Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Reni doradź :). Chcę sobie kupić mixer Kenwood i teraz nie wiem w jakim kolorze wybrać. Wacham się pomiędzy tym

http://ii.alatest.com/product/190x190/0/6/Kenwood-KMX50-White-0.jpg a tym http://www.kenwoodchefrestore.co.uk/Attachments_files/KMX%20kMix.jpg.

Jeśli chodzi o te kolorowe, podobają mi się bardzo. W przyszłości planuję stonowaną bazę ( wiesz biele, czernie i szarości ;)), a gdzieniegdzie dać kolorowe plamy, np. różkolorowe krzesła przy stole. No ale plany planami....

Który byś wybrała?

Jak obrazki będą Ci przeszkadzać, pisz. Zamienię na linki.

rere mam dylemat, boskie to cóś, kurcze po ile takie cudeńko, a wracając do wyboru, to chyba bym wzięła ten biały, bo klasyczny, piękny ale wiem jaki efekt chcesz osiagnąć w domu więc taki kolorowy (ten pierwszy) jest bombowy ale jak ci się ten efekt znudzi a jest on tak wymyślony aby łatwo wrócić do standardu tzn wszystkie kolorki pochować to wtedy klops, trudny wybór ale chyba 1. Kurcze a myślałam co by sobie kupić na dzień mamy, a tu taki fajniutki pomysł

Dorota dach mam grafitowy, a elewację białą

rere, fajnie, że to wkleiłaś, bo ja na Aristana choruję, a jednak cena Kenwooda o niebo przystępniejsza... A który to konkretnie model? Bo ja na model Patissier patrzyłam...

Ja z tych, które wkeliłaś, wybrałabym biały, bez pasków. Jeśli iść w kolor, to cały w kolorze, na przykład cały czerwony. Te paski mogą się szybko znudzić i mogą nie zgrać się z resztą...

Cześć reni, coś ostatnio ciszej u nas i ruch mniejszy... :)

Reni, a czy mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat farby elewacyjnej, czy to silikon, silikat czy akryl?

Producenta, kolor z palety?

Ja też mam u siebie dach grafitowy , dom ocieplony styropianem i zagruntowany piaskiem pustyni silikonowym gruntem. Elewacje chciałabym zrobić w białych kolorach.

Pozdrawiam

Dorota

Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Reni jakoś miałam przeczucie, że tak mi odpowiesz ;). I mi ta racjonalna strona też tak podpowiada żeby ten biały brać, bo uniwersalny. A te kolorowy to taki zryw serca ;). Limitowana edycja i na dodatek droższa, więc... Już podjełam decyzję. Będzie biały. A model to KMX50 i w PL kosztuje około 1300 zł. Ja go tu, w UK, kupię troszkę taniej. I co najważniejsze, mojemu mężowi też się podoba :D

Anna, na Kitchen Aid też chorowałam i nadal mi się podoba. Ale wydaję mi się, że stylistyka Kennwooda jest bardziej nowoczesna i fajniej wpasuje się do wnętrza które chce stworzyć. Ceny tych dwóch mioxerów są zbliżone, przynajmniej tu w UK. Zależy też dużo od kolorystyki w obydwóch przypadkach, czego za bardzo nie pojmuję (różnica nawet do 150 funtów).

EDIT:

TU pierwszy lepszy link do tego mixera. Nawet taniej jest niż pisałam.

Edytowane przez rere79

och pięknie będzie u ciebie

:D chciałabym, chciała. Mam nadzieję, że zapędy mojego męża nie popsują końcowego efektu ;) Nie oszukujmy się, nie czuje* tego co ja :(. A szkoda, bo cał czas mówi, że wymyślam.

* strasznie podoba mi się to słówko użyte w reklamie (nie pamiętam jakiej) serca i rozumu ;)

Renia ja rownież przyłaczam sie do wcześniejszego pytania i prosze o informacje jakim systemme (farby ,kleje ,styrpian ) robiliscie elewacje.Jaki dokladnie masz nr koloru ?Ja na pewno bede robiła jasna ale nie wiem czy dać czysto białą (boje się zeby nie była zbyt zimna) czy raczej bardziej taką smietankową-budyniową .Mam też dylemat jaki wybrać klej do styropianu grafitowego (taki kupiłam) aby dobrze go przytrzymał (chce robić bez kołkowania)

dziewczyny jeśli chodzi o elewację to mam tynk silikonowo-silikatowy z ceresitu, kolor po prostu biały, styropian 20 cm, tylko tyle wiem ale jakie kleje to nie mam pojęcia, a grunt do tynku to taki jak ceresit poleca to mojego tynku, na ich stronie trzeba przeczytac, jak bardzo potrzebne to poszukam