Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej Reni

Ok czyli czekam na dokładne wymiary podnóżka.

Co do wałków to podstawa ma 12 cm długość 50cm, a czy możesz zmierzyć ile ma ten wygięty materiał czyli od jednego końca podstawy do drugiego (jakby to pół srednicy) nie wiem czy wiesz o co chodzi jak nie wiesz to ci narysuję.

Dianka wiem o co chodzi ale nie wiem, zrób tak jakoś symetrycznie co? :lol2: jeśli pół średnicy to promień, tak? nie wiem właśnie, tyle ile będzie dobrze

Ok czyli on jest dokładnie symetryczny czyli dokładnie połówka okręgu tak? Jak tak to sobie wyliczę :)

Hejka Boziu ale wy się macie z tymi zębami. Te ósemki to zawsze trzeba wyrywać?

Ja ostatnio byłam u dentysty, bo nie byłam już ze 4 lata i chciałam sprawdzić, czy nic się nie porobiło (ja się okropnie boję dentystów,, dlatego tak długo zwlekałam). Jakie było moje zdziwienie, gdy się okazało, że nie mam żadnego ubytku, a że już jak się odważyłam i poszłam, to zrobiłam chociaż piaskowanie i zdjęcie kamienia, tego też nigdy nie miałam.

Ja mam dobre zęby po ojcu, tylko nie wiem czy się śmiać, czy płakać, ale jemu jak zaczęły się psuć po 50 roku życia, to od razu wszystkie na raz, i wszystkie na raz zaczęły wypadać:)

Wiesz co ja mam małą szczękę i połowa moich ósemek jest pod dziąsłem ogólnie ale ja miałam wyrywane bez nacinania, choć ta co w piątek miałam wyrywaną to jakaś była przechylona i musiała mi ją wyrywać jakby w stronę policzka co było dość nieprzyjemne, więc pewnie zależy właśnie jak jest umiejscowiona, ona mówiła że właśnie z jedną moją może być problem i może właśnie to nacięcie. No a wrażenie to fakt kiepskie choć człowiek się tak zestresuje wyrwaniem zęba że akurat w tym przypadku o wrażeniu zupełnie zapomniałam ;)