reni1980 29.11.2013 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Gosia sto lat:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 29.11.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 juz podchwyciła:lol2: :lol2: no jajka jajkami - hahha byle dobrze ubite Mmelisa - nyhet, nyhet ojj jak ja lubiałam ten napis w sklepie szukałam kiedyś blogów urodowo-modowych Norweżek ( ale blondynek i nie solarów) i nie znalazłam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.11.2013 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 jesteś tym bardziej, że KA wizualnie nadrabia na pewno dużo - a funkcję inne miksery mają te same,. Nie do końca . To jest mikser planetarny - czyli obraca się wokół własnej osi i wokół miski (jak planety). Poza tym ma dużą moc i da radę z gęstym ciastem drożdżowym (normalne miksery chyba nie?). Może być maszynką do mięsa, ma też inne funkcje (robi makaron, lody). Ale wiadomo, to dla gospodyni, która dużo gotuje. Ja bym go nie wykorzystała, bo w sumie nic nie piekę (mąż nie lubi ciasta, a dziecko jeszcze za małe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 29.11.2013 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Ilonka mój jest taki sam - od zawsze maruda, złośnik i buntownik. Szykuj się na bunt 2-latka:) to dopiero hardcore - moi go na weekend czasem wezmą - tzn ja tęsknię i nie daję hahah ale jak miał roczek byli tydz z nim nad morzem sami - bo ja wróciłam do pracy Mnie tez zawsze serce sie krajało efekt taki ,że teraz młoda pojechała na dwa dni i wszystko ok ale jak mnie zobaczyła to się popłakała bo ona tak tęskniła. No i jak ją coś u kogos boli a nas nie ma to ona już rozklejona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 29.11.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Ilona moja mama ma już 10 lat mpm kasia:lol2: daje radę z drożdżowym każdym na pewno warty kasy - ale trzeba piec . Lody robię zawsze u mamy w thermomixie - muszę kiedyś na swój nazbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.11.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Ilonka mój jest taki sam - od zawsze maruda, złośnik i buntownik. Szykuj się na bunt 2-latka:) to dopiero hardcore nie dopuszczam do siebie tej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 29.11.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Mój zelmer też ma mieszadła do drożdżowego ciasta ale ja zawsze ręcznie i teraz zdałam sobie z tego sprawę:bash::bash:po co ja się męczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.11.2013 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Nie do końca . To jest mikser planetarny - czyli obraca się wokół własnej osi i wokół miski (jak planety). Poza tym ma dużą moc i da radę z gęstym ciastem drożdżowym (normalne miksery chyba nie?). Może być maszynką do mięsa, ma też inne funkcje (robi makaron, lody). Ale wiadomo, to dla gospodyni, która dużo gotuje. Ja bym go nie wykorzystała, bo w sumie nic nie piekę (mąż nie lubi ciasta, a dziecko jeszcze za małe). nie pieczesz bo nie masz Ka, jak byś miała to byś piekła, już niedługo info z pierwszej ręki:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 29.11.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 No Ilonka zacznij dopuszczać :D:D:D:D:D:D:D czas szybko leci :D:D:D:D a to tak po roku i 8 miesiącach powoli się zaczyna :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.11.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Thermomix ma na pewno więcej funkcji . Ale jest duuużo brzydszy . Na blacie bym go nie trzymała . Magda, ja się nie znam na ciastach . Słyszałam tylko, że inne roboty nie dają rady z drożdżowym, ale słyszałam tez, że drożdżowe powinno się urabiać ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 29.11.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 nie dopuszczam do siebie tej myśli rok temu mówiłam " nas to nie dotyczy" :lol2::lol2: fakt termomix brzydal - też bym go w szafce trzymała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 29.11.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 (edytowane) . Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez Mmelisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 29.11.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 tak i dobrze trzeba dobrze klepać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 29.11.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 nie pieczesz bo nie masz Ka, jak byś miała to byś piekła, już niedługo info z pierwszej ręki:D:D na to info czekam dlatego zapytalam tutaj o KA bo sa ich rozne wersje... trakie chude wysokie i te nizsze.... wiec zglupialam i sie wycofalam... na jakis czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.11.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 nie pieczesz bo nie masz Ka, jak byś miała to byś piekła, już niedługo info z pierwszej ręki:D:D To samo zawsze mówię . Ale tak serio, nie piekłabym, bo mój mąż w ogóle ciasta nie tknie . Sama całej blachy nie zjem . Jak byłam w ciąży to miałam zajawki, że piekłam, dla jednego kawałka . 3/4 blachy zawsze lądowało w koszu na śmieci . Wolę podjechać do Sowy albo Kandulskiego i kupić sobie ciacho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 29.11.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 (edytowane) tak i dobrze trzeba dobrze klepać http://forum.muratordom.pl/images/smilies/biggrin-2.gif ciasto ? coś się skupić dziś nie mogę Edytowane 29 Listopada 2013 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.11.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 na to info czekam dlatego zapytalam tutaj o KA bo sa ich rozne wersje... trakie chude wysokie i te nizsze.... wiec zglupialam i sie wycofalam... na jakis czas Mmelisa, jedne się nie nadają np. do ciasta drożdżowego, a są też takie, które mają taką moc, że używa się profesjonalnie w piekarniach, cukierniach, nawet w masarniach (mój szwagier ostatnio mnie oświecił, że mieszają tym zioła, przyprawy do mięs). Te średnie (w cenie i wielkości) są najlepsze do domowego użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.11.2013 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 melisa jaka ładna ta twoja mała kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 29.11.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 melisa jaka ładna ta twoja mała kuchnia dziekuje ajkeja jak widac...ale jest ok... tak jak dla nas na nasze obecne potrzeby z blatem nie mam problemow i frontami szafek..a uzywamy jej od 3 lat dlatego mysle o zakupie na nowy domek tez w ajkeji Agata ja zerkalam wczoraj na dwa rodzaje ka.. jeden nie podoba mi sie wizualnie ale jest mocniejszy od tego drugiego...taki i taki (kolejnosc przypadkowa) poki co odkladam ten temat na jakis czas na margines moze kiedys do niego wroce... jak zobacze u Reni jak to sie ma i z czym to sie je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 29.11.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 ciasto ? coś się skupić dziś nie mogę ja sie najlepiej skupiam w toilet jakbys w nocy zaszalala ze swoim M to ze skupieniem bylo by oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts