Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

yokasta, po pierwsze ja nie mówię o inteligencji, dojrzałości, wnętrzu, tylko o wyglądzie! Po drugie podaję przykłady babek z telewizji (i tych starszych, i tych młodszych również), bo mamy różnych znajomych, więc nie napiszę, że moja znajoma Kasia po trzydziestce zaczęła pięknieć, bo to nie jest przykład, który cokolwiek zobrazuje! Napisałam o kobietach po trzydziestce (a wymieniałam nawet te po 40-tce, bo to umowna granica), bo np. w centrum handlowym nie obejrzę się za dziewczyną 20 lat +, a widok niejednej 30/40-latki zapiera mi dech w piersiach. Tak mam i nie rozumiem, po co mam się z tego tłumaczyć? Jedne wolą młodych facetów, inne starszych, jedne lubią młode babki, inne starsze - tyle.

Dwudziestolatka się miota, ubierze czasami mini, czasami Emu, czasami rękawiczki bez palców, czasami ma czerwone włosy, plastikową biżuterię i odsłania tatuaże (bo jeszcze jej wolno) - babka po 30-tce dojrzewa, spódnica za kolano, dyskretna biżuteria, dresy w wersji eleganckiej, stonowana fryzura, itp. O! Mam kolejny przykład - Agnieszka Chylińska. No wypiękniała z wiekiem, a raczej dojrzała, inaczej się ubiera, inaczej czesze i maluje, już nie szuka swojego stylu, bo znalazła.

Ja mam dzisiaj zupę w odpowiednim kolorze (pomidorówka), ale nie mam stroju :(.

Edytowane przez Ilona Agata

Yokasta na pewno są 25 latkowie z bagażem doświadczeń - bo nie twierdzę, że np wiedza idzie w parze z wiekiem.

Ale są takie aspekty życia w których będzie widać, że mamy doświadczenia z przysłowiowym 25 latkiem a nie 40 latkiem.

Liczby 25 i 40 są przypadkowe - raczej nie zauważalna będzie różnica w patrzeniu na świat 25 i 27 latka.

Ale już np 23 i 30 mam wrażenie, że tak.

Mówię o normalnych osobach:)

Magda, no widzisz są 25-latkowie z bagażem doświadczeń ;). Nie trzeba mieć 60 lat chociaż w 99,9 % przypadków 60-latek o życiu będzie wiedział więcej, taka jest kolej rzeczy. Ale już porównanie 25-27 latki do 30 latki? Nie bardzo. O tym pisałam.

Czyli jednak odbierasz personalnie - nigdzie nie pisałam o 25, 27, 28 latach, tylko o 20+. Pisałam o 19-latkach i dziewczynach na pierwszym, drugim roku studiów. Chodziło mi o takie zaraz po liceum (że koledzy męża się za nimi oglądają, a ja nie dostrzegam ich atrakcyjności, dla mnie to dzieci).

Nikt Ci nie mówi, żebyś się tłumaczyła, wyluzuj trochę ;).

Dla mnie nie ma różnicy między kobietą, która ma 27 lat a 30 lat. Poza tym świadomość siebie i wygląd z niej wynikający jest konsekwencją charakteru. MOIM zdaniem. Ja nie pisze o 20-latkach bo tu nie ma co porównywać.

Czyli jednak odbierasz personalnie - nigdzie nie pisałam o 25, 27, 28 latach, tylko o 20+. Pisałam o 19-latkach i dziewczynach na pierwszym, drugim roku studiów. Chodziło mi o takie zaraz po liceum (że koledzy męża się za nimi oglądają, a ja nie dostrzegam ich atrakcyjności, dla mnie to dzieci).

ja jestem na 2 roku studiów:lol2::lol2::lol2::lol2:

ja jestem na 2 roku studiów:lol2::lol2::lol2::lol2: