oldzia 05.06.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 reni, ale olbrzym z tarasu - PIĘKNY - efekt będzie niesamowity na pewno!!!!napisz ile metrów masz wysunięte taras tam, gdzie masz podcień? jaki ma ogólnie wymiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.06.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 (edytowane) Tutaj zdjecie modrzewia japońskiego "ukradzione" z pewnego ogrodu http://img845.imageshack.us/img845/4681/larixkaempferi.jpgUploaded with ImageShack.usa tutaj jeszcze catalpahttp://img705.imageshack.us/img705/2751/catalpa2.jpgUploaded with ImageShack.us Osobiscie wolalabym drzewko ktore w zimie nie straci lisci. Renia ja jestem laikiem ale tak sie zastanawiam czy te bloczki na ktorych opartach jest drewniana podbudowa nie powinny byc jeszcze zaizolowane tak jak izoluje sie fundamenty?(pomalowac i polozcy folie/pape) Wtedy byloby zabezpieczenie ze woda nie bedzie podciagac i drewno ktore sie na nich opiera nie powinno sie niszczyć.Oglądałam sobie wczoraj te Twoje donice z Ikea.Faktycznie nie sa juz dostepne w Pl natomiast u nas jest jeszcze 5 szt i tak sie zastanawaim czy sie nie szarpnać ;)Z opisu wychodzi ze sa to osłonki wiec pewnie w srodek trzeba dać jeszcze kolejna doniczke z ziemia. Edytowane 5 Czerwca 2011 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.06.2011 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 kakusek obrys tarasu miałam zrobiony na etapie fundamentów z bloczków betonowych a teraz są one dokładane dla podniesienia tarasu do poziomu okien tarasowych bo warunkiem był ten sam poziom podłogi w domu i na tarsie, dlatego też mam bezprogowe okna tarasowe, drzewka oglądnę wieczorkiem i wielke dzięki za link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.06.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Reniu mam jeszcze prosbe.Zauwazyłam ze masz na balkonach balustrady ze stali nierdzewnej.Mozesz podac u kogo zamaiwalas?Ja zrobiłam wycene mojego małego balkoniku i za balustrade 6 mb wyszło 3900 zl .Wydaje mi sie ze to drogo.Znalazłam firme w okolicach Myslenic ktora za balustrade ocynkowana i pomalowana chce 300 zl za mb czyli kwota wyszłaby 1800 zl (jak dla mnie do przyjecia) Nie jestem jednak do konca przekonana czy taka balustrada bedzie rownie dobra jak ta z nierdzewi dlatego moze zrobie wycene w innej firmie(jesli podasz mi namiar ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.06.2011 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 kakusek namiary na balustrady ci dam ale jutro, jabyco przypomnij się, mogę ci powiedzieć ze moje te dwa balkony, które są widoczne na zdjęciu i dwa weneckie po 1mb kosztowały 6 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 05.06.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 reni teraz mnie zabiłaś tą ceną za balustradę a jeszcze post wyżej pytałam o taras.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 05.06.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Reni, świetnie zaczyna wyglądać tarasik i faktycznie jest duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.06.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Ok kochana spokojnie poczekam bo bede je dopiero zamawiac po zrobieniu elewacji czyli pod koniec czerwca.Napisz prosze jeszcze (oczywiscie moze byc jutro ) z czego dokąłdnie amsz te balustrady zzebym wiedziała co wyceniac Oldzia wg mojego dotychczasowego rozeznania Renia zapłaciła bdb cene za barierki.Jak pisałam wczesniej miałam wycene na stal nierdzewna i gosc podał mi kwote 3900 zl(z montazem gratis) Wychodzi ze za mb biora ok 900 zl bo u mnie balkonik przy lukarnie jest dl 3,5 m a szerkosci 1,30m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.06.2011 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 no to kakusek bardzo drogo ci wycenił bo ja mam w sumie 18mb balustrady i tak jak mówiłam 6 tyś, dokładnie to balustrada ze stali nierdzewnej, tylko tyle .teraz sobie przypomnialam liczył mi ok 450 zł za mb i montaż też był gratis, ja tez długo szukałam bo wszyscy wołali właśnie około tysiaca za mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 05.06.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 (edytowane) dziewczyny to ja źle przeczytałam:cool: zrozumiałam, że 6tys mb:jawdrop: już chciałam pytać.... -to chyba za złota musiałaby być no to reni według mnie cenę miałaś bardzo dobrą Ps. reni napisz mi proszę na ile masz wysunięty taras od podcienia? jaki ma wymiar? Edytowane 5 Czerwca 2011 przez oldzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 05.06.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Reni ja myślałam o katalpie, która już Kakusek wkleiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.06.2011 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 oldzia od okna w jadalni do końca tarasu jest 4,5 metra, ale kończy on sie wcześniej niż taras przed salonem, caly taras ma 55m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 05.06.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 oldzia od okna w jadalni do końca tarasu jest 4,5 metra, ale kończy on sie wcześniej niż taras przed salonem, caly taras ma 55m2 dzięki reni:) u siebie planuję 4m - to będzie ok:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 05.06.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Reni Twój domek z zewnątrz równie piękny jak w wewnątrz, a taras moje marzenie:yes: zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 06.06.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 reni - nie mogę się doczekać Twojego tarau z tymi lampami i drzewkiem. Cudo!Co do drzewka to może ważne by korzenie nie zniszczyły fundamentów tarasu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 06.06.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Reni zapowiada sie pięknie! A co do drzewka to takie, które pozbywa sie liści na zime tez może ciekawie wyglądać jesli ma fajna bryłę z gałęzi.A jęśli je jeszcze fajnie podświetlisz od dołu mmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 06.06.2011 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 oldzia nie ma za co Martusia witaj i u ciebie też piękniście mirela witaj a odnośnie drzewka, ono będzie w doniczne, jak juz będzie za duże to je przesadzę a na taras dam znowu małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 06.06.2011 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Agi właśnie będzie podświetlone od dołu z dwóch stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 06.06.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Reni zastrzeliłaś mnie tym tarasem CUDOmiałam inną wizję swojego ale chyba się skuszę na takiJest przepiękny czy wiesz już jakim drzewne będzie wyłożony???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 06.06.2011 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 witaj Saly na tarasie bedzie modrzew syberyjski, chciałam bankirai ale cena nie do przejścia na dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts