Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Reni - pierniki na naturalnym wkłada sie do puszki najlepiej ze skórka z jabłka.

A ja w tym roku zrobię Glogg: http://www.jedlinski.pl/glogg/

Dla So kupię specjalną herbatkę świąteczną (jak się zapachy zmieszają z piernikami to będzie bosko).

Barszcz z uszkami (sama ulepię), dla dzieckiaków (So i mój 24 letni brat) - roladki drobiowe z serem i masłem, dla mnie chyba jakiś makaron z wazywami. Wielka misa makówek i ciasto orzechowo-wiśniowe.

Kolejne dni: dalej drób dla dzieciaków, dla reszty rolady wołowe, modro kapusta i kluski :). Dla mnie pewnie dalej makaron :)

haha rok temu robiłam u siebie ( pierwsze święta) w tym roku trochę się pożarlam m-c temu z moimi starszymi... ciche dni od długiego czasu.

Bratowa która mieszka z nimi mieszka spytała mamy gdzie wigilia to powiedziała, ze robi w swoim domu.

Więc nie wiem co będzie - może w 3 będziemy :rolleyes:

Magda - ja uwielbiam nasze święta w trójkę :). Moje rodzinne były zawsze tragiczne, dlatego teraz sobie cenię tą miłą, spokojną i pełną miłości atmosferę :)

Niemniej jednak od kilku lat mój bracik ucieka z domu w tym czasie do nas :) Więc jesteśmy w czwórkę :)

Kurczę ale tak kiepsko jednych zapraszać drugich nie. Ja też z teściami nie żyje za dobrze ale skoro moich rodziców zapraszamy to M tak samo :yes:

kiepsko tylko jak jedni dają z siebie wszystko i np poza wnukiem świata nie widzą - a drudzy mają w dupie cały rok...to może ja powinnam też ich tam mieć?