Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Obiad w szkole. Jest oddzielna sala dla klas 1-3 i oddzielna dla 4-6.

Jak jest ciepło, to dzieciaki brykają po placu zabaw/boisku. Jak zimno, to tam są różne gry, telewizor, itp. Ja nigdy nie pracowałam w świetlicy, więc do końca nie wiem jak to wygląda.

Jeśli uczeń jest słabszy, to ja np. innej polonistce, która pracuje w świetlicy, mogłam wypisać na kartce nad czym z nim popracować, co sprawdzić, czego nauczyć (np. przepytać z deklinacji), itp.

u nas sa dwie długie przerwy - na pierwszej jedza maluchy a na drugiej starszaki. Szkoła ma trzy pietra - pierwsze zajmuja maluchy i starszaki nie mają tak wstępu a drugie starszaki i maluchy nie mają wstepu. Jak na boisku sa maluchy to nie mogę byc wtedy starszaki - a szkoła jest maleńka ale masa dzieciaków - ciasno jak cholera, ale jednak da się to jakoś rozegrać. Trzeba chcieć. Szatnie tez sa podzielone. Jedynie świetlica jest wspólna - ale jest dużo pan i nie było problemów

u mnei jest od 7:30 do 16:30

wiec ani poranna godz otwarcia mnie nie cieszy ani zamkniecia... ani tak ani tak sie nie wyrobie... wiec w tym roku z praca :no::(

Cha! Dlatego zostałam nauczycielką ;).

Ja całe życie z kluczem na szyi, po powrocie do domu to ja czekałam na rodziców z ciepłym obiadem ;).

Ja z moim siedziałam w domu i się cieszę ...poszedł dopiero o zerówki:) ale ja mogłam sobie na to pozwolić...teraz też mam taką pracę że zawsze go zawiozę i zaboiorę.Choc to już taki chłop,że sam wraca z kluczem na szyi, tyle,że w domu zawsze ktoś czeka na niego z obiadem albo ja albo babcia:)

tego Ci zazdroszczę London - moi rodzice pracują, teściom się nie chce nic... na prawdę mam obawy co będzie w szkole.

W przedszkolu jeszcze da radę - przejdę na 7/8 i będę po zaprowadzała a przed 16 odbierała.

Mirela - ale zaprowadzsz dziecko na świetlicę przed pracy/po ?

Mirelko ale takiego węgla dla elektrociepłowni nie sprzedaje się indywidualnym odbiorcom czytaj też pośrednikom

my też jak mamy węgiel kaloryczny to temp. podajnika jest 60 st. a nasypiemy węgla z OBI to temp. podajnika ma 40 st

ekogroszek ma być kaloryczny bo wtedy daje więcej ciepła

Mój syn chodzi do klasy z sześciolatkami, obenie jest w 5 klasie i żadne z tych dzieci nie odbiega i nieodbiegało od reszty a nawet niektóre z nich są wzorowymi uczniami

Natomiast mój młodszy będzie miał w grudniu 6 lat i nie wysłałam go w tym roku do szkoły ponieważ w jednej klasie miałby dzieci starsze nawet o dwa lata i to dla mnie jest nieporozumienie, manualnie na pewno by od nich odstawał. W każdym razie teraz też bardzo nudzi się w przedszkolu bo powtarza książeczkę z zeszłego roku no i to też jest paranoja, w sumie ten rocznik jest bardzo rozchwiany i zaniedbany przez tą ustawę bo za młody do szkoły i za stary do przedszkola. Mogli by podzielić dzieci na półrocza tzn urodzone od stycznia do końca czerwca i od lipca do końca roku. Myślę że to by było w porządku.

coś nie tak z trzcionką mi się porobiło ;)

W każdym razie teraz też bardzo nudzi się w przedszkolu bo powtarza książeczkę z zeszłego roku no i to też jest paranoja, w sumie ten rocznik jest bardzo rozchwiany i zaniedbany przez tą ustawę bo za młody do szkoły i za stary do przedszkola. Mogli by podzielić dzieci na półrocza tzn urodzone od stycznia do końca czerwca i od lipca do końca roku. Myślę że to by było w porządku.

coś nie tak z trzcionką mi się porobiło ;) [/font][/color]

Dokładnie, ja też uważam, że spier* wszystko, bo nie tak się wprowadza reformy. Brakuje zdecydowania, bo jak się powie: A, to trzeba powiedzieć B.

Albo w ogóle z A nie zaczynać.