Famelia 16.03.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 na kominku mam tynk dekoracyjny srebrno -szary Witam właścicielkę rewelacyjnego z zewnątrz i od wewnątrz domu - pamiętasz może nazwę tego tynku? Lub producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 16.03.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 (edytowane) Na początku chciałam się przywitać, jestem cichym podglądaczem i od razu zapytać o elewację ponieważ planuję podobnie jak ty masz czyli drzewo i tynk. Moje pytanie: z czego planujecie cokoły? Myślałam o płytce klinkierowej w kolorze drzewa lub w kolorze dachu ale nie chcę uzyskać takiego pstrokatego efektu struktury czyli dwa kolory tynku np. typu baranek plus drzewo (długie dechy) plus płytka klinkierowa. U nas dachówka Creaton Domino w kolorze łupka , blacha Prefa na obróbki i orynnowanie z Prefy w kolorze najbardziej zbliżonym do blachy. Wydaje mi się za dużo jak jeszcze dołożę tam tą płytkę klinkierową. Co myślisz? jak planujecie? Pozdrawiam ps. zapomniałam dodać że dom prezentuje się rewelacyjnie z zewnątrz jak i wewnątrz. No i to okno w kuchni też mam takie Czy projekt domu jest z archonu? Edytowane 16 Marca 2011 przez Bastki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.03.2011 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Witam właścicielkę rewelacyjnego z zewnątrz i od wewnątrz domu - pamiętasz może nazwę tego tynku? Lub producenta? oj nie powiem ci , bo robił mi to fachman, pokazał probki i wybrałam, także nic więcej nie wiem. W kazdym razie witam serdecznie w mojej galerii. Bastki, witam, ja na cokoły mam zakupiony naturalny łupek w kolorze jasnoszarym, klinkieru nie lubię a już w kolorze drewna to chyba tak nie bardzo to widzę. Projekt z archonu, pozdarwiam kominek w całej okazałości http://img810.imageshack.us/img810/1686/p1030890l.jpg http://img291.imageshack.us/img291/296/p1030876z.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 16.03.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 dzięki Reni za informację. pozdrawiam i będę podglądac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 16.03.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Witaj reni! Powtórzę za przedmówcami-pięknie u Ciebie :)Szaro,nowocześnie,biała kuchnia,wyjątkowe schody,ciekawy kominek.Zostaję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 16.03.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Kominek taki jak cała reszta - przepiękny. Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.03.2011 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 lady in red witam, witam , oj czekałam na ciebie, pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 16.03.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Reni, rozmawiałam na temat tarasu i dowiedziałam się, że jak ktoś ma czas i cierpliwość, to nie ma żadnych przeciwwskazań, aby położyć drewno. Trzeba jednak pamiętać, że przede wszystkim czyści się taki taras dużo częściej oraz wymaga on olejowania 4 razy do roku (w kwietniu, czerwcu, wrześniu i listopadzie). No i wszelkie żyjątka lubią się gromadzić pod deskami, o czym lepiej nie myśleć, bo wiadomo, że po niczym nie biega się tak przyjemnie na boso, jak właśnie po drewnianym tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.03.2011 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Ilonko jesli o to chodzi to się liczę z tym olejowaniem, dla mojego męża to sama przyjemność, daje olej juz na elewacje i podlogę w łazience więc i taras przejdzie, a chodzenie gołą stopą to czysta przyjemność, a żyjątka, są sposoby posypanie wapnem pod posypką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 16.03.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Ilonko jesli o to chodzi to się liczę z tym olejowaniem, dla mojego męża to sama przyjemność, daje olej juz na elewacje i podlogę w łazience więc i taras przejdzie, a chodzenie gołą stopą to czysta przyjemność, a żyjątka, są sposoby posypanie wapnem pod posypką Mnie też sprzątanie czy olejowanie nie zniechęciłoby do drewnianego tarasu (brat jest raczej z tych leniwych ), więc może kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 16.03.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 ja w akcie desperacji myslalam o czyms takim zamiast drewna: http://img707.imageshack.us/img707/2158/tarasmix.th.jpg Uploaded with ImageShack.us widziałam to w Dekoratorni.Czytałam, że ma wszystkie zalety drewnianego tarasu a przy tym nie wymaga tyle pracy, ale cena...okazała sie niemiłym "sjurprizem":-) jak sie nie ma, co sie lubi, to sie lubi, co sie ma:-) a poza tym...to boję sie wszelkiego robactwa-tak sobie to wytłumaczę, jak będziemy zamawiać kostkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 16.03.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 hazeleyes1982, a co to jest? Płytki drewnopodobne? Niektóre faktycznie świetnie imitują drewno (swego czasu szukałam takich intensywnie, ale do środka - do wiatrołapu), ale te naprawdę ładne były od drewna droższe, czasami nawet trzykrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 16.03.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Nie, to są panele z "tworzywa WPC (Wood-Polymer Composites), łączącego naturalność prawdziwego drewna z właściwościami nowoczesnych polimerów." tak podaje producent. http://www.rehau.pl/B6E95810D4FBA8DBC12575E5002668BB.shtml ja znam to cudo tylko z programu i kiedyś nawet braliśmy z M. je pod uwage, ale cena...chociaż to było jakis czas temu-moze sie opanowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 16.03.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Jeżeli łączą w sobie piękno drewna z funkcjonalnością płytki, to wątpię w to cenowe opanowanie - wszak takie połączenie to marzenie każdego chyba człowieka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.03.2011 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 dziewczyny kochane to są tzw tarasy kompozytowe, cenowo drożej lub tak samo jak bankira a to jest najdroższy egzotyk na taras, też o tym myslałam i zdziwilam się jak zobaczyłam ile to kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 16.03.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Jest i wątek na forum: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171137-Deski-kompozytowe-na-elewacje-i-taras.... i niestety potwierdza, że cena jest wyzsza niż prawdziwego drewna.Masakra jakas...w takim razie drewniany taras bede podziwiac u Ciebie i u Reni a ja sie bede chwalic piekna, szara kostka:-)dobrej nocki:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 16.03.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Reni, masz może fotki wiatrołapu? Widzę fajną ławeczkę cio to, śkąd to to, fajna jakaś, gadaj tu szybko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.03.2011 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 (edytowane) a laweczka z bo concept, jutro wkleję lepsze fotki a dam radę jeszcze dziś, Edytowane 16 Marca 2011 przez reni1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 16.03.2011 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 http://img340.imageshack.us/img340/7217/p1030474sz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 16.03.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Ale Ty szybka jesteś Cudna ta ławeczka, a na przeciwko masz szafę czy wieszaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts