reni1980 25.04.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 rere no byłam u mazo i faktycznie bomba, ja też chciałam taką stodołę, tzn tak ścięty dach na równo ale mój mąż powiedział że absotutnie, zgodziłam się z nim ponieważ, bo taka stodoła musi byc większa niż 200 metrów a ja mam właśnie tyle i przy takim metrażu wyglądałaby jak większa buda dla psa. Poza tym widzę podobieństwa na zasadzie betonu , bieli i szarości ale u mnie mniej surowo a bardziej elegancko, tak mi się wydaje. a poprzez drewniane okna bardziej ciepło niż chłodno. Jesli chodzi o życzenia, rere jesteś wyjątkowo mi bliska na forum , nie wiem czy pamiętasz ale ty pierwsza mnie przywitałaś na forum i pomogłaś wkleić zdjęcia, wtedy wklejałam okna tarasowe. A ja się cieszę, że sprawiłam ci taką przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 25.04.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Pamiętam, pamiętam A co do projektów, to na 90% będzie projekt indywidualny. Bardzo mało jest projektów domów, w których nie musielibyśmy robić większych przeróbek. Najbardziej odpowiada nam ten projekt, ale i tutaj musiałoby być kilka zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.04.2011 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 no bardzo fajny i nie wielki a wygląda super jeśli chodzi o elewacje, tylko troszkę mały salon, ale poddasze idealne, łazienka bomba, ile kosztuje taki projekt indywidualny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 25.04.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Szczerze jeszcze się nie dowiadywałam. ALe mamy już Pana A, który zajmował się 4 domami rodzeństwa mojego męża. Ponoć dużo nie bierze, ale nie chcieli się przyznać ile Salon, fakt nie duży, ale da się przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 26.04.2011 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 ja gdybym teraz wybierała projekt napewno bym do kuchni i salonu dodała po 5 metrów i wtedy bym miała prawie idealnie, dziś salon mam troszkę za mały i kuchnię też, ale cóż, za późno, projektów gotowych jest miliony a jednak zawsze jakieś poprawki się wprowadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 26.04.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Jestem Nawet nie wiedziałam, że takie wysokie firany można kupić. Ja teraz u siebie też mam takie założenie, ale musiało być z innego materiału, bo firana tradycyjna, chyba 2,50 była... Pisałam już, że uwielbiam woal? Zwiewny, lekki, pięknie u Ciebie wygląda. I rewelacyjne te "trzymajki" na magnesik U mnie firany w salonie to ciężki temat. Okien będzie sporo więc chciałabym coś mniej pracochłonnego niż woal; z drugiej strony nic innego w zasadzie mi się nie podoba... Dodatkowo okna będą duże, ale z podziałami po 90 cm... I dzisiaj upatrzylam sobie jeszcze u kogoś w dzienniku takie rozwiązanie - też mi się podoba - przepraszam, że nie podam właściciela zdjęcia, ale nie zapisałam. http://images39.fotosik.pl/821/d53accfd56b69d51.jpg Ale zanim do firan dotrę, zdążę osiwieć Przepraszam za off topic, a w zasadzie kawałek prywaty, ale sama mnie sprowokowałaś Aaaa, jeszcze pytanie do poprzedniego Twojego postu... Jakich wymiarów masz kuchnię i salon, że byś jeszcze co nieco dodać chciała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 26.04.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 a na czym te są mocowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 26.04.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 a na czym te są mocowane? Pojęcia nie mam, ale wygląda mi to na najzwyklejsze zazdrostki/patyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 26.04.2011 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 a te patyczki jak się przyczepia to bezpośrednio do okna (ramy), i potem ewentualnie przy zdjęciu pozostają dziury, jeśli tak to odpada , ba ja zmienna a mąż za te dziury to by mi głowę urwał. Nawet gwuzdka nie mogłam wbić do drzwi na stroik świateczny a zawsze mi się marzył stroik na drzwiach zewnętrznych w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 26.04.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 a te patyczki jak się przyczepia to bezpośrednio do okna (ramy), i potem ewentualnie przy zdjęciu pozostają dziury, jeśli tak to odpada , ba ja zmienna a mąż za te dziury to by mi głowę urwał. Nawet gwuzdka nie mogłam wbić do drzwi na stroik świateczny a zawsze mi się marzył stroik na drzwiach zewnętrznych w domu. Do tych patyczków są takie zaczepy samoprzylepne. Jak się firanka znudzi to odklejasz i śladu nie ma http://agafirany.sklepna5.pl/towar/1088/patyczki-do-zazdrostek-40cm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 27.04.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Reni przeczytałam Twój dziennik od "deski do deski" :bye:i zakochałam się w Twoich oknach. Cały Twój domek jest niesamowity. Jak już pisałam zakochałam się w Twoich oknach, a ponieważ rozpoczynamy budowę i jestem na etapie projektu u architekta powiedz mi (nie pamiętam na której stronie o tym pisałaś, drugi raz nie chcę mi się wertować stron) coś o oknach w kuchni (czy się otwierają, jaki mają wymiar)i w jadalni (pamiętam, że pisałaś coś o 13 tys. za to okno), (jaki mają wymiar, z jakiej są firmy i jak się sprawują). Będę zadlądać do Twojego dziennika i jeśli pozwolisz nieco podglądać i zgapiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 27.04.2011 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Reni przeczytałam Twój dziennik od "deski do deski" :bye:i zakochałam się w Twoich oknach. Cały Twój domek jest niesamowity. Jak już pisałam zakochałam się w Twoich oknach, a ponieważ rozpoczynamy budowę i jestem na etapie projektu u architekta powiedz mi (nie pamiętam na której stronie o tym pisałaś, drugi raz nie chcę mi się wertować stron) coś o oknach w kuchni (czy się otwierają, jaki mają wymiar)i w jadalni (pamiętam, że pisałaś coś o 13 tys. za to okno), (jaki mają wymiar, z jakiej są firmy i jak się sprawują). Będę zadlądać do Twojego dziennika i jeśli pozwolisz nieco podglądać i zgapiać. witam Relda, okno w kuchni to szare nie jest otwierane to fix, ma 70 cm wys i 2,5m szerokości jedno i 1,5m szerokości drugie, okno w jadalni w wykuszu takze to fixy i ma 3 części po 1m i 2 części po 60cm, okno hs przesuwne w jadalni ma 2,3 m dł a okno hs przesuwne w salonie ma 3,8 m długości, były dosyc drogie bo wszystkie okna w moim domu kosztowały 70 tyś, są dębowe i nie żałuje ani złotowki, jestem bardzo zadowolona, okna są ze stolbud włoszczowa, witam w mojej galerii jakby co to pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 27.04.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 wszystkie okna w moim domu kosztowały 70 tyś, są dębowe i nie żałuje ani złotowki :jawdrop: to zaszalałaś Reni, ale fakt prezentują się pięknie. Jak po świętach? mi to tylko brzuch urósł a wrzuciłam kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.04.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Hej Reniu, przyszlam powzdychac do Twojej kuchni!! Uwielbiam to narozne okno....dlaczego ja o takim nie pomyslalam!!! ..... kuchnia teraz jest jeszcze bardziej doskonala:yes::D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 27.04.2011 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 :jawdrop: to zaszalałaś Reni, ale fakt prezentują się pięknie. Jak po świętach? mi to tylko brzuch urósł a wrzuciłam kilka fotek. byłam widziałam i padłam na widok drzwi i kominka, ale chciałam powiedzieć ze twój metraż mnie przeraził, bez Pani do sprzatania ani rusz, ja mam 200 m i nie daję juz rady, zwłaszcza te otwarte okna i wszech obecny piach przynoszony przez buty z kazdej strony, od drzwi , od jadalni, od salonu, masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 27.04.2011 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Hej Reniu, przyszlam powzdychac do Twojej kuchni!! Uwielbiam to narozne okno....dlaczego ja o takim nie pomyslalam!!! ..... kuchnia teraz jest jeszcze bardziej doskonala:yes::D witaj mayadaski ja też je uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 27.04.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 byłam widziałam i padłam na widok drzwi i kominka, ale chciałam powiedzieć ze twój metraż mnie przeraził, bez Pani do sprzatania ani rusz, ja mam 200 m i nie daję juz rady, zwłaszcza te otwarte okna i wszech obecny piach przynoszony przez buty z kazdej strony, od drzwi , od jadalni, od salonu, masakra Reni, wiem, ja bym tylko sprzątać musiała i nic po za tym, Pani będzie bo inaczej to bym w bloku wolała mieszkać. Ty to Reni pedantka za bardzo jesteś i stąd masz dość i nie dajesz rady, ale zgrzytający piach pod nogami też nie zniosę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 27.04.2011 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 może i masz rację, mój mąż mi mówi, że albo spasuję albo zwariuję, (ale dupy z kanapy nie ruszy), ale piach po nogami to zgroza nie tylko moja, mieszkanie w domu zwłaszcza jak jest lato to nie mieszkanie w bloku, w domu to wieczne wakacje, ciągle na dworze. Zupelnie inaczej się mieszka, jakoś lajtowo.A wracając do świąt, mialam gości w poniedziałek, bardzo miło było, jakoś więcej miejsca, no i chyba częściej będzie rodzinka wpadać na imprezki, a jak bedzie taras to chyba i każdy weekend realny może być . Mam wrażenie że wszystkim dobrze było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.04.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Reni, w takim domu jak Twój trudno nie czuć się dobrze A jeśli chodzi o mieszkanie w domku czy w bloku, to zgadzam się z Tobą całkowicie - ja nawet śmieci z przyjemnością wynoszę A w bloku to cała wyprawa była Teraz mogę wybiec nawet na boso i przysiąść sobie na słoneczku i wrócić przez trawnik drzwiami balkonowymi - może ja jakaś dziwna jestem, że takie drobnostki sprawiają mi frajdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.04.2011 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 tadammmmmm................. dziewczyny moje pierwsze magnolie w ogrodzie http://img585.imageshack.us/img585/5137/p1040064.jpg http://img69.imageshack.us/img69/1061/p1040065g.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts