reni1980 31.05.2011 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 witaj kochaniutka, no więc trawka piknie rośnie, właśnie zastanawiam się czy już dosiewać w miejsca gdzie mniej czy nie, taras cholera gorzej, zaplanowałam robotę na 3 dni, czas jest , kasa na niego w końcu tez ale nie wiem czy dadzą radę przywiźć deski do piątku bo tartak tez czeka na dostawę a jadą z Poznania, mam wielką nadzieję że przyjadą do mnie do piątku, ale na pocieszenie kupiłam meble ogrodowe, myślę że mąż mnie nie opieprzy ze jeszcze tarasu nie ma ale meble już są, chciałam jeszcze rośliny do doniczek bo takie wielkie będą stały na tarasie ale chyba by już krzyczał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 31.05.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Oby deski dojechały i się szybko położyły. Najlepiej same . A mebelki gdzie kupione i jakie? Z trawą nie pomogę, bo niewiem kiedy można dosiewać żeby takie gęste kępy nie porosły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 31.05.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 ...ale chyba by już krzyczał Skąd ja to znam? Mężczyźni... Nie wiem, czy tylko mój tak ma, ale jestem pewna, że do pełni zadowolenia z nowego mieszkania wystarczyłby mu prysznic z deszczownicą, lodówka, grill, jakiś wielki telewizor (ewentualnie ekran z rzutnikiem), komputer i koniecznie wygodny fotel - coś na styl tego, który miał Chandler i Joey z "Przyjaciół": http://bestuff.com/images/images_of_stuff/210x600/chandler--joey-27387.jpg http://www.allthetests.com/quiz28/picture/pic_1292353844_6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 31.05.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Reni dawaj nam tu te mebelki na taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 31.05.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Dodam tylko, że niejedną poważną rozmowę odbyliśmy, dlaczego taki fotel nie będzie miał u nas racji bytu Szczęście w nieszczęściu, że Kler produkuje bardzo podobne - cena skutecznie odstraszyła narzeczonego (był droższy od naszej kanapy). A mebelków na taras też jestem strasznie ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 31.05.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 No właśnie Ja też przyłączam się do postulatu o pokazanie mebli ogrodowych P.S. Ilonka friends wymiatają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 31.05.2011 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 dziewczyny jeśli chodzi o meble to chciałam technoratan ale nie mam w chwili obecnej wolnych 5 tyś a tyle trzeba liczyć na taką rogową sofe ze stoliczkiem wiec kupilam komplet który mi sie podoba od lat i niewiele kosztuje.A tak poza tym mam doła i doszłam do wniosku ze chyba nie nadaję sie do mieszkania w domu, dopiero lato sie zaczęło a ja już nie mam siły, okna pozamykane bo wielkie muchy chodzące po wszystkim to zmora, wielki komary o chudych nogach leżące zmarłe na podłodze, wszech obecny piach (on przynajmniej się nie rusza) ale najgorsze to dopiero teraz, mam mnóstwo co nazywa się krocionogi, podobno plaga jesli chodzi o rejony krakowa, łażą po elewacji, jakoś sobie nie wyobrażam leżenia na tarasie to strach jak jakaś wleci mi za bluzkę, kupilam dziś coś na pająki i inne kroczące wypsikałam cały srodek za 40 zł no i nie ma, ale przeczytałam na onecie ze na nie nic nie działa, a wszystkie preparaty są chwilowe, tak mnie wszystko już wkurwia, tyle się naglądałam tych krocionogów dziś ze czuję jak mi po ciele chodzą, może któraś z was wie co zrobić z tymi glizdami? a to link do mebli bo nie da się skopiować zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 31.05.2011 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 http://katalogi.castorama.pl/ogrody/#/aranzacja/st%C3%B3%C5%82%20Saldanha/12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 31.05.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Fajne te mebelki. A robactwem się nie przejmuj. Wszędzie jest. Nawet na blokach robale przez okna w fruwały. Teraz zamieszkuję w domu, centrum miasta i różne dziwolągi nawiedzają dom. Musisz poprostu się ze zwierzątkami oswoić, albo kupić dopbr kapcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 31.05.2011 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 (edytowane) rere kochana , mówisz oswoić, jezu maryja ale jak z czymś co jest obrzydliwe, nie nie dam rady, jak jutro znowu krocionogi mnie odwiedzą to cykne zdjęcie i ci pokażę jak to wygląda ach rere kupiłam sobie suszarkę i to tę którą chcieliśmy, ostatnio w media było bez vatu i się opłacało, także już niedługo,( trzeba pojechać dostawczym) i odebrać, to wysuszę sobie ręczniki Edytowane 31 Maja 2011 przez reni1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.05.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 reni mebelki bardzo fajne. Ja też na technoratan choruję, konkretnie na fotele Swivel... Tylko pod łóżko nie wejdą więc trzeba poczekać. No i kasy brak, ale przy budowie domu to dość powszechne zjawisko więc nie ma o czym mówić Robactwo, niestety, będzie Cię nawiedzać - taki urok lata... Pozostaje zaopatrzyć się w jakieś preparaty, ewentualnie siatki na okna założyć, żeby do domu nie wchodziły... Zerknęłam w google co to krocionogi... Brrr... U nas jeszcze nie widziałam, ale pewnie wszystko przede mną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 31.05.2011 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 rere byłam zrobić zdjęcie, to jest miejsce gdzie będę składować drewno do kominka http://img862.imageshack.us/img862/8128/p1040157j.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 31.05.2011 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 i teraz sobie wyobraź jak siedzisz pod tym i pijesz kawę, kurna ciągle mnie całe ciało swędzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.05.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 A skąd TO się bierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 31.05.2011 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 kurna nie wiem, ale wszyscy w okolicy to mają, łazi po elewacji w miejscach zaciemnionych , nic na to nie działa, nie wolno zabijać to jakieś substancje szkodliwe to ma, i jest co roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.05.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 No to takich atrakcji to u nas nie ma... A pytałaś jak inni sobie z tym radzą? Bo rzeczywiście przyjemność wątpliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 31.05.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 O kurka U nas też mnóstwo robali, bo mieszkamy niby jeszcze w granicach Poznania, ale od miasta z każdej strony oddzielają nas lasy i stawy (z bobrami!), co początkowo bardzo mi się podobało, dopóki nie okazało się, że ta enklawa również jest pełna robali (ogromne pająki, takie włochate, które biegają po lasach, ćmy, komarzyce i komary, muchy tak jak u Ciebie wielkości bąków, dziwne coś w kolorze kamieni i skał, a do tego na każdym kroku jeże, jaszczurki i co najgorsze - zaskrońce). Podobno pojawiają się też jelonki i wiewiórki, ale nie było mi dane zobaczyć To są minusy, ale pomyśl o plusach mieszkania w domku - na pewno jest ich znacznie więcej Nie zazdroszczę, ale na pocieszenie - w mieszkaniach też zdarzają się takie okropieństwa. Ja w poprzednim (nowe budownictwo) miałam plagę rybików (takie małe, pełzające, podobne do łezki). Bałam się gasić światło, a jak zobaczyłam je pierwszy raz, spałam przy zapalonym przez dwa tygodnie (to okropieństwo wychodzi po ciemku i ludzie nawet nie wiedzą, że je mają). Co trzy miesiące zrywałam listwy przy ścianach i pryskałam czym się dało pod podłogę, a na klatkę nie wychodziłam w laczkach czy sandałach, bo tam ich było po prostu pełno, niemalże jeden na drugim i to za dnia O fuj, zajrzałam, co to jest Ale do domu nie włażą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 31.05.2011 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 zauważyłam że siedzą na elewacji w kątach na wysokości parteru, wyżej dzięki bogu nie widzialam, a w pokojach u góry prawie cały czas otwieram okna, na dole mam tylko przesuwne otwierane a ich pilnuje jak oka w głowie ale pewno by wlazły bo siedzą przy oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 31.05.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Robale nieprzyjemne. Wiem polubić ich się nie da, ale trzeba zaakceptować, bo inaczej będzie Ci to sen z powiek spędzało. Pomyśl sobie, że w starym domu wysypywały się robale za tapety, brrr. Dom był masakrycznie zawilgocony i bez wentylacji. Właściciel nic sobie z tego nioe robił. Wytrzymałąm tam tylko 2 miesiące.A suszarki gratuluję. Jak już wysuszysz jakieś pranko, to zdaj relację, co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 31.05.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Reni - gratuluję Miałaś 100 000 wejść Nie pisałam, ale mebelki fajne Macie duży ogród, może postawicie je gdzieś dalej od tarasu? Może to robactwo w słońcu nie przesiaduje? Co do technorattanu, my mamy plan, że po przeprowadzce do domku jednorodzinnego z dużym ogrodem nasze meble postawimy z dala od domu (być może w jakieś altance) i tam będziemy przyjmować gości latem (bo tam będzie zabudowany grill), a na tarasie mebelki rattanowe - dwa zgrabne foteliki i niski stolik kawowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts