Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magda, dzięki za przepis. Okazało się, że książkę dał mi ks. prof. z naszego miasta - wydawało mi się, że twarz kojarzę i znalazłam :)

Mirkamis pisałam o książeczce czekowej: Talon na wyjście z psem (tzn, ja wychodziłam), wieczór przed telewizorem, zero sprzątania, szarlotkę itd Pikantne też były ;) Zostawiłam dwa puste - sam sobie wypełnił.

AAAAAAA :) Ze szwagrem to zmienia postać rzeczy ;) Ja ostatnio w galerii widziałam fajne obrazki - malowane przez jakiegoś artystę na fajnymi podpisami. Jeden był właśnie z facetem , drugi z kobietą aniołem. Do tego rymowanki. Nawet rozmawiałam z właścicielką, że świetne na prezent dla faceta z poczuciem humoru. Żaden badziew. Uważam, że z klasą zrobione.

Ilona, Robert pełza czy raczkuje? Antoś byle do krawędzi: łóżka, schodów. Ręce do kominka, kuwety, misek kota (oczywiście do dwóch ostatnich nie udało mu się dostać bezpośrednio, szyby kominka też nie dotknął ale daleko nie ma). No i kable, kable, kableee.....

Mirka, ja tam od razu mówiłam że chcę 3 :D (tylko jak się dowiedziałam, że będę miała cc to mówiłam do męża że to pierwsze i ostatnie ;)).

Pełza. Podnosi dupkę, ale na moment, jeden dwa ślizgi i opada. Czasami zatrzymuje się na kolanach (kiedy łokciami podeprze się gdzieś wyżej, np. na kołdrze albo na mamie). Powoli wygląda to tak, jakby chciał siadać, ale w sumie nie wiem, jak dziecko siada, więc może się mylę (podnosi dupkę, przechyla się na bok i tutaj przewraca na plecy zamiast usiąść). Ogólnie też ciągle trzeba mieć oczy dookoła głowy, bo sekunda i jest na krawędzi łóżka. No i kable - tak samo. Uwielbia jeszcze światełka, więc ciągle podchodzi do dekodera i dotyka godziny, włącza Roombę (przycisk świeci się na zielono) i w płacz (boi się odgłosu odkurzacza, a ten jeszcze na niego idzie). Dzisiaj za to siedział i gapił się przez okno na śnieg (pierwszy śnieg w Poznaniu :)). Jutro planujemy dłuuugaśny spacer, bo dzisiaj nie bardzo byłam na chodzie. Chyba mu trochę poliki śniegiem wysmaruję, niech poczuje co i jak ;).

Polecam :yes:. Choć teraz zbędny bajer, bo mały się boi. Włączam jak idziemy na dłuższy (odkurzacz chodzi godzinę) spacer.

Wszystko zależy jakie jest mieszkanie - jeśli dużo małych elementów, mebli, doniczek, przez które się nie przeciśnie lub poprzewraca, to może się okazać, że dłużej będzie trwało zbieranie z podłogi i ponowne ustawianie niż odkurzenie ręcznie. Ja tylko krzesła podnoszę na stół.

Ilona jak już o roombie to polecasz czy zbędny bajer?

To ja wtrącę 3 grosze. Mam znajomą, która sprzedaje roombe itp. Miałem u siebie na testach. Jest fajna ale jak ktoś ma dużo kabli to jest problem. ptrafi się zapątać......... Fajnie że np. nie spadnie ze schodów (ma czujnik dojazdu do krawędzi).