Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Reni napisz mi prosze o ile to nie problem jak byl wykonany Wasz taras? Nie macie lanego betonu w ziemie - tzn nie ma slupow wychodzacych z ziemi? to sa tylko polozone jakies bloczki? My niebawem zaczniemy budowe naszego tarasu i ciagle sie zastanawiamy jak go wykonac...

Ilonka wpisz w google Tartak śrem i wyjdzie ci wszystko, ceny to mają dobre

aneta witam w ojczyźnie, podczytuje twoją galerię i twoje rozterki, ale dobrze że już wróciłaś, rodzinka boska ale twój syn w białym ciuszku na ostatnim zdjeciu to do gazet można dać, cudeńko prześliczne i taki słodziak, co do tarsu robiłam tak, z bloczków betonowych mam zrobiony obrys na zasadzie fundamentu, potem dołozone bloczki dla wyrównania poziomu z oknami tarasowymi i aby legary miały się na czym wspierac, potem wypoziomowane, spad zrobiony i wyłożone kamykami

reni - ja się coprawda nie znam, tylko czytam ciagle o tarasach drewnianych i tak mi się nasunęło - te bloczki jak są tylko położone to nie ma niebezpieczeństwa, że zimą będzie dźwgać taras ? Byłam przekonana, że trzeba głęboko jakieś słupy zamurować ...

I ja się dopiszę do kolejnych achów i ochów !! Coraz ładniej się robi....

I ja zaczynam sie zastanawiać co zrobić ze swoim tarasem z przodu.

A jeśli wyleję już beton to mogę na to kłaść dechy ??

reni i ja poproszę jeśli to nie problem o podanie ile Cię będzie kosztował ostatecznie m2 tego pięknego tarasu - z deskami, legarami, olejem, itp....

.

A jeśli wyleję już beton to mogę na to kłaść dechy ??

Drewno nie może się stykać z betonem. Na wylany beton w miejscach gdzie będziecie dawać legary trzeba położyć np papę.

Przepraszam Reni, że się tak mądrzę w Twoim wątku, ale ciągle tutaj zaglądam bo jest dla mnie inspiracją. I pod wpływem Twojego cudnego tarasu też zdecydowaliśmy się jednak na modrzew syberyjski , bangkirai niestety poza zasięgiem finansowym jest dla nas.

Zainspirowało mnie także to podświetnenie. ... a mam wypuszczone kable w tym miejscu, zaczekam na Twój finisz, którego nie mogę się już doczekać :).

Dziewczyny, a jak się wykańcza taki taras? To znaczy tam, gdzie się kończą dechy poziom będzie zrównany (dosypana ziemia), czy jakiś stopień będzie? A jak stopień, to z czego? Z tego samego drewna? Kurcze, reni, na drewno do domu CHYBA nie dam się namówić, ale taras to co innego ;) Bajka!