mirela99 25.11.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Tosiu ja zawsze powtarzam, jak głupi rodzic to jak dziecko ma być mądre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 25.11.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 No nie wiem, ja tam nie jestem zachwycona tym że moje dziecko będzie miało łatwiejszy dostęp do tego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 25.11.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Ale Nesska i tak ma łatwy. Ja spotykam na koncertach, weselach, urodzinach i to nie gówniarzy ale ludzi po 40. Tego jest pelno. Nawet na imprezie firmowej . W każdej chwili gdybym chciała to załatwię ... w pracy, w miescie, od znajomych, brata....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 25.11.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Mirella zgadzam się ale jednak jak coś będzie legalne to nie będzie się bała tego próbować rozumiesz o co mi chodzi? Trudniej będzie przed tym uchronić Takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 25.11.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Ja też miałam łatwy, mój najlepszy kolega w podstawówce brał chyba wszystko i jakoś nie miałam nigdy odwagi spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 25.11.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Muszę Was o coś zapytać zanim zapomnę czy widziałyście kiedyś hodowlę mrówek? Zastanawiam się nad prezentem dla chrześnicy fajne to czy nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 25.11.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Ale z drugiej str czesto ludzi kusi własnie to co NIELEGALNE. Skąd wiesz, czy Twoje dziecko będzie miało podejści takie samo jak Ty ? Kolega brał - to nie to samo sytuacja kiedy ... wszyscy na inprezie jarają - wtedy będzie cięzko odmówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 25.11.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Tosia a znasz statystyki ile osób umarło z powodu "niekontrolowanej jakości narkotyków" ? Ja sama bym sobie nie raz zapaliła trawki ale boję tych "doprawionych" cholera wie czym... a dzieciak tego nie wie, nie wie skąd to jest, kto i gdzie to kupił Tosia - a z alkoholem tak nie jest ?? Też się płaci za to wszystko, ale sa jakieś dochody z akcycy przynajmniej.... Lecę na maraton - bye bye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 25.11.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Mirela nie wiem czy będzie miała takie samo podejście (mam nadzieję) ale jak będzie legalne to już z mojej strony jedna 'karta przetargowa' mniej bo niby co jej powiem, że dlaczego ma nie brać?? Bo jest niezdrowe? A co jest zdrowe??? Skoro wszyscy mogą to ona też.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 25.11.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Mirela a ile jest przypadków śmierci po 'lewym' alkoholu? A przecież jest dostępny, legalny i w ogóle.....Poza tym to, że trawka będzie legalna nie gwarantuje Ci, że Twoje dziecko nie weźmie jakiegoś lewego ....czegoś. Sama mówisz, że często kusi bardziej to co nielegalne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 25.11.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Kurcze ja nigdy nie próbowałam ba nawet papierosa nigdy w życiu nie spróbowałam, mam nadzieję że moje dziecko bedzie to miało po mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mary82 25.11.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Heloł zapowiadali śnieg, a u mnie było słońce od samego rana:p Reni muszę Cię tu pochwalić, bo zrobili nam tynk na balkonie przy jadalni antracytowy, tak jak radziłaś i wygląda za-je-bi-ście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mary82 25.11.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Co do narkotyków to były, są i będą. Niestety. A dilerzy zbijają grubą kasę na tych biednych dzieciakach. I właśnie nie chodzi tu tyle o cenę ile o dostępność. Ja się też strasznie boję okresu gimnazjum (mój to też taki wrażliwy:rolleyes:) i nawet jeżeli będzie mówiąc ogólnie dobrze wychowany to wystarczy złe towarzystwo i po dzieciaku. Bo w tym wieku grupa rówieśnicza może być ważniejsza od rodziców i dziecko często spróbuje bardziej ze strachu niż z ciekawości (będzie bało się wyśmiania czy odrzucenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 25.11.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Co do narkotyków to były, są i będą. Niestety. A dilerzy zbijają grubą kasę na tych biednych dzieciakach. I właśnie nie chodzi tu tyle o cenę ile o dostępność. Ja się też strasznie boję okresu gimnazjum (mój to też taki wrażliwy:rolleyes:) i nawet jeżeli będzie mówiąc ogólnie dobrze wychowany to wystarczy złe towarzystwo i po dzieciaku. Bo w tym wieku grupa rówieśnicza może być ważniejsza od rodziców i dziecko często spróbuje bardziej ze strachu niż z ciekawości (będzie bało się wyśmiania czy odrzucenia) Mary, nie "może być ważniejsza", ale jest. Każdy przechodzi taki etap. Ale trudne tematy dzisiaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 25.11.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Co do szkół prywatnych, zgadzam się, to tworzenie swoistego getta (tak to się teraz nazywa) - świata zamkniętego, podobnie jak zamknięte osiedla, dzieci nie znają prawdziwych problemów, innych ludzi niż one same, biedy, potem zetknięcie z rzeczywistością może być bolesnym "bum". No i z pkt, widzenia nauczyciela - w szkole prywatnej nie ma czegoś takiego jak niezależność: dyrekcja robi wszystko, żeby zadowolić rodziców. Dotyczy to również ocen, chociaż poziom w takich szkołach jest dobry, bo i dzieci inteligentne, przypilnowane, odrabiają prace domowe, starają się, itp. Jednak nie ma co porównywać poziomu szkoły prywatnej z publiczną (że np. lepsze wyniki testów), bo w prywatnej 99% dzieci to dzieci przypilnowane (gdzie rodzicom zależy), a w publicznej są powiedzmy dwie/trzy takie osoby na klasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 25.11.2013 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 (edytowane) . Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez Mmelisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 25.11.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Jest duży plus szkoły prywatnej: bezpieczeństwo. W publicznej często jest lumpiarnia, dochodzi do bijatyk (często po szkole), kradzieży, zastraszania, szantaży (im bliżej centrum wielkich miast tym gorzej), w prywatnej nie ma z tym problemu, dzieciaki są fajne, krzywdy sobie nie robią, to zupełnie inny poziom. Ja bym szukała jakieś fajnej, niewielkiej szkoły publicznej, gdzie nie ma marginesu społecznego: żadnych budynków komunalnych, socjalnych, kamienic państwowych, blokowisk w pobliżu (sporo jest takich szkół poza miastami lub na obrzeżach, gdzie powstają nowe osiedla). Co do narkotyków: nie potrzeba pieniędzy. Była w centrum Poznania szkoła (podstawowa!), gdzie dzieciaki na potęgę wąchały klej - sprzedawał go pan, który miał obok sklep budowlany - popakowany do woreczków, za 50 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 25.11.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 oki to juz sie zapoznalam chyba z kazda opinia na ten temat dziekuje..chociaz i tak malo mi to pomoglo... mi chodzilo o konkrety na konkretnych przykladach ze szkola.. bo takie same opinie na ten temat to i ja moge wystawic:rolleyes: chyba zaczne szperac u wujka google...moze jeszcze tam cos ciekawego wynajde:p z ta szkola to pomysl mojego malzonka.. nie ze to ja sobie cos wymyslilam... A co chcesz wiedzieć Mmelisa? Nie mam czasu teraz czytać wstecz, mogę jakoś pomóc, obiektywnie, tylko napisz, na czym ci zależy, dlaczego zastanawiasz się nad prywatną, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 25.11.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Ja jedno słowo o drugsah z racji specjalizacji karnej i badan na uczelni: porównywać alko do trawki nie ma co. Po alko w 90% przypadków ludziom włącza się tzw odwaga i tzw agresor. Czego np nie ma w ogóle po trawce... Stad np dużo uszkodzeń ciała czy nawet morderstw jest po alko albo w trakcie libacji ( na zasadzie zabrakło). Za legalizacja pelna nie jestem ale akurat spos działania, relacje po zielonym są w porównaniu do alkoholu spokojniiejsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.11.2013 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 helloł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts