Magda_lena85 03.12.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 boję się tych dojazdów i tak - bo basen/ angielski/taniec. Już wozimy, a będzie jeszcze gorzej. o dokładnie o to chodzi - i nie ma się co oszukiwać, ale poziom w szkołach miejskich, czy kursach angielskiego jest wyższy niż na prowincji ( mówię o normalnych) ...ehhh a myślalam, że mam dzień marudzenia a widzę, ze więcej osób ma to na sercu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 03.12.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Mirela - ja tylko u Karolki...tak to po sklepach nie jeździłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 03.12.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 ja pracuję 36 km od domu. Do pobliskiego miasta mam 7 km - a tam So szkoła, mój angielski, większość sklepów, siatkówka, siłownia i moja stacja PKP (jade do pracy pociagiem). Więc jak już wyjade z domu to staram się wszystko za jednym razem załatwić. So zawożę rano do tesciowej, stamtąd ona sobie drepta do szkoły czy na siatkówkę. Jak ka wracam to ja odbieram.Ale nie narzekam. Mam za to cisze i spokój. Nie wyobrażam sobie zamieszkać ponownie w centrum Pszczyny (mieszkałam 5 minut od rynku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 03.12.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Mirela - ja tylko u Karolki...tak to po sklepach nie jeździłam KArolka ma ozdabiane, ja chcę "gołe". Poza tym chcę na zewnątrz na biały wianek - więc takich drogich nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 03.12.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Magda, ja przedszkole mam 1 km od siebie, ale wożę do tego w centrum, bo zdecydowanie lepsze (nr 1 w mieście). Mój angielski w centrum, szkołę wybiorę chyba niedaleko przedszkola. Wszędzie muszę zawieźć. Nie mam też (oprócz męża) nikogo, kto mógłby odebrać czy zawieźć. Na razie mamy jeden samochód, ale jak Tośka pójdzie do szkoły to chyba będzie potrzebny drugi. Musiałabym robić to samo, gdybym mieszkała poza miastem. Tylko czasu bym poświęciła jeszcze więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 03.12.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 nas czeka podobnie - tyle, ze km do pracy więcej - u nas w miasteczku jest od przedszkola do gimnazjum...angielski i pewnie zajęcia jakieś w ośrodku kultury też są ( tylko jakie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 03.12.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 pewnie tak od ogrzewania począwszy i cena - u nas w odnowionej kamienicy za m2 4200-4500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 03.12.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 ehh...no i wlansie tak to jest z tymi domami...z jednej strony super bo jest ogrodek cisza i spokoj (o ile nie ma sie upierdliwych sasiadow) wystarszczajaca przestrzen zyciowa dla kazdego z drugiej niestety dojazdy i wszedzie daleko...rowniez do znajomych, kolegow...mieszkanie wiadomo jakie ma minusy ale przynajmniej mam blisko do zaprzyjaznionych sasiadow z chmarą dzieciakow (wszelkie kinder bale, sylwestry, andrzejki na miejscu) do tego park, silownie, boisko, korty, basen (glownie dla dzieciakow, bo ja nie plywam:P) szkoly, przedszkola (moj chodzi w centrum ale co to jest 2-3 przystanki podjechac) no i lidla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.12.2013 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 a ja pracuje 14 km dalej, szkoła i przedszkole 2km od domu, sklepy też, i jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 03.12.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 no i lidla i to mnie przekonało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 03.12.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 a ja pracuje 14 km dalej, szkoła i przedszkole 2km od domu, sklepy też, i jestem bardzo zadowolona ohoooo! tej się poszczęściło ! :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.12.2013 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 no ja mieszkam niby na wsi ale wszędzie blisko, do centrum miasta 7 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.12.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Wszystko pewnie zależy od miasta - w Poznaniu odległość 20-30 km od miejsca pracy to żadna odległość. Podejrzewam, że w Warszawie 50 km to "blisko". Ja całe dorosłe życie mieszkałam w mieście i całe życie musiałam dojeżdżać do pracy ok. godziny w jedną stronę. Także pomyślcie, że Wasz domek to tak, jak mieszkanie w wielkim mieście (w sensie odległości), a komfort x 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.12.2013 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 czy ja wiem czy to szczęście ? tak szukaliśmy działki, szczęscie takie, ze szukalismy w tych czasach kiedy ceny działek były ok, dzis chyba byśmy wogóle nie kupili naszych 22 arów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.12.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.12.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 W Trudnych Sprawach go będą pokazywać?? Hahaha, nie wiem - oby nie scenariusz o rodzinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 03.12.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Ilonka a sponsorzy się już odzywają do Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.12.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Ilonka a sponsorzy się już odzywają do Ciebie? Trochę tak, ale nic za kasę. Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.12.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Ale Magda, ja bloga prowadzę dla zabawy, nie interesu, tzn. nie zamknę go jak nie będę na nim nic zarabiać, tylko jak zabraknie mi czasu na jego prowadzenie (mam nadzieję, że nie, bo to jest fajne ). Na zarobek i interesy mam zupełnie inne pomysły, które powoli realizuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 03.12.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 spoko Ilonka - dla mnie blog jako zarobek ( czasem jedyny ) to przegięcie. Mam w sumie pomysł dodatkowy - ale na prv napisze bo ja mojego prowadzić na razie nie będę ( brak czasu) ale Ty masz zapał i chęci to myślę, że się spodoba i byłabyś chyba pierwszą w tej kategorii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts