Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mirela - ale zaprowadzsz dziecko na świetlicę przed pracy/po ?

U nas wyglądało to tak - najpierw Sonie zawoziłam o 6:20 do tesciowej i ona ja prowadziła. Także ją odbierała. Potem, jak poznała koleżanki to chciała z nimi byc na świetlicy i teściowa tez ją prowadziła i później odbierała. Teraz jak ma kolezanki u teściowej to nie chce znowu być w świetlicy i sama chodzi do i ze szkoły. Mam ten luksus, ze teściowa mi się tym wszystkim zajmuje. Nawet siostra od Pawła odrabia z nią zadanie (jest nauczycielką matematyki, nie ma rodziny, mieszka z moją tesciową w domu).

Miałam wyjście - albo opiekunka przyprowadzając i odbierająca ze szkoły/świetlicy albo teściwa (nie wiedzieliśmy czy ona się zgodzi).

Tylko nas nie ma w domu po 10-11 godzin :(.

a nie znudzi Ci się takie "odjechane" łóżko ?

kurde dziewczyny no nie nadążam za wami:)

Magda właśnie o to sie rozchodzi, jak dziecko jest w przedszkolu to masz spokój od 8 do 16 a w szkole jak kończy o 11 to jest problem, moja córka niestety, nie mam babci ani cioci i od 3 klasy sama wraca do domu autobusem otwiera drzwi i siedzi, nie ma wyjścia, jest bardzo samodzielna ja mam wyrzuty ale inaczej nie ma mozliwosci, no chyba że siedziałbym w domu, problem będę mieć za rok bo syn tez do szkoły , moze będą wracać razem ale boję sie dać pod opiekę córce syna bo jednak jedno i drugie to nadal dziecko

Jezu, Magda, Ty dzielna babka jesteś.

Ja naszego pieca nawet włączyć/wyłączyć nie umiem, ba, ja nawet nie wiem, gdzie on jest? :rotfl:

A ja w moim zmieniam nawet krzywa grzewczą. Jak przychodzi serwisant do przeglądu to gadamy ze 2 godziny. Opowiada mi jak jest piec skonstruowany, co się najczęściej psuje. I ja sama przy nim grzebię jak zachodzi potrzeba. Mąż nawet trybu serwisanta nie potrafi wlączyć (na tym trybie się wszystko zmienia).

Magda ale węgiel nigdy nie jest ten sam co roku pochodzi z innego pokładu więc ma inne parametry

wegiel się rozni za kazdym razem. Mąz pracuje wtym interesie ;). Dzisiaj taki, jutro taki, zalezy jaka kopalnia, jaki dzień, jaki pośrednik. Jednak kopalnia w ciagu dnia może różne rodzaje węgla wydobywać (czasami mają zapotrzebowani na konkretny to musi czekać aż go wydobędą)

wg mnie 1 i 3 - jak takie odjechane ma być

Jezu, Magda, Ty dzielna babka jesteś.

Ja naszego pieca nawet włączyć/wyłączyć nie umiem, ba, ja nawet nie wiem, gdzie on jest? :rotfl:

qrka Ilona no nie mam wyjścia - jak już jest serio źle i coś się dzieje to dzwonię po ojca i musi w nocy przyjść. W zimę przychodzi taki facet jak ojciec nie ma czasu i dokłada do pieca, czyści itp.

Ale piec, odśnieżanie wszystkiego i innego "smieciowe" sprawy na porządku dziennym

Magda ale węgiel nigdy nie jest ten sam co roku pochodzi z innego pokładu więc ma inne parametry

wiem wiem, ale łudzę się że to nie to. Z drugiej str parametrami już tak działałam w dwie strony że sama nie wiem - ale chyba powinnam już dojść do idealnych.

jeszcze nie wiem co zrobię, moze syn bedzie siedział na swietlicy ale bez sensu skoro córka pojedzie do domu

Reni córka będzie niby odpowiedzialna - tylko, że ja się zawsze boję że dwójka dzieci szybciej wpadnie na glupi pomysł niż jedno.