Magda_lena85 07.12.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 ale ja mam 2 kominy ... budowa zakończona - pod pompę to trzeba chyba pół chałupy rozwalić? to szybciej ją sprzedam Na pewno ekologicznie, na pewno się zwraca - tylko czy dla ciepłolubnych się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.12.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Lolek dobrze piszesz o tej pompie... moj maz planuje zakup dla nas... mamy miec ogrzewanie pruundem boooszze co on wymysla chyba chce mi ulatwic zycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 07.12.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Mmelisa aa to czytałam:) sorki - mam nadzieję, że kapci nie miałaś do stroju Mikołajki Z Ciebie to zakręt jest hahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 07.12.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 wiecie co a propo tego pieca - to wyszło, ze nawet nie wiem z której strony tam zapalić:lol2: podpytałam na forum i jednak jestem nie tylko blond na głowie ale i w środku:) a taka dumna z siebie byłam - nosz prawie jakbym co najmniej na k2 weszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.12.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Nie Magda,... mialam bose stopki nawet sesje zdjeciowa moj zonek jak nigdy fotki mi strzelil....a tak to musze az sie prosic jego o to W sprawie pieca jestes boooska nie wie jak a rozpala Lolek, my mamy rozprowadzone rury... tylko zakup sprzetu nam zostal (ja nadal o centralnym odkurzaczu ) kurcze musze poczytac o tych dofinansowaniach do pompy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 07.12.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 hahah oj rozpala, rozpala hahah :rotfl::rotfl: to może u mnie bez stroju się obejdzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 07.12.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Tosia hahah podobno nie - tylko, że ja próbowałam na 3 sposoby i dopiero jak poległam przed nim to rozpaliłam mam kominek - ale tam to nawet nie próbuję - raz spróbowałam i wietrzyłam dom cały dzień i musiałam iść do mamy na noc. Coś źle poprzekrecałam, komin nie rozgrzany, wiatr duży a na kominie nie mam tego (czegoś) i wwiewało do środka...oj jaja byly:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 07.12.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Ja też słyszałam same sprzeczne informacje na temat pomp ciepła - podobno nie są wcale takie tanie w użytkowaniu? Natomiast gdybym miała działkę bez gazu, to tylko pompa ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 07.12.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Tosia a Wy na gaz robicie? mam już zazdrościć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.12.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Tosia dlatego napisalam, ze musze poczytac a nie ze chce informacje,,, w tym temacie moj maz jest kumaty..nie ja...ale temat dofinansowanie-czemu nie, moge sobie poszperac po necie... nie koniecznie na fm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 07.12.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 a nie wiem czy wiecie zwrot VAT za budowlankę się kończy w tym roku ( tzn zakup) bo f-ry do 5 lat będzie można rozliczyć jeszcze.Ja ofc korzystam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.12.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 my wszystkie faktury w ubieglych latach mielismy brane na naszego majstra i on rozliczal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 07.12.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Lolek dobrze piszesz o tej pompie... moj maz planuje zakup dla nas... mamy miec ogrzewanie pruundem boooszze co on wymysla chyba chce mi ulatwic zycie Ale pompę zasilaną prundem czy całe ogrzewanie w prundzie?? bo jak całość w prundzie to...... będzie drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.12.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Ale pompę zasilaną prundem czy całe ogrzewanie w prundzie?? bo jak całość w prundzie to...... będzie drogo z informacji jakie kiedys uslyszlam od mojego meza to wszystko na ten prund... podlogowka rowniez... jak bedzie drogo (bardzo drogo) to wtedy sie dokupi piec. na 100% bedziemy miec reku... ktory nie wiem..nie dopytywalam (bo wciaz nie wierze, ze sie budujemy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 07.12.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Ja też słyszałam same sprzeczne informacje na temat pomp ciepła - podobno nie są wcale takie tanie w użytkowaniu? Natomiast gdybym miała działkę bez gazu, to tylko pompa ciepła. Najważniejsze jest mieć dobre studnie (żeby woda była). Pytałem kumpla jak to wychodzi więc, ciepłą wodą w domu (oczywiście z pompy) oraz średnio w zimie ok 23 stopni w domu (oni ciepłolubni) u mnie 21 byłoby jak w saunie.... wszyło im troszkę więcej niż połowa tego co za gaz by zapłacili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.12.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Tosia rozumiem szczerze ja tez nie lubie takich powaznych dyskusji w tych sprawach to tylko polegam na moim malzonku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 07.12.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Tosia taki był zamysł u nas jak u Ciebie ( kominek z płaszczem) - ale jest ALE.Jak już masz piec włączony to nie będzie się chciało rozpalać i sprzątać kominka ( tak jest u mnie).A że piec przez większość czasu jest włączony - grzeje wodę to od razu przełączony na ogrzewanie i za jednym razem jest wszystko cacy ( o ile jest:D).A w kominku trzeba rozpalić, sprzątnąć, szybę doczyścić - a tak w piwnicy chodzi wszystko, nie ma syfu ani zapachu a i tak chodzi. Na bank bym kominka nie robiła drugi raz - a w to miejsce dała regał na książki.Przy czym my mam 2 wyloty w tym kominie - bo na zew będzie kominek zewnętrzny- coś ala grill. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 07.12.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 to ja ta druga - jak już się pali w piecu to kominka nie tykam:)paliło się w nim może z 3 x więc klnę czasem ile kasy na to poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 07.12.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 ok uciekam - bo pewnie pobudka po 7. Stosunkowo ciepłej nocy życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 08.12.2013 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 My mamy całe ogrzewanie w prądzie i myślimy o pompie ciepła tylko tych studni brak.Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts