mirkamis 02.12.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Poslij mi mail to prześlę przepisy od siostry.Jej wyszły dobre:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 02.12.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Diana oo właśnie - kiedyś z podobnego robiłam i teraz nie umiałam znaleźc.Dziękuje - już drukuję.Na ile wcześniej je upiec? w tym tyg to chyba najwyższa pora, żeby były miękkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 02.12.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Magda w tamtym roku piekłam miesiąc przed świętami i jak były zamknięte szczelnie w słoju to były twarde a jak się je wyjęło to miękły po 2-3 dniach ale ogólnie bardzo smaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 02.12.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 a odkształcają się?? bo ja chcę idealne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 02.12.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Diana a nie będą za słodkie? chyba zmniejszę ilość cukru lubię dużo lukru mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 02.12.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 hmmm nie mi sie nie odkształcały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 02.12.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Magda to nie syp tyle cukru bo ja to lukru nie lubie wiec jem bez, lukier tylko na domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 02.12.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 aaa i ile piec i ile stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.12.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Hej!!!! U mnie niedziela leniwie .. Ja jedzenia kupuję normalnie,do lidla nie jadę bo mam za daleko a po drodze 6 innych sklepów .Chociaż cały czas z mężem mówimy ,że mogliby otworzyć nam lidla bliżej:). Mmelisa ja francuzy robię ale młodej muszę dzielić włosy np. na 3 części bo ona ma ich masakrycznie dużo.Więc taki koszyczek to było wyzwanie z tą ilością włosów .Ja już kiedyś pisałam ,że jak ktoś patrzy na jej warkocz i by podzielił go na 4 części to wyszłyby warkoczyki czterech jej koleżanek . To ma po mamusi, chociaż mamusi już włosy wypadły ale podobnie w czasach młodości było:). Magda to super ,ja to nigdy nie doczekam sie na obiad i śniadanie w niedzielę bo zawsze wstaję pierwsza a spac do 10 to nawet po sylwestrze nie potrafię.Pózniej odsypiam popołudniami . Hahaha, moja mama zawsze łamie grzebienie na swoich włosach . Ja też mam grube włosy, ale nie aż tak (choć warkocz jak moja ręka). Ja nie bardzo wiem o co chodzi z kupowaniem rzeczy niepotrzebnych? Jak to jest: wkładacie coś do koszyka, a potem tego nie chcecie jeść? Czy ładnie wygląda w sklepie, a w domu smakuje źle (tak się kilka razy nacięłam, zwłaszcza na słodycze)? Nie zdarza mi się kupić czegoś, co nie jest potrzebne, raczej w drugą stronę, zapominam, że masło się skończyło . Co do serów i wędlin, zawsze kupujemy za mało, a na podorędziu mamy jakiś twaróg lub ser pleśniowy z dłuższą datą ważności - jak rano zauważę, że nie ma co na chleb położyć, to kładę to, co znajdę, a potem jedziemy po zakupy. Tylko że ja wędlin nie jem wcale, a i mąż przy mnie się odzwyczaił (kiedyś kanapka bez szynki to nie była kanapka ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 02.12.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 aaa i ile piec i ile stopni? hmmm nie pamiętam ja to zawsze na oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 02.12.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Jaka piekna pogoda za oknem:) Kto wie jak będzie pogoda w przyszłym tyg. czas myśleć o oknach:(.Ja chciałam umyć środa czwartek ale m mi powiedział ,że chyba za wcześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 02.12.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Ja nie bardzo wiem o co chodzi z kupowaniem rzeczy niepotrzebnych? Jak to jest: wkładacie coś do koszyka, a potem tego nie chcecie jeść? Czy ładnie wygląda w sklepie, a w domu smakuje źle (tak się kilka razy nacięłam, zwłaszcza na słodycze)? Nie zdarza mi się kupić czegoś, co nie jest potrzebne, raczej w drugą stronę, zapominam, że masło się skończyło . Co do serów i wędlin, zawsze kupujemy za mało, a na podorędziu mamy jakiś twaróg lub ser pleśniowy z dłuższą datą ważności - jak rano zauważę, że nie ma co na chleb położyć, to kładę to, co znajdę, a potem jedziemy po zakupy. Tylko że ja wędlin nie jem wcale, a i mąż przy mnie się odzwyczaił (kiedyś kanapka bez szynki to nie była kanapka ). to i jeszcze np nie zdążę zjeść przed datą wazności np jogurty sery białe. Zamiast iść do małego sklepu 2x w tyg jadę do tesco raz na tydz..i tak się za dużo kupuje. Teraz chodzę do lokalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 02.12.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Ja wyrzucam jak ktos mi cos daje:).wtedy mam nadwyżkę w lodówce:) i najgorzej z jogurtami bo młodej duzo kupują a ona nie wyrabia z jedzeniem czasami.No i z chlebem mam problem np.mały to za mało a duży za dużo a średnich nie robią - chyba piekarnię otworzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 02.12.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 hejka A ja była w sobotę na giełdzie kwiatowej. Zakupiłam parę drobiazgów - tutaj wstępna aranżacja (sorki za gar z rosołem ) http://images62.fotosik.pl/439/f4652dec52d121cdmed.jpg Kupiłam też thuję i na drucie skrzywiłam jej czubek, ozdobiłam bombkami, owinęłam donicę workiem jutowym i wystawiłam przed drzwi . Kupiłam reniferki (szary i biały) oraz duży kielich na świecę. Jak przozdobię to moze uda mi się fotkę pstryknąć. Kurcze lampa nie wisi bo w jej miejscu wisi... świateczka kula z bombkami na tealighty . Więc foto real pod koniec roku dopiero będzie (lampa jest złożona, bardzo delikatna i kosze będę zakładać dopiero jak już będzie wisieć). Pierniczki ... ja od 5 lat robię co roku, ładnie pakuję i sąsiadom roznisimy oraz dalszej rodzinie. Najważniejsza jest własnoręcznie zrobiona przyprawa - dajcie mi minutkę to poszukam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 02.12.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 oo matko ale czad!daj wiecej fotek Mirela - szczególnie drzewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 02.12.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Super:). No ja tez proszę o więcej może coś odgapię :lol2:.chociaż nasze schody przed domem jeszcze nie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 02.12.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Szefowej jakoś brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 02.12.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Przyprawa:Miarką jest 1 płaska łyżeczka 2 cynamonu mielonego1 imbiru w proszku1 startej gałki muszkatołowej1 zmielonej skórki pomarańczowej1 goździków1 ziela angielskiego1/2 pieprzu czarnego1/2 kardamonu1/2 anyżu gwiazdkowego1/2 nasion kolendryPrzyprawę / w takiej ilośći / stosuję na 1 kg mąki Przyprawy nie zmielone mielimy w młynku ,najlepiej w zwykłym, nie elektrycznym imieszamy dokładnie z pozostałymi.Imbir - zamiast sproszkowanego, można dać imbir kandyzowany /ścieram go na drobnej tarce/ i dodaję do masy miodowo- cukrowo - tłuszczowej.Skórka pomarańczowa -zamiast sproszkowanej, tak jak wyżej z imbirem. ze strony: http://www.wielkiezarcie.com/recipe52898.html Przede wszystkim - używam sztucznego miodu - wtedy pierniki sa od razu miękkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 02.12.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 mam tylko kilka fotek . Drzewka nie zrobiłam (wsytawiłam go i zapomniałam. Postaram się pstryknąc). tam w tych bombkach powinny się palić tealighty... ale mi zabrakło-musze dokupić. http://images64.fotosik.pl/439/c4708711e6b13579med.jpg Wianek zrobiony przez naszą forumową florystkę http://images64.fotosik.pl/439/a4b9ff3ade1c0b58med.jpg http://images64.fotosik.pl/439/c31bccac9f036b04med.jpg http://images64.fotosik.pl/439/9796845d29cd8905med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 02.12.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Magda - zrobiłam czystkę i wyprzedaję nieużywane przeze mnie perfumy (drzewo, dym i kadzidła). Gdybyś była chetna... mam na wylocie min. S.Lutensa Cedre, feminite du bois praz santal de mysore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.