Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mirka, a gdzie kawa? dla nas? :D

ja sie przebudzilam o 5:45, ale bylam tak leniwa ze sie z wyrka nie podnioslam..a moglam, to bym juz pranie miala zrobione.

Wczoraj przeczytalam artykul, ktory utwierdza mnie w przekonaniu, ze powinnam wracac do PL..Co za ludzie, co za kraj :( wiem, ze tak sie dzieje i rycho nie spi, ono czuwa.. najgorsze to sa sytuacje te na swiezo, wsrod naszych...ehh znowu bede miala dzisiaj pelna glowa mysli..

Melisa ja rozumiem, że ktoś wyjeżdża za granice do pracy. Tylko wkurza mnie strasznie jak ktoś narzeka, że w Polsce to dno, a gdzie indziej dużo lepiej. Nie uważam, że jesteśmy krainą mlekiem i miodem płynącą, ale inni też mają swoje za uszami: w Norwegii przerażają mnie takie właśnie sprawy, a w innych krajach system opieki zdrowotnej. U nas czeka się długo - to fakt, ale gdzie indziej wcale nie krócej

Meliska obiecuję poprawę i od jutra kawusia :)

JA skończyląm malowanie desek na ............................................................płot .Chyba w zeszłym roku wpadłam w nałóg :D.Teraz dałam pierwszą warstwę więc jeszcze 3 dni pracy mnie czeka .

Przeczytałam artykuł i cieszę się ,że mieszkam w Polsce.Moja ma same siniaki na nogach , podbródek pokaleczony ( wypadek na hulajnodze) , wczoraj miała wypadek na rolkach więc kolejne zadrapania poprostu wygląda pięknie.Zresztą od wczoraj chyba wprowadzę zakaz na rolki, hulajnogi i rower do komunii:lol2:

Edytowane przez mirkamis

Laski , sąsiadka poleciła mi środek do mycia fug.Powiem albo napiszę ,że jest rewelacyjny, popsikałam nim , nie czekałam nawet 1 min. przejechałam po fudze gąbeczką i zamiast czarnej i brudnej mam znowu piękną i białą :D.

Wklejam linka ( Meliska sorry ,że tak :) )

http://allegro.pl/meglio-sgrassatore-odtluszczacz-lemon-spray-750ml-i5099650767.html

Sąsiadka , mówiła ,że czyści tym dużo rzeczy :) , zresztą mnie farbę z rąk zmył :).

Melisa ja rozumiem, że ktoś wyjeżdża za granice do pracy. Tylko wkurza mnie strasznie jak ktoś narzeka, że w Polsce to dno, a gdzie indziej dużo lepiej. Nie uważam, że jesteśmy krainą mlekiem i miodem płynącą, ale inni też mają swoje za uszami: w Norwegii przerażają mnie takie właśnie sprawy, a w innych krajach system opieki zdrowotnej. U nas czeka się długo - to fakt, ale gdzie indziej wcale nie krócej

Nigdy nie narzekalam, ze Polska to dno itp..nigdy nie ukrywalam swojego pochodzenia czy to w DE czy to w NO.

Ja po prostu dolaczylam do meza, bo nie chcialam zyc na rozlace.

Tutaj tez nie ma miodu:no: jezeli ktos sie zalapal na dobra robote to jest ok, chociaz i taka nie daje gwarancji, ze cie nie zwolnia..przykladem moze byc poprzednia wielka firma w ktorej maz pracowal..wszystkich zwalniaja, bo firma upada..i teraz Ci ludzie, co tutaj zyja i maja kredyty, niezlego stracha maja, bo panuje kryzys..ciezko znalezc prace itp a na zasilku dlugo nie posiedza.. ale to nie o tym mialam pisac :p w koncu kryzys panuje wszedzie ;)

Opieka zdrowotna tez nie jest super hiper-paracetamol albo, ze to tak ma byc..dziecko kaszle 3mce i nic nie dostaniesz, bo jest zdrowe ;) (przyklad mojej corki... okazalo sie, ze ma alergie)

Jeszcze troche i sssspadam do PL..najpozniej za rok.:cool: