego pieprzu do smaku. Wszystko mieszam i wykładam w małych pucharkach jako przystawka (mogą być kieliszki do martini). ryż jest z przepisu Pascala:http://kuchnialidla.pl/product/krewetki-w-sosie-pachnacym-indiami-z-ryzem-basmati Zależy ile będziesz miałą osób ale tego ryżu wychodzi sporo na pewno więcej niż na 4 osoby...... Edytowane 18 Marca 2015 przez lolek7825 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.03.2015 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Mmel a gdzie kupic te formy do tacos???? :eek:Napaliłam sie i zrobiłabym na sobotę. w sklepie spozywczym..albo takim markecie wiekszym u mnie w kazdym sklepie to jest wiec w PL tez powinny byc... sa rozne formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.03.2015 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Ok poszukam.Przyjezdza ten moj kuzyn z No to chyba nic z ryb nie podawać,co? ;)Czy moze śledzie chociaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.03.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Lolek bez sosu ta salatka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.03.2015 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Mmel daj przepis na sałatkę winogronowa. 300g sera zoltego (najlepszy morski badz inny bez dziur, kroimy w kosteczke) duza puszka kukurydzy kisc winogron (ja uzywam obu kolorow i te bezpestkowe, ilosc na oko ) Sos: 1maly jogurt naturalny 200-250g majonezu 2zabki dobrego czosnku. produkty wsypac do miseczki, skladniki na sos polaczyc i dodawac stopniowo do salatki, bo moze sie okazac ze bedzie go za duzo... (ja z reguły jogurt i majonez to po 4lyzki stolowe mieszam w malej miseczce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.03.2015 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Dzięki Mmel :hug:zrobię w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 18.03.2015 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Lolek bez sosu ta salatka? generalnie bez, ona taka bardziej "sypka" jest, ale robiłem też z łyżką majonezu albo łyżką gęstego jogurtu naturalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.03.2015 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 nie ma za co... i uwlebiam ten przepis co podam nizej... znajmomi jak byli to nie mogli sie nachwalic i najesc Ryz zapiekany z warzywami i kurczakiem: 2szkl ryzu 3cebule (ja kroje 2szt bo pozniej lzy mi oczy napelniania kroimy w krazki ) warzywa- marchew, korzen pietruszki ( spora ilosc...aby zrobic warstwe pomieszana w brytfance pokroic w slupki nie za cienki i nie grube ) mieso-kurczak (kroje w kawalki piers.) doprawic wedle uznania (mala uwaga, tych piersi to troszke trzeba miec, zeby nie okazalo sie ze po upieczeniu bedzie ich malo ) Sos: 6szkl wody 6lyzek ketchupu 2 lyzki papryki slodkiej 2lyzki cukru 2 lyzki wegety 1lyzka pieprzu (jak ktos lubi bardziej ostre moga byc 2 lyzki) 1kostka masla Wszystko razem zagotowac. Wsypac surowy ryz do brytfanki. Na ryz ulozyc cebule w krazkach i troszke posolic. Zalac wszystko sosem. Przyprawione mieso polozyc na to wszystko. Piec w temp 180*C okolo godziny. Sosu wyjdzie sporo, wiec jak sie nie zmiesci w brytfance to zostawic go w garnku. Podczas pieczenia moze byc tak, ze bedzie sosu brakowac (mi sie tak nei zdarzylo, ale kolezance za kazdym razem) i wtedy mozna go dolewac co jakis czas. Po upieczeniu odczekac kilka minut i podac na stol do warzyw mozna dodac tez brokul.. raz sprobowalam, nie bylo zle, ale wersja pierwotna najlepsza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.03.2015 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 generalnie bez, ona taka bardziej "sypka" jest, ale robiłem też z łyżką majonezu albo łyżką gęstego jogurtu naturalnego. kiedys w DE jadlam salatke z krewetkami...pamietam tylko tyle ze w kieliszkach byla salata-chyba rucola, krewetki, sos i cytrynki kawalek.. kto chcial mogl sobie skropic.. bylo to daaawno temu i przepis wylecial mi z glowy.. i bylo to moje pierwsze spotkanie ze smakiem krewetki.. (stawaly mi w gardle, wiec pomyslalam ze jem piersi z kurczaka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 18.03.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 (edytowane) widziałyście poduszki i dywany na WW??? cudne a gdzie podziała się nasza GOSPODYNI???? Edytowane 18 Marca 2015 przez lolek7825 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.03.2015 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Dziś jestem ale wczoraj zaniemoglam Hejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.03.2015 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 U mnie dziś w nocy minus 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.03.2015 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Witaj Renia i pozostali u mnie wczoraj bylo 12 na plusiku, oby dzisiaj tez tak bylo. W nocy nie wiem ile, bo spalam jak dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.03.2015 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Tak na szybkiego (bo zmykam), dla Kolezanek co mowia, ze musza schudnac itp itd Milego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 19.03.2015 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Heloł u mnie piękne słońce teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 19.03.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Hej:) U mnie też słonko, ale rano skrobałam szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 19.03.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 hej mel zdjecia lazienki wrzucilam u casual a mnie dopadlo jakies chorobsko przyestawila mi sie klawiatura nie mam polskich znakow jak to odkrecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 19.03.2015 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 z prawej strony obok zegarka gdzie ikonka klawiatury klikam na programisty ale to u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 19.03.2015 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 magda no wlasnie nie dziala nie wiem dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 19.03.2015 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 hej przyestawila mi sie klawiatura nie mam polskich znakow jak to odkrecic podejrzewam że masz zamiast Y literę Z a zamiast Z literkę Y. czyli naciśnij jednocześie lewy "shift" i lewy "ctrl" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts