MarJel 29.04.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 pasiulku, wielkie dzieki:) Reni, a gdzie:rolleyes:, planuję na przyszły tydzień i mam nadzieję że nic mi planów już nie pokrzyżuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 29.04.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 pasiulku, wielkie dzieki:) Reni, a gdzie:rolleyes:, planuję na przyszły tydzień i mam nadzieję że nic mi planów już nie pokrzyżuje. nie ma sprawy:) a w Ikei podobno 2go maja dla klubowiczów ikea family jakieś specjalne promocje:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.04.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) Pan kominkowy zaproponowal obudowe "mieszana" ze wzgledu na te granitowa ramke.Pierwszy poziom ma byc z ytonga a pozniej juz te specjalne plyty do zabudowy (grenaisol lub superisol) a z zewnatrz płyty wzmocnione g-k. Jak pisałam obudowa to zwykły prostopadłoscian .Mam wkład vis a vis wiec z jednej strony bedzie ta doklejana ramka z granitu z drugiej zas oryginalna waska rameczka ktora tez juz zakupilismy (ja sie chyba tylko zakłada) Jutro dzwonie do goscia o szczegolowe ionformacje (wycena zawiera robcizne plus materialy) bo mozliwe ze w swojej wycenie zawarl tez przepustnice zewnetrzna o ktora kiedys pytalam.Skoro juz o kominku mowa to na jakiej wysokosci masz dolna krawedz wkładu? Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.04.2011 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 hejka kakusek, jeśli razem z materiałem to cena chyba ok, wiem że te płyty bardzo drogie, tzn około 100 zł za szt, ja mam dolną krawędź kominka 50 cm nad ziemią, ale mam ten cokół ze stali na 15 cm wysokości, gdyby go nie było może byłby te 10 cm niżej, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 01.05.2011 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 (edytowane) witajcie poniżej moja działka , 3 dni cieżkiej roboty a efekt przygnębiający, nie patrzcie na moje tuje, kupilam najtańsze bo nawet nie wiem czy się przyjmą i jak dalej ten ogród ma wygladać,chociaż jak patrzę na te zdjecia to może niektórzy ich nawet niezauważą,he,he narazie chciałam oddzielić połowę działki, dziś ogladałam ogród Toli , jak patrzę na mój to płakać się chce http://img689.imageshack.us/img689/7412/p1040069oe.jpg http://img7.imageshack.us/img7/3521/p1040071x.jpg http://img847.imageshack.us/img847/8813/p1040074r.jpg a takie cudeńko kupiłam córcehttp://img852.imageshack.us/img852/1582/p1040073.jpg Edytowane 1 Maja 2011 przez reni1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 01.05.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 (edytowane) Reni Toli ogród ma już kilka lat -myślisz że od początku tak pięknie wyglądał? Za rok o tej porze będziesz miała zieloniuteńko a ja bedę skuczeć patrząc na mój ksieżycowy ogród Co masz zamiar sadzić na drugiej części działki-drzewka owocowe? Macie zamiar robić ogrodzenie na całości czy tylko do pasa thui?(pytam bo sama mam duża działkę i nie wiem jak wybrnąć z ogrodzeniem) Zastanawia mnie jeszcze ta wielka dziura z woda-masz tam zamiar robić jakieś oczko wodne? Podobaja mi sie oczka ,kaskady ale nie wiem czy finsowo bede mogła sobie na nie pozwolić(może kiedyś) wiec na poczatke mam zamiar zrobić taka mini-fontanne która odgapiłam oa Agi : http://img703.imageshack.us/img703/9018/2h37vh2.jpg Uploaded with ImageShack.us Edytowane 1 Maja 2011 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 01.05.2011 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 kakusek dzięki za pocieszenie, ja to będę robić za rok u ciebie, tak w tej wielkiej dziurze będzie oczko wodne( mam ten sam problem co ty czyli kasa, z moich orientacji wynika ze trzeba liczyć około 10 tyś za takie oczko, na drugiej częsci działki walczy moja teściowa, za metalowym garażem ma mały ogrodek, takze niech tam sadzi co se chce, grodzić będę raczej wszystko bo sarny wyjadają wszystko co posadzi teściowa, właśnie najbardziej denerwuje mnie to że ogród to kilkuletni wysiłek a ja bym chciała już, co do twojej inspiracji mój mąż właśnie mi oświadczył że taką tez chce ale z przodu domu, tam też troszke działki mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 01.05.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Reni ale masz hektary:jawdrop: to zagospodarować to nie lada wyczyn:yes: wiem, nie pocieszyłam Cię ale jak już tego dokonasz to będzie suuuper:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 01.05.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Za to ile miejsca do popisu Ja to nie wiem czy skoncze kiedys ten dom bo zamiast wybierac wyposażenie gapie sie na piekne ogrody na tym forum : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=29145&start=1232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 01.05.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Reni, nie odrazu, Rzym zbudowano. I Ty doczekasz się wspaniałego ogrodu. Wiem, wiem, chciałoby się mieć już wszystko na cacy (ja też z tych mało cierpliwych), ale na to trzeba kasy. Pozostaje Ci tylko czekać i powolutku dosadzać . Ps. Dalej jestem oszołomiona ilością arów na Twojej działce. Moja będzie taka tyci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.05.2011 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 pasie ale jak już tego dokonasz to będzie suuuper właśnie jak! rere wiem , wiem , że na wszystko trzeba czasu i kasy , w moim przypadku ogromnej kasy, trawa z rolki i sztab ludzi do sadzenia to marzenie, musiałabym chyba dom sprzedać, dlatego ja chcialam małą działkę, taką szybciutko można szybko zagospodarować a u mnie, staję nad nią i nie wiem gdzie rece włożyć , od czego zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 02.05.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 od czego zacząć Od kartki i ołówka, rozplanowania rabat, a potem roślin. Prawda, że to proste A tak na poważnie odpowiedz sobie na kilka pytań. W jakim stylu chcesz mieć ogród, jaką masz glebę, itd. Jak już będziesz znać na nie odpowiedzi, będzie Ci łatwiej dobierać roślinki. Nie mówię, że to jest proste (w szkole liznełam ten temat), ale przy Twojej wytrwałości i perfekcji dasz radę . A jak nie to może tu na forum zwróć się o pomoc, np. do Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.05.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Reni - przyszłam do Twojego dziennika od Spirei oglądaliśmy go wczoraj z mężem i jesteśmy zachwyceni! oczywiście chcielibyśmy zgapić kilka rozwiązań, dlatego mam parę pytań: jakie są wymiary Waszej górnej łazienki? na jakiej wysokości wypada górna krawędź okna w kuchni? (może już o tym pisałaś, ale na razie chłonęliśmy obrazki) i czy jesteś zadowolona z takiej lokalizacji płyty w kuchni - przy oknie? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.05.2011 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 (edytowane) rere Od kartki i ołówka, rozplanowania rabat, a potem roślin. Prawda, że to proste A tak na poważnie odpowiedz sobie na kilka pytań. W jakim stylu chcesz mieć ogród, jaką masz glebę, itd. Jak już będziesz znać na nie odpowiedzi, będzie Ci łatwiej dobierać roślinki. tylko że ja mam jeszcze jeden problem, nudne to dla mnie jak flaki z olejem, nie lubię się w tym grzebać, ale myślę sobie że jak zobaczę efekty to zachce mi się w końcu a może i kiedyś to pokocham, dziś w parcy zajmuję się tym co nigdy mi się nie śniło Edytowane 2 Maja 2011 przez reni1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.05.2011 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 tatarak skoro przyszłaś od spirei to jedno nas łączy, witam serdeczne i gorąco, górna łazienka ma 12 m podłogi i cholernie żałuję ze nie zlikwidowałam skosu, jak dach był zrobiony, mąż stał i patrzył na niego i dopiero wtedy wymiślił i opisał jak mogliśmy zrobić aby łazienka była pełnowymiarowa, ale za późno, okno w kuchni jest 91cm nad podłogą i ma 70 cm wysokości czyli górna krawędź jest na 160 cm, z płytą przy oknie nie mam żadnego problemu, nie zawsze się chlapie a jeśli już to nie wiedzę różnicy ani problemu aby wytrzeć okno czy naprzykład lacobel? Moim zdaniem chodzi o to aby przy płycie czy zlewie był materiała który łatwo utrzymać w czystości a okno takie jest, dziś nie zrobiłabym inaczej, a wiem ze na forum ta kwestia wywołała wiele dyskusji, ponadto cały urok w tym oknie właśnie przez jego kształt, pozdrawiam i zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 02.05.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 po prostu cudowny domek, uwielbiam minimalizim , wszytsko pasuje jak ulał:)Zapraszam do znajomych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.05.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Reni, dziękuję za odpowiedź Na pewno będę Cię często odwiedzać. U mnie w kuchni też będzie takie dłuuugie okno, ale jego górna krawędź wypada na 175 cm, obawiam się, że przy moim wzroście 159 cm miałabym za daleko do okapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.05.2011 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 dziewczyny cały dzionek sadziłam dziś trawę, pleców nie czuję, za 2 tyg pokazę efekty no i moze taras już będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.05.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Kibicuję i czekam na fotki Te literki z pokoju córki bardzo mi się podobają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 02.05.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Taras mówisz?Pieknie będzie bo o ile dobrze pamiętam chyba drewniany robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts