Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

reni, ja nie mam spięcia, że muszę coś posprzątać.

Jak łazienki nie sprzątnę dziś, to zrobię to jutro, syfem nie zarasta. Bo staram się na bieżąco utrzymywać. Jak wycieram brzegi wanny jak mały się wykąpie, to i od razu ta mokrą ścierką przetrę blat przy umywalce i płytki. I już czyste, nie muszę tego sprzątać. Jak kibel myję, to i od razu dookoła oblecę płytki i podłogę ściereczką jednorazową.

Lustro mąż myje.

Baterie na bieżąco przecieram.

Kuchnia też na bieżąco przy gotowaniu ogarniam żeby później nie zostało. Bo nie siądę do stołu jak mam syf na widoku...

Odkurzanie raz na kilka dni, ale u mnie mało powierzchni.

Pranie na bieżąco, ale u nas max. 3 pralki w tygodniu, chyba brudasy jesteśmy, że tak rzadko.

Raz na jakiś czas mycie podłogi, tego nienawidze dlatego tak rzadko. Mycie okien... I mycie prysznica, chyba musze kupic myjkę parową, bo jak napsikam tym siuwaksem do mycia kamienia to aż mnnie głowa boli.

Dobrze, że mąż odpływ liniowy czyści, bo bym pawia puściła. Jaki tam się syf zbiera!!!:eek: U Ciebie też?

A reni, powiedz mi jeszcze czy jak lejesz wodę deszczownicą to odpływ też nie wyrabia z pochłanianiem wody?

U mnie się zbiera :( Nawet jak wszystko wymyte... Ale ja leję czasami mocno :D

mąż to odkręci, poleje się wodą, zakręci, myje się, znowu odkręca, spłukuje się i już.

A ja nie mogę tak, bo mi zimno jak woda po mnie nie leci.

A ja to na błysk muszę mieć.Choć czasami odpuszczam:) ale tylko czasami.Wkurza mnie jak kurz widzę na schodach ,ale ja źle dom urządziłam schody ciemne panele też i przez to chodzę i pucuję.A jak do pracy wrócę to tez się zmienię, teraz pucuję bo mam czas a jak go nie będzie to inaczej do tego kurzu podejdę :)

jak dam deszczownicę na full to nie daje rady tak szybko ale jak daję na połowę pokrętła to spokojnie, ja myłam liniowy w niedzielę:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop: poprostu rzygać się chce, trzeba częściej, po umyciu liniowego woda zapinkala Edytowane przez reni1980

ja mam odpływ z casto - nie jest chromowany jak bateria - raczej jak stat

za to wkur mnie deszczownica - widać było kamień więc popsikałam z lidla czymś na kamień - kamień został, a na tym ala chromie zrobiły się matowe przebarwienia.

Oszczędny trzy razy przepłąca:bash: