Magda_lena85 04.12.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 a propo lepienia uszek -moja mama kupiła na targu u jakiegoś ruska takie coś blacha z dziurami - w każdym bądź razie da się zrobić 30 uszek od razu - i cieniutkie ciasto się nie lepi:) szkoda, ze dla mnie zabrakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 04.12.2013 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 jasne że ma !!! Musisz po naturalnym trzymac w pudełku aby zmiękły. Po sztucznym od razu sa miękkie szkoda, ze tak istotnej rzeczy nie wiedziałam ,a le nie bójcie sie, na wszelki wypadek schowałam do pudełka ale i tak były twarde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 04.12.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 a jakie ryby robicie oprócz karpia? ciast nie lubię piec... resztę przemęczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 04.12.2013 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 ja robote rozdzieliłam tak moja mama robi barszcz, bigos i sałatkę jarzynowąmoja tesciowa robi uszka, pierogi i ciastamoja szwagierka robi pierniki i paszteta ja kupuję ryby:D:D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.12.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 jak ja nie lubie karpia to najgorsza ryba z ryb... nie wiem dlaczego ludzie wogole je robia.. jak juz to dorsz albo panga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 04.12.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Reni a kto sprząta dom? Mmelisa - hmm ja lubię gdyby nie te ości.... dlatego dodatkowo zawsze pstrąga robię i jedną po grecku z filetów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.12.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Reni a kto sprząta dom? Mmelisa - hmm ja lubię gdyby nie te ości.... dlatego dodatkowo zawsze pstrąga robię i jedną po grecku z filetów Renia zawsze chciala miec kolezanke ktora jej w tym pomoze... ja mam ciut za daleko wiec moze wspomozesz ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 04.12.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Reni - pierniki na naturalnym wkłada sie do puszki najlepiej ze skórka z jabłka. A ja w tym roku zrobię Glogg: http://www.jedlinski.pl/glogg/ Dla So kupię specjalną herbatkę świąteczną (jak się zapachy zmieszają z piernikami to będzie bosko). Barszcz z uszkami (sama ulepię), dla dzieckiaków (So i mój 24 letni brat) - roladki drobiowe z serem i masłem, dla mnie chyba jakiś makaron z wazywami. Wielka misa makówek i ciasto orzechowo-wiśniowe. Kolejne dni: dalej drób dla dzieciaków, dla reszty rolady wołowe, modro kapusta i kluski . Dla mnie pewnie dalej makaron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 04.12.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 haha rok temu robiłam u siebie ( pierwsze święta) w tym roku trochę się pożarlam m-c temu z moimi starszymi... ciche dni od długiego czasu. Bratowa która mieszka z nimi mieszka spytała mamy gdzie wigilia to powiedziała, ze robi w swoim domu. Więc nie wiem co będzie - może w 3 będziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 04.12.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Ojj doby temat. pierwszy raz wigilia będzie u nas z chęcią poczytam co robicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 04.12.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Magda - ja uwielbiam nasze święta w trójkę . Moje rodzinne były zawsze tragiczne, dlatego teraz sobie cenię tą miłą, spokojną i pełną miłości atmosferę Niemniej jednak od kilku lat mój bracik ucieka z domu w tym czasie do nas Więc jesteśmy w czwórkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 04.12.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 wiesz ja bym nie miała nic przeciwko - tym bardziej, ze stosunki są jakie są nie przeze mnie.Tylko, że mnie sumienie rusza jak taka atmosfera - coś w stylu mieszkamy blisko siebie, wszyscy na miejscu to po co się rozdzielać.Każde święta byly razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 04.12.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 mnie takie rzeczy nie ruszają. Święta chcę spędzić szczerze w atmosferze jak wyżej. Wali mnie kto gdzie mieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 04.12.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 może dorosnę - ale na pewno nie chcę z teściami i oby nie było wojny z mężem że ich zaprasza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.12.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 może dorosnę - ale na pewno nie chcę z teściami i oby nie było wojny z mężem że ich zaprasza.... :rotfl::rotfl: dlatego moj nie zaprasza...mimo ze to ja zapytalam sie o to buhahhaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 04.12.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Kurczę ale tak kiepsko jednych zapraszać drugich nie. Ja też z teściami nie żyje za dobrze ale skoro moich rodziców zapraszamy to M tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 04.12.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 a mój uczuciowy jakiś..jak mnie to wkur.... tyle razy go wystawili, nic nigdy nie dostał, nie mógł liczyć...a ten jak ciele wpatrzony w woła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 04.12.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Kurczę ale tak kiepsko jednych zapraszać drugich nie. Ja też z teściami nie żyje za dobrze ale skoro moich rodziców zapraszamy to M tak samo kiepsko tylko jak jedni dają z siebie wszystko i np poza wnukiem świata nie widzą - a drudzy mają w dupie cały rok...to może ja powinnam też ich tam mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 04.12.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 kiepsko tylko jak jedni dają z siebie wszystko i np poza wnukiem świata nie widzą - a drudzy mają w dupie cały rok...to może ja powinnam też ich tam mieć? Mam tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 04.12.2013 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 magda ja z ryb mam łososia, karpia i dorsza u mnie tez nie ma sielanki, najchętniej mojej mamy bym nie zapraszała albo przy stole wygarneła co myślę, ale mąż mi na to nie pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts