Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzieki Reniu.Czy styropian mielisćei zwykły czy grafitowy i czy robiłś z kołkowaniem?Pocieszające co napisałaś o swoim kolorze (że zwykły biały) bo to oznacza ze wcale dom nie wyglada "zimno":)

witaj styropian mam zwykły, nie grafitowy i nie robiłam kołkowania, z tego co się orientuje robi się to od 3 piętra , więc nie wiem dlaczego niektórzy dają kołki na parterowe domy, no ale każdy robi jak uważa, mój biały podoba mi się bardzo i nie zamieniłabym na żaden inny kolor, a brudzi sie podobnie jak beż czy zółty, nie wem czy zauważylaś ale dla kontrastu mam wystające dwa elementy domu w kolorze antracyt.

Reni mam pytanie czy w Twojej kuchni światło sufitowe jest wystarczające? W planie miałam oświetlenie tylko na suficie. Zastanawiam się jednak, czy nie będę sobie zasłaniała światła np. podczas zmywania, krojenia i czy nie zrobić światła nad oknem (u mnie będzie też narożne ale 150x150)? Układ kuchni będzie jak u Ciebie, bez szafek wiszących.

Witaj Reni - to znowu ja niezdecydowana Saly :-)

Ja monotematyczna i znowu o oknach

Już miałam fazę szarych , białych teraz znowu szare

Reni - wiem że o kolorach trudno rozmawiać ale czy możesz mi napisać w przybliżeniu jakie te Twoje okna są : jasno szare? grafit? czy leciutko szare?

Jednak u mnie na bank będą szare i teraz dumam do białych mebli i grafitowej podłogi jakie by te okna pasowały????

kakusek dom który wkleiłaś pięknie wygląda ale na twoim domku nie widzę tych poziomych wgłębień, bez nich będzie lepiej, jeśli ten wykusz ma byc grafitowy to musi gdzieś jeszcze tez ten kolor być, jeśli tylko ten wykusz zrobisz na szaro to tez tego nie widzę, jesli natomisat nie masz pomysłu na dwa lub trzy elementy na szaro, to ja bym zrobiła całą elewację na biało a powiedz jakie masz drzwi, bo chyba takie jak ja, ale inny model , nie ukrywam ze ja tez chcialam te 3 paski ale mój mąż uparł się na te co mam

agalind mi wystarczają, jak potrzebuję wiecej światła to włączam te 3 x 3 na suficie, jak mniej to ledy wokoło podwieszanego sufitu, świateł nad oknami jakoś nie wiedzę i nie leżą mi w tym miejscu

saly w poniedziałek w pracy sprawdzę i dokładnie podami ci nr koloru, bo jest on z palety ral, chyba to numer 7035 ale sprawdzę dokłanie

Drzwi sa z firmy Cal nr 233 (chyba tez masz cala :))

Masz racje oprocz wykuszu kolor szary bylby pomiedzy oknami garazowymi (taki waski pasek bo okna sa w ksztacie protokata ) ,na lukarnie balkonowej i ewentualnie przy drzwiach wejsciowych.

Szczeze powiedziawszy bardziej nastawialam sie na bonie (dodatkowy kolor byl pozniejsyzm pomyslem) i teraz mam dylemat skoro mowisz ze nie za bardzo beda pasowac do bryly mojego domu :-x

Renia z jakie masz parapety zeenetrzne?-na zdjeciach jakies bardzo cieniutkie wygladaja

Edytowane przez kakusek

Kakusku, nie pomogę w dylematach elewacyjnych bo się na tym nie znam, sama mam na całym domku kolor- jaśniutką śmietankę i więcej nie kombinowałam żeby nie przedobrzyć, ale ja nie o tym chciałam:rolleyes: strasznie mi się podoba Twój dom, jakoś cały czas sobie inaczej go wyobrażałam, o wiele mniejszy, a Ty masz niezłą chawirę :jawdrop: Edytowane przez MarJel

MarJel dziekuje-jestem zaskoczona bo myslalam ze go juz widzialas :)

Faktycznie nie jest zbyt maly i coraz czesciej mysle czy nie porwalismy sie z motyka na ksiezyc.Bardzo duza wage przykladam do jego izolacji by zminimalizowac pozniejsze jego koszty utrzymania bo przeciez juz na tym etapie go nie skurcze ;)W sumie sama nie wiem czego bardziej bym zalowala -czy duzych metrwo do wykonczenia czy dodatkowych dwohc pokoi na dole:rotfl:

Edytowane przez kakusek

kakusek jesli kolor szary dasz w wiecej niż jedno miejsce to ok, myślałam że miałby być tylko na jednym elemencie, tak więc sam biały czy z dodatkiem szarego jest dobrze, do twojego domu nie pasują mi te wgłebienia które pokazywalas na innym domie, ja mam tylko jeden parapet w oknie kuchennym i jest to granit stagate gr 2cm, taki cienki bo wygląda bardziej dyskretnie niż gruby

tak wyglada to z bliska

http://img233.imageshack.us/img233/5182/p1030266e.jpg

Przemysle te dwa kolory.Jak pisałam bardziej przymiezrałam sie do boni.Wydaje mi sie ze moze dlatego niezbyt pasuja do mojego domu (wg Twojej opini) gdyz z tylu dom ma lukarne balkonowa.Od frontu i z boku dom wyglada ala parterowka i tam nie powinno to "zgrzytac" Z tylu dom raczej bedzie malo ogladany;) gdyz do granicy mam tam tylko 6 m (caly ogrod jest z boku odmu od strony wykurzu.

Podobaja mi sie takie granitowe parapety tylko obawiam sie ze cena przy moich oknach bedzie spora (aluminiowe wychodza ok 1400 zl)

Edytowane przez kakusek

Przemysle te dwa kolory.Jak pisałam bardziej przymiezrałam sie do boni.Wydaje mi sie ze moze dlatego niezbyt pasuja do mojego domu (wg Twojej opini) gdyz z tylu dom ma lukarne balkonowa.Od frontu i z boku dom wyglada ala parterowka i tam nie powinno to "zgrzytac" Z tylu dom raczej bedzie malo ogladany;) gdyz do granicy mam tam tylko 6 m (caly ogrod jest z boku odmu od strony wykurzu.

Podobaja mi sie takie granitowe parapety tylko obawiam sie ze cena przy moich oknach bedzie spora (aluminiowe wychodza ok 1400 zl)

właśnie granit drogo wychodzi , ja za mój jeden dałam 1550, ale dzięki bogu mam tylko jeden