Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Takie cos znalazlam..

na pewno cos kupie, bo cholera wie ile takie cholerstwo bedzie trwac... na szczescie jeszcze tylko miesiac szkoly zostal, ale problem jest nieustanny :sick:

z tego co sie dowiedzialam to 3 dziewczynki w klasie maja :o

wszy to nie problem...... u mojej znajomej córki w przedszkolu dziecko przyniosło glistę ludzką :o:o:o:sick::sick::sick: całe szczęście że rodzice z rozumem i powiadomili przedszkole o czymś takim......

Żaden horror, tylko życie. W każdym przedszkolu, w każdej szkole - są wszy, są robaki różniste. Przecież to jest tłum dzieciaków, które grzebią w ziemi, zbierają patyki w lesie, rzucają się piachem... I raczej nie lecą od razu do łazienek, żeby umyć ręce. W przedszkolu panie jeszcze tego pilnują, ale w szkole... Wystarczy co jakiś czas odrobaczyć. Tylko gdyby odrobaczali wszyscy rodzice byłoby łatwiej, a gro woli udać, że robaków nie ma (bo to przecież wstyd jak dziecko ma owsiki i moje NA PEWNO nie ma i nigdy nie będzie miało) więc to trochę jak walka z wiatrakami bo robaki mnożą się dalej. Ale nie taki diabeł straszny :D Zentel na receptę co pół roku i gotowe. Profilaktycznie :D

Przy wszach gorsza sprawa, bo profilaktycznie się nie da nic stosować - środki na wszy zabijają żywą wesz, ale przed nią nie chronią więc trzeba albo separować dziecko jak się w przedszkolu taka akcja wydarzy, albo psikać, jak już żyjątka się pojawią. Kurcze, siła sugestii zadziałała. Głowa mnie swędzi :lol2:

Jak z kotami ;) też regularnie się odrobacza :p

Tylko takiego rocznika (drugie dziecko) chyba już tak lekami na receptę traktować nie można

Pamiętam że jak chodziłam do podstawówki też miałam kolegę z takimi rodzicami. Chłopak owsiki złapał, pół szkoły zarządził Ale nieeee, to ze się po tyłku drapie to przez to że facet z niego mały a prawdziwy facet tak przecież robi i mu wolno.

W morde mnie non stop glowa teraz swedzi :lol2: ... az jak glupia latam do lustra i sprawdzam czy nie mam :sick:

juz sobie kartke z lista zakupow robie i w PL kupie na pewno cos na te ustrojstwo jak i profilaktycznie na owsiki (a wiadomo co to moze byc nastepne?! )

Dzien dobry ;)

jaka ja mam chec na gulasz z pierwszego zdarzenia z plackami ziemniaczanymi :rolleyes:

placki usmaze, a na gulasz to chyba poczekam az do PL pojade :lol2:

chyba mam prorocze sny.. wczoraj snily mi sie fajne sandaly na wysokim obcasie i przepalatne paskami z przodu..

poszlam z mloda co centrum w poszukiwniu butow na komunie... zerkam zerkam po tych polkach i co widze?? ano buty z mojego snu! :lol2: byly w promocji i hcyba sie po nie dzisiaj wybiore :lol2:

mlodej buciki kupilam i "doslownie" po 2 minutach od wyjscia ze sklepu wrocilam sie by je oddac. Cos mnie skusilo by je dokladniej sprawdzic.. patrze a tam w 1 z nich czerownym dlugopisem pozaznaczane kreski gdzie ma byc przyszyty pasek, podeszwa byle jak przyklejona, poobdrapywane przy spodzie..

no nic, 150zeta za taki bubel? poszlam i mowie ze ich nie chce, na co baba do mnie: a co pani chciala za taka cene miec? dzieci i tak niszcza buty.

odp ze za taka cene to ja chce miec biale buty bez czerwonego dlugopisu i skaz...:p

oddala mi kase a ja z podniesiona glowa do gory wyszlam :p

Buty kupie w PL i to za 50 zeta :p (mamuska moja juz wynalazla sklep :lol2: )