Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jesteś :)

tym bardziej, że KA wizualnie nadrabia na pewno dużo - a funkcję inne miksery mają te same,.

Nie do końca :no:. To jest mikser planetarny - czyli obraca się wokół własnej osi i wokół miski (jak planety). Poza tym ma dużą moc i da radę z gęstym ciastem drożdżowym (normalne miksery chyba nie?). Może być maszynką do mięsa, ma też inne funkcje (robi makaron, lody). Ale wiadomo, to dla gospodyni, która dużo gotuje. Ja bym go nie wykorzystała, bo w sumie nic nie piekę (mąż nie lubi ciasta, a dziecko jeszcze za małe).

Ilonka mój jest taki sam - od zawsze maruda, złośnik i buntownik.

Szykuj się na bunt 2-latka:) to dopiero hardcore - moi go na weekend czasem wezmą - tzn ja tęsknię i nie daję hahah :D

ale jak miał roczek byli tydz z nim nad morzem sami - bo ja wróciłam do pracy

Mnie tez zawsze serce sie krajało efekt taki ,że teraz młoda pojechała na dwa dni i wszystko ok ale jak mnie zobaczyła to się popłakała bo ona tak tęskniła.

No i jak ją coś u kogos boli a nas nie ma to ona już rozklejona.

Nie do końca :no:. To jest mikser planetarny - czyli obraca się wokół własnej osi i wokół miski (jak planety). Poza tym ma dużą moc i da radę z gęstym ciastem drożdżowym (normalne miksery chyba nie?). Może być maszynką do mięsa, ma też inne funkcje (robi makaron, lody). Ale wiadomo, to dla gospodyni, która dużo gotuje. Ja bym go nie wykorzystała, bo w sumie nic nie piekę (mąż nie lubi ciasta, a dziecko jeszcze za małe).

nie pieczesz bo nie masz Ka, jak byś miała to byś piekła, już niedługo info z pierwszej ręki:D:D

nie pieczesz bo nie masz Ka, jak byś miała to byś piekła, już niedługo info z pierwszej ręki:D:D

na to info czekam :D

dlatego zapytalam tutaj o KA

bo sa ich rozne wersje... trakie chude wysokie i te nizsze.... wiec zglupialam i sie wycofalam...

na jakis czas ;) :D

To samo zawsze mówię :lol2:.

Ale tak serio, nie piekłabym, bo mój mąż w ogóle ciasta nie tknie :no:. Sama całej blachy nie zjem :no:. Jak byłam w ciąży to miałam zajawki, że piekłam, dla jednego kawałka :lol2:. 3/4 blachy zawsze lądowało w koszu na śmieci :o. Wolę podjechać do Sowy albo Kandulskiego i kupić sobie ciacho.

na to info czekam :D

dlatego zapytalam tutaj o KA

bo sa ich rozne wersje... trakie chude wysokie i te nizsze.... wiec zglupialam i sie wycofalam...

na jakis czas ;) :D

Mmelisa, jedne się nie nadają np. do ciasta drożdżowego, a są też takie, które mają taką moc, że używa się profesjonalnie w piekarniach, cukierniach, nawet w masarniach (mój szwagier ostatnio mnie oświecił, że mieszają tym zioła, przyprawy do mięs). Te średnie (w cenie i wielkości) są najlepsze do domowego użytku.

melisa jaka ładna ta twoja mała kuchnia

dziekuje ;) ajkeja jak widac...ale jest ok... tak jak dla nas na nasze obecne potrzeby :D z blatem nie mam problemow i frontami szafek..a uzywamy jej od 3 lat ;)

dlatego mysle o zakupie na nowy domek tez w ajkeji ;)

Agata ja zerkalam wczoraj na dwa rodzaje ka.. jeden nie podoba mi sie wizualnie ale jest mocniejszy od tego drugiego...taki i taki (kolejnosc przypadkowa)

poki co odkladam ten temat na jakis czas na margines ;) moze kiedys do niego wroce... jak zobacze u Reni jak to sie ma i z czym to sie je :D