Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Reni melduje posłusznie, że taras gotowy! :) ale kolor jak na teak wyszedł zbyt rudo - czerwony :/

edit: ja pier***lę!!!! Chyba bym zawału dostała jakby takie paskudztwo chodziło po moim domu!!!! jak tylko sobie wygooglowałam to świństo to żałowałam...:/

Ja tez jestem anty robaczna - a siatek na oknach jeszcze nie mam i siedzę w domu z pozamykanymi oknami:) mam lekka arachofobię i na wszystkie inne obślizgłe też mam cośtamfobię;).

Wytrwałości życzę!!!

Edytowane przez Iwek

Krocionogi - masakra!!! Wiedziałam, że nie powinna sprawdzać w googlach co to za stwór. Właśnie to mnie najbardziej przeraża w mieszkaniu za miastem - wszechobecne robactwo. Nie wiem jak dam radę, bo na samą myślę wszystko mnie swędzi.

A mebelki bardzo ładne i cena też nie najgorsza. Wygodne?

Renia jak czytam o tych robalach to az mam ciarki.Mam nadzieje ze u mnie nie pojawi sie to dziadostwo .Czemu zamawialas drzewo na taras az z Poznania?(z tego co zrizumiałam mieszkacie w Krakowie lub gdzies w poblizu)

Kasusku bo tam wychodziło najtaniej, a niestety będę mieć modrzew a nie bankirai

iwek błagam daj zdjęcia w mojej galerii, ja będę robić taras w weekend i napisz proszę jaki olej stosowałaś

markoto ja tez mam reku ale cholera okno tarasowe będzie przecież otwarte dłużej np w weekendy, specjalnie mam przesuwne na pół ściany i co teraz zrobić?

agalind boję się ze sfiksuję, wiedziałam o robalach ale mam już dosyć, wczoraj wieczorem nie spałam do 2 w nocy bo miałam wrazenie ze coś po mnie cały czas chodzi.

Reni rozumiem Cię doskonale:hug: Jak widziałam pająka przemykającego przez sypialnię to nie poszłam spać aż go znalazłam. Oczywiście zginął, ale nawet nie moją ręką. Dlatego mój mąż zdziwił się, że chcę mieszkać za miastem. Według niego wyprowadzę się zaraz po pierwszej wizycie nieproszonego "gościa".

A to już nie łaska do mojego dziennika wejśc i sobie kawkę na tarasie wypić? ;)

IMG_0233.JPG

więcej u mnie - a grunt to "penetrin" a olej tej samej firmy altax - ale jak widać teak mało teak'owy jest:)

edit: u e-mól tez sa zdjęcia nowe tarasu i ona ma zdecydowanie lepszy kolor:) to może ją podpytaj:)

Reni ja całe życie marzyłam o tym, żeby mieć swój dom na wsi.....a teraz jak pomyśle sobie o tych obślizgłych gadach ( czyt. zaskroniec, padalec itp.) Najbardziej boję sie zakamarków ogrodowych typu przestrzeń pod drewnianym tarasem.Jak sobie wyobraże co tam może sie schować....(a wyobrażnie mam naprawdę wybujałą;-)) Jeśli bym coś takiego zobaczyła to zawał na miejscu...Już się boję choć wprowadzić planuje się na wiosne w następnym roku. A tak przy okazji...nadal mam dylemat drzwiowy.Czy Twoje drzwi wejściowe nie cierpia z powodu warunków klimatycznych? Bo widze, ze nie masz ich jakoś specjalnie osłoniętych od deszczu, czy słońca. No i zapraszam do mnie .Spojrzyj na drzwi cala , na które mam oko...

markoto a ja sie naczytałam o oknie otwartym na świat i otwarciu przestrzeni na ogród i o ogrodzie który wręcz włazi do salonu, a teraz lipa ale cóż jak nie będzie wyjscia to będę zamykać

agi jesli chodzi o drzwi o mam zadaszenie i ściany po dwóch stronach i nawet w najwiekszą ulewę są suchutkie

hejka dziewczyny zrobilam zdjęcie mojego stolika, narazie stoi rozłożony w salonie ale i tak pięknie wygląda

http://img11.imageshack.us/img11/9241/p1040184xg.jpg

http://img268.imageshack.us/img268/3020/p1040192i.jpg

jeśli chodzi o moje krocionogi, rozmawiałam dziś z firmą, która zajmuję się takimi robalami i można spryskać cały domek, działa to na sezon , koszt da się przeżyć, także widzę światelko w tunelu dziewuszki

Piękne te mable reni i cena przyzwoita więc nic dziwnego, że zadowolona jesteś :)

Jak się da, to pryskaj domek - nie ma nic cenniejszego niż święty spokój.

Patrzę na podłogę, bo w zbliżeniu jest... Wiem, że to dechy więc efekt zupełnie inny i jakość też, ale przynajmniej widać na większej powierzchni, jak "fugi" wyglądają. Tylko jak to jest, że jak się u kogoś widzi, to wygląda super, a jak się na swoje patrzy, to już jakby mniej...

Świetny ten stolik i przyjemny kolor :) Fajnie, że znalazłaś jakieś wyjście z tej robalowej sytuacji. Jeszcze będziesz cieszyć się tym domkiem na wsi ;)

A teraz mam pytanie. Który zestaw wybrała byś sobie?

To

http://s7v1.scene7.com/is/image/JohnLewis/231132681?$product$ czy to http://s7v1.scene7.com/is/image/JohnLewis/231125282?$product$

Nie wiem, który zestaw wybrać, więc zdaję się na Twój dobry gust :D

Dzięki Reni za odpowiedz. A Ty masz jeszcze nad drzwiami jakiś dodatkowy daszek czy one sa tylko pod tą wnęką? Jaka jest jej głębokość? Bo u mnie wychodzi ok 1m i Pan w sklepie z drzwiami powiedział , że przy drzwiach drewnianych musi być min. 120cm.

Rere79 ja bym wybrała komplet nr 1!

rere zdecydowanie 1, nie lubię nic na podstawkach bo niepotrzebnie się kurzy a na czarnym zwłaszcza będzie widać, pozatym jedynka przepiękna , ponadczasowa i wogóle boska, ile takie cudeńko bo powiem przydało by mi się, rere w niedziele jadę po twoje świeczniki

agi wrócę z pracy i wszystko pomierzę, poza tym producent mówi wyraźnie o zadaszeniu ale nie wspomina o tym że musi być 120, jest dokładnie tak, że zadaszenie daszka musi wystawać poza obrys otwartych drzwi(przy drzwiach otwieranych na zewnątrz), wiec moim zdaniem masz ok