Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dziewczyny dziękuję:) chyba im dlużej to trwa tym lepiej sobie z tym radzę i nie dopuszczam myśli, że się nie uda, ale nie ukrywam psycholog mi trochę pomógł. Wiem jedno na pewno będę mamą! Jeżeli nie z brzuszka to z serduszka, mamą adopcyjną i będę najszczęśliwsza na świecie.

Lolek ale ci zazrdoszcze my jako studenci czesto na jesieni jezdzilismy w gory, super wspominam ten czas, moze w tym roku... wrócimy w nasze ulubione miejsca

Hej:)

Magda zrobilam Ci fotki ,ten naroznik ma standardowa wysokosc,ale jest srednio wygodny..taki twardy ;)

Kupilam sofe i lezanke stocksund:wiggle: ...moze byc

Hejka Laseczki :)

Dzięki Londoś - wstawiaj fotki i swojego stocka też :)

a propo twardości to mnie ucieszyłaś - bo ja właśnie szukam twardej :lol2::lol2::lol2::lol2:

w sobote jadę do ikea i do agaty i mam zamiar z czyms wrócić.

Bratka buziole:hug::hug::hug:

u mnie biedronkowe cottony tylko rożowe byly :( a chciałam szare albo jasno-beżowe

Hejka,

ja też znam dużo przypadków o problemach, ciągle coś i to nie wiadomo dlaczego, może rzeczywiście ta chemia, albo po prostu nie jest to takim tematem tabu jak było kiedyś i ludzie bardziej otwarcie o tym mówią. Medycyna też ruszyła do przodu i to co dla starszych par było kiedyś niemożliwe i dzieci nie mają, teraz w wielu przypadkach medycyna pomaga.

Oczywiście wszystkim nie pomoże, nawet invitro niestety. My to się z mężem już śmiejemy, i nawet raz lekarz o tym wspomniał, że może być tak, że my po prostu razem dzieci mieć nie możemy, ale z innymi partnerami jak najbardziej:) Na razie nie mamy ochoty tego próbować:)

Oboje jesteśmy zdrowi więc jeżeli nie jest nam dane mieć dziecka naturalnie lub przez invitro, to trudno, gdzieś tam na nas czeka to małe szczęście i ja w to wierzę. Nie zamierzam tracić swojego życia na umartwianie się i rozpacz, bo w rzeczywistości ludzie mają gorsze problemy, a my mimo wszystko jesteśmy szczęśliwi i najważniejsze, że zdrowi.

Koniec tematu:) by nie zasmucać innych:)

bratkaf....ja juz tu kiedys pisałam ze moja przyjaciółka pierwsze dziecko urodziła w wieku 37 lat!!! Starali sie około 12-14 i nic.Pozniej na roczek młodego zrobiła sobie test ciaZowy i znowu w ciaZy.Teraz ma dwoch chłopaków ( jeden to moj chrzesniak) :)Głowa do góry dziewczyno wszystko bedzie dobrze!!!!! Musisz tylko sie wyluzować i mniej myślec o tym wszystkim bo stres potęguje niepowodzenia.:hug::hug:

No pamiętam pisałaś, ale ja nie chcę starać się za wszelką cenę, nie wiem czy mnie rozumiesz i nie chcę mieć pierwszego dziecka w wieku ok 40 lat (nie chcę tym stwierdzeniem nikogo urazić). To, że twojej przyjaciółce się udało to super miała szczęście tylko i wyłącznie szczęście, bo po tylu latach starań szanse na naturalną ciąże to 5-8%

Wiem, że wiele osób mówi wyluzujcie, wyjedźcie na wakacje itp. na pewno się uda, ale my na początku naszych starań byliśmy wyluzowani, pełni nadziei, śmieliśmy się z naszych starań, byliśmy w Wenezueli, USA, Turcji na Teneryfie itp. Nie chcę tu się kłócić, ale lekarz mówił, że jakby stres był przeszkodą, to ludzkość dawno by wyginęła, bo w średniowieczu gorsze stresy były.

Pytaliście po co badania, to odpowiedziałam zgodnie z prawdą, nie chcę nikogo urazić swoimi teoriami, bo już o tym luzie to wiele razy słyszałam, ale właśnie od rodziny, nigdy od lekarzy specjalistów/psychologów.

To jest temat rzeka:)

Jak będę w ciąży lub zostanę mamą w inny sposób to oprócz męża was poinformuję od razu:) w każdym razie dziękuję za wsparcie

Edytowane przez bratkaf