Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moja matka do dzisiaj nie uznaje ludzi którzy żyją bez ślubu...ma jakis dziwny zaściankowy pogląd na te sprawy - wyznaje zasadę ze jak juz sie ktos z kimś spotyka dłużej niż pół roku to ślub juz koniecznie! Nie daj Boże byłaby w ciąży bez ślubu to juz w ogóle wyklęta.:bash:Nie wiem skąd u niej takie durne przekonania.:mad::mad:

Właśnie ...mnie nigdy nie fascynowała biała suknai haha..nigdy nie chciałam byc księżniczka i nie marzyłam o ksieciu z bajki ...haha wolalam sie uganiac z chłopakami:lol2::lol2: dla mnie każdy dzien jest wyjątkowy;) nie piję do nigogo poprostu tak mam ze nie przywiązuję wagi do dni dat...itd

E nie jest tak źle, ja obiad miałam zrobiony w sobotę, stół ubrany w sobotę wieczorem nawet z talerzami, po mszy tylko ogrzać i podać, miałam zupę grzybowa, potem kluski i rolady,wszystko robione wcześniej, potem tort i kolacja, najtrudniejsze to podać obiad o jednym czasie, ale zawsze ktoś pomógł, mąż siostra

E no Reni u mnie więcej na imieniny muszę mieć nie musi być wszystkiego po kawałku ale 5 rodzaji mięsa miałam do obiadu z 5 rodzaji ciast i tort zimna płyta , ryby wędzone sałatki surówki, barszcz na kolację i paszteciki itp. całość 130 zł od osoby co zostaje do domu zabierałam a na robienie w domu to ja za wygodna jestem zresztą oblecieć 30 osób to nie lada wyczyn

Mmel większość moich znajomych którzy żyją bez ślubu mowi do siebie : żonko mezusiu.:D

moim zdaniem nieuczciwie..chyba ze sa po slubie cywilnym.. przeciez nie trzeba brac koscielnego jak sie nie chce..

ja uznaje zasade: wzieli slub, sa mezem i zona,

nie wzieli: sa partnerami i uzywanie slowa zona/maz ma sie w tej sytacji wg mnie nijak..

nie chcialam zyc w takim zwiazku z racji moich przekonan, chociaz nie mam nic do osob ktore tak zyja.. (siostra i brat mojego meza tak zyja)

zawsze mialam w swojej podswiadomosci ze jak juz to bedzie "ten" to sie pobierzemy...

oczywiscie zeby zyc szczesliwie z soba nie jest konieczny slub, bo to sie mija z celem...ale ja tak chcialam :D

Teraz mamy wlasnie w rodzinie taka sytuacje: kuzyn jest z dziewczyna juz jakieś 10-12 lat żyją razem mieszkają razem oboje po 40 lat i ona zaciążyła wiec moja matka wczoraj oczywiście wyskoczyła ze swoim: " oooo to kiedy ślub????!!!" No kurwa myślałam ze sie pod ziemie zapadnę....:bash: