Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wiem, prowadzi własną firmę, takich ma klientów, że musi być pod telefonem.

hmm dla mnie to kwestia przyzwyczajenia, jeśli od pon do piatku to robi to w łikend też potrzebuje ale nie ma chyba takiej sprawy która nie mogłaby poczekac do poniedziałku, ja to oddzielam bo bym chyba zwariowała, ja nawet w tyg po 19 nie odbieram telefonu a w łikend wogóle, no sory ale chyba nikt nie umrze z mojego powodu

Ilona no sorki, tego nie rozumiem...

Ale powiedz te dzieciaki smigające z iphonami tez do pracy je wykorzystują ?

A o przyrodzie mówiłam - bo na FB wiele takich fotek od kolezankek z pracy ląduje - tez odbieraja maile służbowe wtedy ?

Jasne, są pewnie tacy, którzy siedzą na Facebooku bez powodu i przyczyny - sama zanim nie zaczęłam prowadzić bloga, patrzyłam na tych ludzi dziwnie, a teraz rozumiem, jak idę z dzieckiem na spacer, a po powrocie chcę zrobić obiad i posprzątać, i wiem, że do powrotu męża z pracy nie będę miała czasu odpalić komputera, to zaglądam przez telefon, dwie sekundy i komentarz zatwierdzony, a tak wisiałby w przestrzeni od 8 rano do 18, co nie jest fajne z pkt. widzenia czytelnika. Jak jadę z mężem samochodem w odwiedziny, dziecko śpi, to mam dwie godziny, żeby popracować, jeśli nie zrobiłabym tego w samochodzie, musiałabym zabrać te dwie godziny mężowi lub dziecku później.

Co do brata - on nie pracuje od.. do... Taka specyfika zawodu. Często ma spotkania o 18, 20, jak klientowi pasuje. W weekendy nie, telefon leży odłogiem, bez przesady, to czas dla rodziny. Mirela, czy ja gdzieś napisałam, że sprawdza co godzinę? Czasami cały dzień jest w sądzie, bez komputera, to sprawdza w przerwach między rozprawami (telefon wyłączony w czasie rozpraw, więc jak ktoś się nie dodzwonił i sms-y nie dochodzą, to wysyła maila). Wy siedzicie przy komputerze, to możecie na bieżąco sprawdzać, czy klient się nie dobija. Ja nie widzę różnicy, czy ktoś to robi przez telefon czy przez komputer, z tym że telefon jest bardziej mobilny.

yoka - ja mam konto na FB ale raczej służące do szybkiego sprawdzenia co w sieci piszczy :). Przede wszystkim mam zalajkowane strony ktore mnie interesują - np jakie nowości w perfumeriach niszowych weszły, gdzie sa jakieś promocje, strony festiwali filmowych, dokumentalnych, organizatorów koncertów, organizacji pomagającym zwierzakom, plus kilka dot wiary i religii. Mam kilku znajomych któirzy dzieloą się za pomocą FB dobrymi ksiązkami czy artykułami.

Średnio analizują fotki wakacyjne czy rodzinne.

I rzadko lajkuję. Chyba że rzeczywiście coś mi się podoba. Nie rozumiem lajkowania KAZDEJ wypowiedzi ...... dziwna jestem, wiem :(

Witam:bye: U mnie grudzień to też same wydatki - Mikołajki, potem urodziny syna, no i święta. Do tego mamy z mężem jeszcze 4 chrześniaków do obdarowania więc już czas się rozglądać za prezentami.

W temacie cena=jakość się nie wypowiem, ale dobre wykształcenie, a dobra praca to już nie zawsze idzie razem w parze. Zależy też co rozumiemy pod tymi pojęciami. Bo dobra praca, czyli niby dobrze płatna może być mega stresująca i prowadzić do problemów zdrowotnych. Dzisiaj bardziej liczą się chyba znajomości niż wykształcenie. Poza tym jak to już było napisane, jak ktoś jest zaradny, przedsiębiorczy i inteligentny to zawsze sobie poradzi, niekoniecznie z "mgr" przed nazwiskiem

Ilonka - to jak jest na giewoncie to może odpuśić chyba skoro co godzine nie musi ????

Nie widze także róznicy czy to laptop czy tel, ale na szczycie góry ??

Jak jest na wakacjach, to go nie ma. Tzn. telefonu nie ma przy sobie zazwyczaj, co akurat wkurza rodzinę, bo trudno go złapać, ale ja rozumiem, że ucieka od pracy. Ostatnio nie był co prawda na Giewoncie, ale na Zawracie i z tego co wiem, w telefon nie zerkał, a już na pewno nie na Fejsa, bo nigdy go tam nie było ;).

A ja się dziś nie przywitałam faktycznie

Cześć :bye:

Ja cały dzień szyję dziś

A co do internetu to ja jestem często często zaglądam, mam konto na FB i żyje komentarze mam na blogu niemoderowane i same się umieszczają (poszłam na łatwiznę)

Też tak miałam, ale przytrafił mi się hejter :rotfl:.