Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tutaj zdjecie modrzewia japońskiego "ukradzione" z pewnego ogrodu

http://img845.imageshack.us/img845/4681/larixkaempferi.jpg

Uploaded with ImageShack.us

a tutaj jeszcze catalpa

http://img705.imageshack.us/img705/2751/catalpa2.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Osobiscie wolalabym drzewko ktore w zimie nie straci lisci.

Renia ja jestem laikiem ale tak sie zastanawiam czy te bloczki na ktorych opartach jest drewniana podbudowa nie powinny byc jeszcze zaizolowane tak jak izoluje sie fundamenty?(pomalowac i polozcy folie/pape) Wtedy byloby zabezpieczenie ze woda nie bedzie podciagac i drewno ktore sie na nich opiera nie powinno sie niszczyć.

Oglądałam sobie wczoraj te Twoje donice z Ikea.Faktycznie nie sa juz dostepne w Pl natomiast u nas jest jeszcze 5 szt i tak sie zastanawaim czy sie nie szarpnać ;)Z opisu wychodzi ze sa to osłonki wiec pewnie w srodek trzeba dać jeszcze kolejna doniczke z ziemia.

Edytowane przez kakusek

kakusek obrys tarasu miałam zrobiony na etapie fundamentów z bloczków betonowych a teraz są one dokładane dla podniesienia tarasu do poziomu okien tarasowych bo warunkiem był ten sam poziom podłogi w domu i na tarsie, dlatego też mam bezprogowe okna tarasowe, drzewka oglądnę wieczorkiem i wielke dzięki za link

Reniu mam jeszcze prosbe.Zauwazyłam ze masz na balkonach balustrady ze stali nierdzewnej.Mozesz podac u kogo zamaiwalas?Ja zrobiłam wycene mojego małego balkoniku i za balustrade 6 mb wyszło 3900 zl .Wydaje mi sie ze to drogo.Znalazłam firme w okolicach Myslenic ktora za balustrade ocynkowana i pomalowana chce 300 zl za mb czyli kwota wyszłaby 1800 zl (jak dla mnie do przyjecia) Nie jestem jednak do konca przekonana czy taka balustrada bedzie rownie dobra jak ta z nierdzewi dlatego moze zrobie wycene w innej firmie(jesli podasz mi namiar :))

Ok kochana spokojnie poczekam bo bede je dopiero zamawiac po zrobieniu elewacji czyli pod koniec czerwca.Napisz prosze jeszcze (oczywiscie moze byc jutro :)) z czego dokąłdnie amsz te balustrady zzebym wiedziała co wyceniac ;)

Oldzia wg mojego dotychczasowego rozeznania Renia zapłaciła bdb cene za barierki.Jak pisałam wczesniej miałam wycene na stal nierdzewna i gosc podał mi kwote 3900 zl(z montazem gratis) Wychodzi ze za mb biora ok 900 zl bo u mnie balkonik przy lukarnie jest dl 3,5 m a szerkosci 1,30m

no to kakusek bardzo drogo ci wycenił bo ja mam w sumie 18mb balustrady i tak jak mówiłam 6 tyś, dokładnie to balustrada ze stali nierdzewnej, tylko tyle .

teraz sobie przypomnialam liczył mi ok 450 zł za mb i montaż też był gratis, ja tez długo szukałam bo wszyscy wołali właśnie około tysiaca za mb

dziewczyny to ja źle przeczytałam:cool: zrozumiałam, że 6tys mb:jawdrop: już chciałam pytać.... -to chyba za złota musiałaby być;):) no to reni według mnie cenę miałaś bardzo dobrą

Ps. reni napisz mi proszę na ile masz wysunięty taras od podcienia? jaki ma wymiar?

Edytowane przez oldzia