anna-maria3 28.04.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Piękne rośliny. Którą masz odmianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.04.2011 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 anna ja jestem zajebiście początkującym ogrodnikiem i w chwili obecnej za trudne pytania mi zadajesz, moge napisać że jedna jest ciemno różowa a druga jasno, ha,ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 28.04.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 ja dziś też oglądałam magnolie ale takie już zupełnie duże drzewa - chciałam dwa, koszt po 298 zł a jak się nie przyjmą to 600stów w błoto:rolleyes: wiec na to konto kupiłam sporo innych duperel i zapłaciłam............... niecałe 500:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 28.04.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 anna ja jestem zajebiście początkującym ogrodnikiem i w chwili obecnej za trudne pytania mi zadajesz, moge napisać że jedna jest ciemno różowa a druga jasno, ha,ha reni o nic więcej mi nie chodziło ja mam dwie jasne pasie ja rok temu kupiłam jedną zdychającą magnolię w Biedronce za 1,99 i rośnie pięknie Może w tym roku też będą. Druga, drzewko, już w "normalnej" cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 28.04.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 ja dziś też jakieś drzewka po 5 zł kupowałam - zobaczymy co z nich wyrośnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 28.04.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Reni dzięki za odpowiedź. Pod wpływem Twojego domku już zmieniłam jedno okno(w jadalni) ma być prawie na całą ścianę od ogrodu, ale niestety myjąc je będę musiała wychodzić na zewnątrz. Nie wiem jeszcze jaki dać rozmiar okna narożnego w salonie (też zmiana po obejrzeniu Twoich okien). Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie ok. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.04.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Relda mogę cię pocieszyć tym że ja tez skakam na zewnątrz aby umyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 28.04.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Reni zazdroszczę że zaczęłaś działać w ogrodzie, dla mnie to też czarna magia i coś czuję że nie obędzie się bez pomocy fachowców przynajmniej na początku. ps. a Mąż już posadził drzewo? :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.04.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Reni poczuła wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 28.04.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Mówiłam, że tu wrócę no i jestem. Nie jestem zwolenniczką nowoczesnych wnętrz, ale Twój dom mnie naprawdę urzekł Bardzo wysmakowane i ciepłe są Twoje wnętrza reni Gratuluję pierwszego drzewka- my aktualnie też walczymy z ogrodem, a konkretnie zakładamy automatyczne podlewanie a następnie trawnik:wave: Będę wpadać, jeśli pozwolisz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.04.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Reni, a jednak wychyliłaś nosa poza "taras" . No chyba, że to mąż sadził te piękne drzewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.04.2011 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 MarJel ty także już niedługo zajmiesz się ogrodem agawi witam serdecznie, oczywiście wpadaj ile chcesz, cieszę się, że ci się podoba rere musiałam wybrać albo coś robię albo nie mam nic, mąż sie uparł że nie będzie zaczynał od końca, czyli najpierw kostka przed domem, potem taras i na końcu sadzenia, ja nie wiem kiedy kostaka się zrobi a mam już dość księżycowego widoku działki, ale najgorsza robota czyli grabienie pod trawę to już mąż ma dziś robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.04.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Reni, powiedz mężowi, że często ludzie robią nasadzenia jeszcze przed budową lub w jej trakcie (nam tak radzili znajomi i rodzina, ale mamy za mały ogródek i pracownicy na pewno wszystko by zdeptali), a to po to, żeby osłonić się trochę dużymi drzewkami, kiedy w końcu się wprowadzą Czyli nasadzenia wcale nie muszą być ostatnim etapem robót wokół domu Choć rozumiem, że jak ktoś nie jest pasjonatą zieleni (tak jak ja np.), to zostawia te wydatki właśnie na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.04.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Reni mozesz zdradzic ile kosztowala Cie obudwa wkladu kominkowego? Ja przy kupnie wkładu ustaliłam z gosciem ze zapłace dodatkowo za jego podlaczenie 500 zl. byłam pewna ze za taka prosta obudowe (podobny prostopadłoscian jak u Ciebie ) nie bede miała jakiejs duzej wyceny (nawet o tym rozmawiałam z MarJel) a dzis dostaje maila od gostka ktory mi pisze ze koszt obudowy to 6-7 tys zl Fakt ze w cenie ejst ramka z granitu ale wiem ze ona bedzie mnie ksoztowac ok 900 zl +robocizna 800 zl? wiec wychodzi ze ponad 4 tys kosztuje zabudowanie wkładu ytongiem i plytami g-k .Nie robiłam do tej pory zadnych innych wycen i sama nie wiem czy zaczac szukac kogos innego czy faktycznie to tyle kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 29.04.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Magnolie bardzo ładnie kwitną, także już za momencik będzie widać kolor Fajnie, że pierwsza roślinka już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.04.2011 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Reni, powiedz mężowi, że często ludzie robią nasadzenia jeszcze przed budową lub w jej trakcie (nam tak radzili znajomi i rodzina, ale mamy za mały ogródek i pracownicy na pewno wszystko by zdeptali), a to po to, żeby osłonić się trochę dużymi drzewkami, kiedy w końcu się wprowadzą Czyli nasadzenia wcale nie muszą być ostatnim etapem robót wokół domu Choć rozumiem, że jak ktoś nie jest pasjonatą zieleni (tak jak ja np.), to zostawia te wydatki właśnie na koniec wiem , wiem i wcale sie nie dziwię skoro moje magnolie maja kwitnąć dopiero za 2 lata, ale mu bardziej chodzi o to, ze jak jest kostka i krawężniki czy palisady to wtedy jest wyznaczona granica co od którego momentu, a tak później to się robi jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.04.2011 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Reni mozesz zdradzic ile kosztowala Cie obudwa wkladu kominkowego? Ja przy kupnie wkładu ustaliłam z gosciem ze zapłace dodatkowo za jego podlaczenie 500 zl. byłam pewna ze za taka prosta obudowe (podobny prostopadłoscian jak u Ciebie ) nie bede miała jakiejs duzej wyceny (nawet o tym rozmawiałam z MarJel) a dzis dostaje maila od gostka ktory mi pisze ze koszt obudowy to 6-7 tys zl Fakt ze w cenie ejst ramka z granitu ale wiem ze ona bedzie mnie ksoztowac ok 900 zl +robocizna 800 zl? wiec wychodzi ze ponad 4 tys kosztuje zabudowanie wkładu ytongiem i plytami g-k .Nie robiłam do tej pory zadnych innych wycen i sama nie wiem czy zaczac szukac kogos innego czy faktycznie to tyle kosztuje? kakusek mój kominek obudowywał mi mąż ale wiem ze sobie za to trochę liczą ale twoja wycena dosyc wysoka, za granit zapłacilam 800 zł i tez montował mój mąż, ja obudowywałam kominek takimi specjalnymi płytami do kominków a potem robiłam konstrukcję i dopiero płyty g-k, czy twoja wycena obejmuje jakis jeszcze dekoracyjny element oprócz ramki? i dlaczego bedziesz obudowywać ytongiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 29.04.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Reni, czy mi sie wydaję czy Ty kiedyś wklejałaś taką fajną kolorową ławeczkę? Szukam sklepu gdzie ją można kupić. To czasem Ty jej nie wkleiłaś?http://img814.imageshack.us/img814/7104/8tmlb4tisxejsnjpsb.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 29.04.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) Mar Jel w Kare style one są, http://karestyle.pl/KARE_design__Wyjatkowa_Lawka_Patchwork-625.htmla na facebooku widziałam, że wczoraj było na meble -20%, co ajkiś czas dają takie rabaty Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez pasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.04.2011 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 o niestety MarJel to nie ja, a co u ciebie , wyjazd na łowy do ikei zaliczony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts