reni1980 26.05.2011 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Witaj Reni! A jak tam Twoja sypialnia po poprawkach Kiedy będą fotki? no niestety stoi nieruszona, teraz taras mi w głowie i meble ogrodowe, więc na sypialnię chwilowo brak kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 26.05.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 No tak.......Pogoda wygania z domu na taras .Kiedy u mnie przyjdzie na to pora? Na razie mam tynki skończone( oczywiście wewnetrzne) a na zewnatrz domek nadal straszy pustakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 26.05.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Cześć laseczko;) Fotki od fotografa piękne, córcia skóra zdjęta z tatusia, a Ty wyglądasz jak nastolatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 26.05.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Dzieki Reniu.Czy styropian mielisćei zwykły czy grafitowy i czy robiłś z kołkowaniem?Pocieszające co napisałaś o swoim kolorze (że zwykły biały) bo to oznacza ze wcale dom nie wyglada "zimno":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 27.05.2011 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Dzieki Reniu.Czy styropian mielisćei zwykły czy grafitowy i czy robiłś z kołkowaniem?Pocieszające co napisałaś o swoim kolorze (że zwykły biały) bo to oznacza ze wcale dom nie wyglada "zimno":) witaj styropian mam zwykły, nie grafitowy i nie robiłam kołkowania, z tego co się orientuje robi się to od 3 piętra , więc nie wiem dlaczego niektórzy dają kołki na parterowe domy, no ale każdy robi jak uważa, mój biały podoba mi się bardzo i nie zamieniłabym na żaden inny kolor, a brudzi sie podobnie jak beż czy zółty, nie wem czy zauważylaś ale dla kontrastu mam wystające dwa elementy domu w kolorze antracyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.05.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Reni mam pytanie czy w Twojej kuchni światło sufitowe jest wystarczające? W planie miałam oświetlenie tylko na suficie. Zastanawiam się jednak, czy nie będę sobie zasłaniała światła np. podczas zmywania, krojenia i czy nie zrobić światła nad oknem (u mnie będzie też narożne ale 150x150)? Układ kuchni będzie jak u Ciebie, bez szafek wiszących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 27.05.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Witaj Reni - to znowu ja niezdecydowana Saly Ja monotematyczna i znowu o oknach Już miałam fazę szarych , białych teraz znowu szare Reni - wiem że o kolorach trudno rozmawiać ale czy możesz mi napisać w przybliżeniu jakie te Twoje okna są : jasno szare? grafit? czy leciutko szare? Jednak u mnie na bank będą szare i teraz dumam do białych mebli i grafitowej podłogi jakie by te okna pasowały???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 27.05.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 (edytowane) Edytowane 28 Maja 2011 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 27.05.2011 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 kakusek dom który wkleiłaś pięknie wygląda ale na twoim domku nie widzę tych poziomych wgłębień, bez nich będzie lepiej, jeśli ten wykusz ma byc grafitowy to musi gdzieś jeszcze tez ten kolor być, jeśli tylko ten wykusz zrobisz na szaro to tez tego nie widzę, jesli natomisat nie masz pomysłu na dwa lub trzy elementy na szaro, to ja bym zrobiła całą elewację na biało a powiedz jakie masz drzwi, bo chyba takie jak ja, ale inny model , nie ukrywam ze ja tez chcialam te 3 paski ale mój mąż uparł się na te co mam agalind mi wystarczają, jak potrzebuję wiecej światła to włączam te 3 x 3 na suficie, jak mniej to ledy wokoło podwieszanego sufitu, świateł nad oknami jakoś nie wiedzę i nie leżą mi w tym miejscu saly w poniedziałek w pracy sprawdzę i dokładnie podami ci nr koloru, bo jest on z palety ral, chyba to numer 7035 ale sprawdzę dokłanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.05.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Ja też ich tam nie widzę, ale kombinuję co by tu zrobić żeby potem nie załować jednej zarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 27.05.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 (edytowane) Drzwi sa z firmy Cal nr 233 (chyba tez masz cala ) Masz racje oprocz wykuszu kolor szary bylby pomiedzy oknami garazowymi (taki waski pasek bo okna sa w ksztacie protokata ) ,na lukarnie balkonowej i ewentualnie przy drzwiach wejsciowych. Szczeze powiedziawszy bardziej nastawialam sie na bonie (dodatkowy kolor byl pozniejsyzm pomyslem) i teraz mam dylemat skoro mowisz ze nie za bardzo beda pasowac do bryly mojego domu Renia z jakie masz parapety zeenetrzne?-na zdjeciach jakies bardzo cieniutkie wygladaja Edytowane 27 Maja 2011 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 27.05.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 (edytowane) Kakusku, nie pomogę w dylematach elewacyjnych bo się na tym nie znam, sama mam na całym domku kolor- jaśniutką śmietankę i więcej nie kombinowałam żeby nie przedobrzyć, ale ja nie o tym chciałam:rolleyes: strasznie mi się podoba Twój dom, jakoś cały czas sobie inaczej go wyobrażałam, o wiele mniejszy, a Ty masz niezłą chawirę Edytowane 27 Maja 2011 przez MarJel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 27.05.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 (edytowane) MarJel dziekuje-jestem zaskoczona bo myslalam ze go juz widzialas Faktycznie nie jest zbyt maly i coraz czesciej mysle czy nie porwalismy sie z motyka na ksiezyc.Bardzo duza wage przykladam do jego izolacji by zminimalizowac pozniejsze jego koszty utrzymania bo przeciez juz na tym etapie go nie skurcze ;)W sumie sama nie wiem czego bardziej bym zalowala -czy duzych metrwo do wykonczenia czy dodatkowych dwohc pokoi na dole:rotfl: Edytowane 27 Maja 2011 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.05.2011 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 kakusek jesli kolor szary dasz w wiecej niż jedno miejsce to ok, myślałam że miałby być tylko na jednym elemencie, tak więc sam biały czy z dodatkiem szarego jest dobrze, do twojego domu nie pasują mi te wgłebienia które pokazywalas na innym domie, ja mam tylko jeden parapet w oknie kuchennym i jest to granit stagate gr 2cm, taki cienki bo wygląda bardziej dyskretnie niż gruby tak wyglada to z bliskahttp://img233.imageshack.us/img233/5182/p1030266e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 28.05.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 (edytowane) Przemysle te dwa kolory.Jak pisałam bardziej przymiezrałam sie do boni.Wydaje mi sie ze moze dlatego niezbyt pasuja do mojego domu (wg Twojej opini) gdyz z tylu dom ma lukarne balkonowa.Od frontu i z boku dom wyglada ala parterowka i tam nie powinno to "zgrzytac" Z tylu dom raczej bedzie malo ogladany;) gdyz do granicy mam tam tylko 6 m (caly ogrod jest z boku odmu od strony wykurzu.Podobaja mi sie takie granitowe parapety tylko obawiam sie ze cena przy moich oknach bedzie spora (aluminiowe wychodza ok 1400 zl) Edytowane 28 Maja 2011 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasikonik10 28.05.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 kakusek, możesz przesłac mi zdjęcia te ktore tu wkleiłaś na @? chciałam pokazać mężowi... mamy podobna dachówkę (płaską) i widzę ze podobny zamysł co do elewacji... Jaki kolor masz? Będę wdzieczna za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 28.05.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 pasikonik podaj na priv swojego maila to przesle .Rozumiem ze chcesz zdjecia domu z gotowa elewacja?(niestety to nie moj domek-moj bedzie mial robiony tynk zewnetrzny pod koniec czerwca i planuje wlasnie bialy lub taki smietankowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.05.2011 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Przemysle te dwa kolory.Jak pisałam bardziej przymiezrałam sie do boni.Wydaje mi sie ze moze dlatego niezbyt pasuja do mojego domu (wg Twojej opini) gdyz z tylu dom ma lukarne balkonowa.Od frontu i z boku dom wyglada ala parterowka i tam nie powinno to "zgrzytac" Z tylu dom raczej bedzie malo ogladany;) gdyz do granicy mam tam tylko 6 m (caly ogrod jest z boku odmu od strony wykurzu. Podobaja mi sie takie granitowe parapety tylko obawiam sie ze cena przy moich oknach bedzie spora (aluminiowe wychodza ok 1400 zl) właśnie granit drogo wychodzi , ja za mój jeden dałam 1550, ale dzięki bogu mam tylko jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majchrowskadorota 31.05.2011 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Reni mam pytanie odnośnie schodów. Czy stopnie były klejone z kilku części? Jeśli tak czy nie zauważyłaś jakiś rys na łączeniach?PozdrawiamDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 31.05.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Hej Reni! Ostatnio coś cichutko tu u Ciebie. Pewnie w ogrodzie przesiadujesz cały czas . Chwal się trawką. A jak z tarasem. Są już jakieś konkretne ustalenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts