mirkamis 20.11.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Ten komputer zaczyna mnie wkurzać nie dosyć ,że polskie znaki to u niego rzadkość to jeszcze na litery już muszę mocno przyciskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 20.11.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 mirkamis, weź tabletkę, ja słyszałam, że przeciwbólowe powinno się brać jak tylko zaczyna ćmić, bo potem może być już za późno. Mówię Ci to ja - stara (i stała ) migrenowiczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frania02 20.11.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 witam deszczowo reni mam problem , musze dziś zamówić płytę indukcyjną białą (marny wybór niestety ) jeśli macie dziewczyny płyty prosze napiszcie na co zwrócić uwage przy zakupie, z jakich funkcji jestescie zadowolone a które funkcje to niepotrzebny bajer. poczytałam trochę o płytach i nic niewiem dalej , dowiedziałam sie tylko ze są głośne , buczą a jak mam kuchnie w salonie:( pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.11.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Dzień dobry U mnie też szaro, nastrój jakiś szary i wszystko jakieś szare ;/ Ilona więc łączę się w szarości jak szaro to łądnie - ja kocham ten kolor cześć tak w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 20.11.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 frania, ustawianie czasu - ja odkryłam późno (kilka miesięcy temu, jak dziecko się urodziło), ale świetna sprawa. Zagotowuję, nastawiam czas, zajmuję się swoimi sprawami. Po czasie płyta alarmuje, że czas minął i się wyłącza - to jest fajne, bo znam też takie, które tylko alarmują, trzeba podejść i wyłączyć (mniej funkcjonalne, ja np. mogę wejść pod prysznic, bawić się z dzieckiem na górze albo położyć się spać, a obiad sam się dogotuje). Niby taka głupota, ale często zapominałam o jajku i gotowałam 10 minut - teraz nie ma takiej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zalotnica 20.11.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 A ja z szarosci nie lubie tylko i wylacznie szarego nieba :/ Czesc wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.11.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 nie wiem co buczy w kuchniach ????? u mnie nic. Jak gotuję na 1 to mi tylko cyka. Poza tym cisza. No i głośniej jest na bosterze. Ale korzystam z niego może raz w tygodniu. Dla mnie to fajna rzecz. Ważna jest moc (jak masz słabą to na dwóch przeciwstawnych polach nie możesz gotować na dużej mocy). Jak boster - to na wszystkich palnikach (nie wyobrażam sobie przekładania garnka w trakcie gotowanie kiedy mi się spieszy - a wtedy bostera używam).Mam bez ramki i nie widze w tym problemu. Mam większą płytę - poza polami mam miejsce na płycie na odstawienie czegoś. Dla mnie rewelacja. Podoba mi się bardzo taki rozstaw bo jest więcej miejsca i dobre dojściehttp://p.alejka.pl/i2/p_new/14/45/plyta-indukcyjna-mastercook-i4de84s_0_b.jpg No ale skoro chcesz biała i masz mały wybór to wg kryterium wazności:1. moc2 boster3. boster na wszystkich palnikach4. dobry rozstaw5. ramka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 20.11.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 witam deszczowo reni mam problem , musze dziś zamówić płytę indukcyjną białą (marny wybór niestety ) jeśli macie dziewczyny płyty prosze napiszcie na co zwrócić uwage przy zakupie, z jakich funkcji jestescie zadowolone a które funkcje to niepotrzebny bajer. poczytałam trochę o płytach i nic niewiem dalej , dowiedziałam sie tylko ze są głośne , buczą a jak mam kuchnie w salonie:( pozdrawiam Buczą, ale tylko pierwsze sekundy i jest to nic w porównaniu ze zmywarką, okapem, itp. Bez przesady. Aha, moja po czasie straciła moc - podobno z wieloma tak się dzieje - tzn. mam wrażenie, że dłużej gotuje, ale może po prostu przywykłam do tej torpedy - nadal potrafi zagotować wodę szybciej niż czajnik bezprzewodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 20.11.2013 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 hejka lejdis:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.11.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 laski co Wy tak klepiecie wieczorami ? Roboty Wam trzeba chyba dołożyć w domu Matko... ja wczoral dokończyłam lepić 70 pierogów ruskich (w niedzielę zrobiłam 80 to razem mam 150). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.11.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 aha... odnośnie kretów... te tabletki da się kupić w sklepie ze środkami ochrony roślin ... ale... trza mieć znajomości Są niebezpieczne (śmierdza nimożliwie) daje się po 3-4 do dziury. Wytwarza się taki gaz. Ciężko to przetrzymywać - w woreczki i szczelnie zamknięte w słoiku - a i wtedy nieco czuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 20.11.2013 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Matko... ja wczoral dokończyłam lepić 70 pierogów ruskich (w niedzielę zrobiłam 80 to razem mam 150). weź przestań o tych pierogach:lol2::lol2::lol2::lol2: wyluzuj sie jak my:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 20.11.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 laski co Wy tak klepiecie wieczorami ? Roboty Wam trzeba chyba dołożyć w domu Matko... ja wczoral dokończyłam lepić 70 pierogów ruskich (w niedzielę zrobiłam 80 to razem mam 150). I masz odpowiedź mirela - mój mąż nie jada pierogów, dziecko tym bardziej, a dla siebie lepić nie będę (choć uwielbiam!). Pewnie za rok to się zmieni i wieczorami będę lepiła, teraz młody o 20 spać, mąż o 20 dalej pracuje , a ja mogę popisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zalotnica 20.11.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 U mnie wszyscy pierogi uwielbiaja ale ja nie cierpie lepic, wiec kupujemy od tych, którzy lepic lubia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 20.11.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 mirela, a możesz podrzucić przepis na pierogi ruskie? Wstyd przyznać, ale tam,skąd pochodzę, nikt ich nie zna. Ja pierwszy raz spróbowałam na studiach (pycha!), często zamawiam w restauracjach, ale sama nie umiem zrobić i nie znam nikogo, kto by umiał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.11.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Ilonka - ja "na oko" Nadzienie: 1/4 sera 3/4 ziemniaków lub 1/3 sera 2/3 ziemniaków. Ziemniaki ugotowane mielę wraz z serem białym. Do tego cebula (ja lubię dużo) na masełku zrumieniona. U duuuuużo świezego pieprzu. Nieco soli. I gotowe . Jezu, ja jakby nie lepiła to bym: prasowała, prała, zrobiła porządek w dokumentach, pomalowała leżaki, odnowiła krzesła drewniane, uczyła się angielskiego, związała moje miskanty w chochoły, sprawdziła, czy brama jest ładnie zamontowana....... matko, czy ja się kiedyś wyrobię ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 20.11.2013 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 ale dzis fajne rzeczy na tchibo, ale ceny kilszków:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zalotnica 20.11.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Ja lubie , gdy jest duzo bialego sera, moja mam robi nawet w proporcjach prawie pol na pol Pomyslalam teraz, ze mnie jednak lepienie pierogów nie ominie w tym roku, bo Wigilia u mnie - pierwszy raz. Nie wiem czy sie cieszyc czy plakac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 20.11.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 mirela . Chyba zrobię i mężowi nic do tego. Ja wolę takie, gdzie bardziej czuć ziemniaki i właśnie cebulkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 20.11.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 zalotnica, u mnie też w tym roku pierwszy raz Wigilia . Ja się cieszę, ale rodzina będzie płakać - bo ja jestem na bakier z tradycyjną kuchnią. Jak sobie nie przywiozą karpia, to w tym roku nie zjedzą (nienawidzę karpia, sto razy bardziej wolę inne ryby i nie zawaham się ich na stół wyłożyć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts