Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

yokasta ,rozumiem cię.ja tez tak miałam

chociaz obiad zrobiony byl zawsze na 14 .30 bo mąz wracał:).a ,że zaczęliśmy budować jak mała miala miesiąc to widziałam go po pracy pół godz bo potem mykał na budowę.z perspektywy czasu zastanawiam się jak mi się udało poprasowac ,ugotowac i posprzatać z małą,kochaną marudą ,która spała pół godziny:mad:.z zegarkiem w ręce było pół godzinki i płacz :bash:

Wolę nie mysleć jak te obiady wyglądały :D:d:d

ale z książek zrezygnowałam :bash: TERAZ ZROBIŁABYM NA ODWRÓT

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mirka, to nie. Dla mnie ksiazki zawsze byly i są ważne :D korzystam jak mały śpi, a beze mnie spałby 5 minut wiec czytam bo co innego moge zrobic :). Tylko wada taka, ze ja musze miec kupioną ksiażkę (albo pozyczam od kogos z rodziny czy znajomych) nienawidze bibliotek. Maz caly czas mi mowi, ze nie oplaca sie dla mnie kupowac ksiazek bo dwa-trzy dni i 30 zł przeczytane :/. Za to nie prasuję, sprzatam w weekend albo od wielkiego dzwonu :rotfl: prawie codziennie gotuje (chyba ze mamusia da pierogi ;)). I jakos sie kreci.

Tort z malinami, polecam bardzo, chociaż nie próbowałam bo nie mogę. Wszyscy chwalili. Tylko zamiast frużeliny zrobiłam polewę z gorzkiej czekolady.

Tosia, e nie, mój lepszy :D na masie z mascarpońca (uwielbiam).

:hug::hug::hug:

...wiecie zeszło mi troszkę aby prosto przyszyć haft:wiggle:

chyba żartujesz ;)

śliczne są. Ale trzeba mieć do nich cierpliwość,

W ikea są w tym roku takie blaszki - wykroi się ciasto, później składa z nich domek na zakładkę.

Jak mi wyjdzie to będzie wyczyn.

Dziewczyny jakiego torta z malinami upiekłam tacie na imieniny to klękajcie narody!! Sama wymyśliłam. Upiekłam biszkopta z kakao, masy na bazie jajek na parze z masłem i cukrem puder. Jedna czekoladowa ( z kakao) i na nią maliny całe, do drugiej białej dorzuciłam do miksowania maliny. Całość polana polewą czekoladową! Będę nie skromna, ale był najlepszy na świecie!

:eek: muszę przeczytać 2 x co z czym - nienawidzę piec :) słodkie uwielbiam!

No ja do książek wróciłam po pół roku,zrezygnowac musiałam z wiadomych powodów. :).I tez mam jedną książke na 2 dni :).U mnie w rodzinie wszyscy czytaja i kupuja ,ja pożyczam i mam fajną bibliotekę dobrze zaopatrzona i mało ludzi:) jak to na wsi-a tytuły choc wieś to wszystkie nowości Edytowane przez mirkamis

choć tak sobie myślę ,że te rolety strasznie drogie...a czy aż tak ładne ....no nie wiem....jeszcze niedawno był szał na ekrany, wachlarze idt...a dziś to kicz więc nie wiem czy aby na pewno warto...:confused::confused::confused: :):)

Stawiam na klasykę ....biała ikea:D

Edytowane przez london23

Fra ale jak to przed zimą? do doniczek dalam je we wrześniu - myślalam, zeby przesadzić po ścięciu na wiosnę? hmmmmmm

jak to jak..;)wsadziłaś do doniczek we wrześniu , nacieszyłaś oko do listopada i teraz buch do gruntu.. a do doniczek za chwilke kupisz gwiazdy betlejemskie:P

oo widze, że Tosia potwierdziła, że lepiej je przesadzić przed zima.. słuchaj Tosi ona się zna:) a ja tylko mogę przekazać Ci moje doświadczenia;)

:rotfl:racja oko nacieszyłam, kasę wydałam i teraz czas je przesadzić:)

Tylko, że zainwestowałam w doniczki i coś bym w nie wsadziła zielonego na zimę - np te małe choineczki zielone... najwyżej je wywalę na wiosnę.

Londonka mam takie białe ala vivany krótsze u Alika w pokoju - powieszę je w kuchni i zrobię Wam fotę to ocenicie. Bo z tego co pamiętam kiedyś probowałam i mi nie leżało.

Chociaż kusiło mnie powiesić szare/czarne przezroczyste kiedyś hehe:)