reni1980 25.11.2013 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 dokładnie tak samo myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.11.2013 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 moim zdaniem nawet przedszkole prywatne jest do dupy, mój znajomy ma, dajcie spokój, istna przechowalnia dzieci, dziecko 3 letnie i 6 letnie w jednej grupie, wszyscy chodzą i się nudzą, jednak publiczne przedszkole uczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 25.11.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 no i nie urażając nikogo - ja nie uznaję studiów prywatnych....i niestety coraz więcej pracodawców patrzy i pyta jaką szkołę się kończyło i wolą państowców - prywatne są w każdej mieścinie już Tak jest Reni niestety ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.11.2013 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 co do studiów mam takie samo zdanie ale sama do prywatnej- niestety;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 25.11.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 (edytowane) . Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez Mmelisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 25.11.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 kto wie..moze za jakis czas wroce do niego ponownie... :lol2::lol2::lol2: ale to zabrzmiało dwuznacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 25.11.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Jeśli chodzi o przedszkola to ja moją bardzo chciałam dać do prywatnego- ale oczywiście wszyscy mi to z głowy wybili (bo po co płacić jak można mieć za darmo). Ale samo to, że w prywatnym w grupie jest max 15 dzieci, w państwowym 30 i te babki nic tylko się przekrzykują z tymi dziećmi. Poza tym płacisz i nic więcej Cie nie obchodzi- książki, wyprawki, składki itp. A tu co chwila coś. A do szkoły prywatnej w Wawie chodzą moja chrześnica i jej siostra i czy to jest lepsze??? Nie wydaje mi się, boje się że wyrosną z nich niezłe ziółka (snobki bo tam przecież wszyscy bogaci) . No ale według ich mamy poziom nauczania jest wyższy niż w państwowej szkole (dodatkowe języki i takie tam...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.11.2013 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 ja w prywatnej szkole boję sie narkotyków, wiecie bogate dzieci, rodzice dużo pracujacy, którzy za brak zainteresowania płacą, a jak dużo kasy to i jest za co kupić, oczywiscie nie wszyscy no ale na narkotyki trzeba miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.11.2013 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 nesska ale dzis w państwowym też mało dzieci w grupie , u mnie 20 szt, czasy po 30 parę się skończyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 25.11.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 U mnie nie ma prywatnej szkoły ale chociaż by była to uważam że strata kasy Mmelisa a długo tak wytrzymasz na odległość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 25.11.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 nesska ale dzis w państwowym też mało dzieci w grupie , u mnie 20 szt, czasy po 30 parę się skończyły U mnie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 25.11.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 (edytowane) :lol2::lol2::lol2: ale to zabrzmiało dwuznacznie Magdus bez domyslow prosze, bez domyslow mi tu takich Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez Mmelisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 25.11.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Myślę, że nad szkoła prywatną każdy oiwinien indywidualnie zastanowić. Jeden będzie na tak inny na nie. I nie tylko o kasę chodzi. Zresztą podobnie ma sie sprawa zamkniętych osiedli - jasne, ze są plusy, ale jest tez masa minusów.Mam znajomego niezykle kasiastego (jest w pierwszej 50 najbogatszych w PL) i zgadzam się z nim - że dziecka nie można chronić, specjalnie traktować itd. Bo sobie w życiu może nie poradzić. I choć gościa stać by było na prywatnych nauczycieli - to jego syn chodzi do dużej publicznej szkoły. Gdzie nie jest chroniony ani przez rodziców ani przez nauczycieli. Styka się biedą i tylko w ten sposób jest się w stanie nauczyć np. empatii, radzić sobie w ciężkicg stresowych sytuacjach (np konflikty, kradzieze, wymuszenia, alkohol, chuligaństwo itd).JA się z nim akurat zgadzam. Ale jezeli ktoś sobie zapragnie sprezentowac swojemu dziecku złudny, wykreowany na chwilę świat - jego sprawa, nie oceniam, nie komentuję. Ma do tego prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.11.2013 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 jest w pierwszej 50 najbogatszych w PL) no nieźle:jawdrop::jawdrop::jawdrop: ja tez tak uważam ale czy w prywatnej jest wykreowany świat? moim zdaniem rządzi tam pieniądz bardziej niż w normalnym świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 25.11.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 reni ... nie wiąż narkotyków z pieniędzmy... nie tędy droga wydaje mi się.Brak kontaktu z dzieckiem, niedowartosciowanie, wygórowane wymagania przy jednoczesnym braku zrozumienia ze strony rodziców.... nie trzeba być bogatym żeby kupować narkotyki (ona wcale drogie nie są). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 25.11.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 I co mnie jeszcze wkurza w naszym przedszkolu? Ze nie ma opcji nie leżakowania, moja dostaje spazmów jak rozkładają leżaki i muszą ją odbierać po obiedzie w prywatnym nie ma takiego problemu. Po prostu dziecko zabierają do innej sali i zajmują czymś innym a tu się tak nie da Reni jak się skończyły jak u mojej jest 29 MMelisa w państwowym j. angielski jest dopiero w starszej grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 25.11.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 wykreowany - miałam na myśli bez biedy (a ona jest wkoło), z nauczycielami którzy MUSZĄ dostosowac się do krocie płacacych rodziców (czy tak w przyszłości na studiach lub w pracy będzie ?) itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.11.2013 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 wiesz no pewno, ze na branie narkotyków przez dziecko ma wpływ wiele czynników ale jak ma sie kasę to po prostu łatwiej, chodzi mi o niekontrolowanie tej kasy, jak ja dam córce 5 zł do szkoły musi mi się wyspowiadać co dokładnie kupiła, raczej o to mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 25.11.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Nesska - So chodziłą do państwowego i leżakowanie nie było obowiązkowe - myślę, ze to indywidualna sprawa przedszkola. Może poszukaj innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.11.2013 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 MMelisa w państwowym j. angielski jest dopiero w starszej grupie u mnie od najmłodszej grupy jest angielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts