anna-maria3 09.12.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Ale budyń, a masa budyniowa to nie to samo Masa ma być jak puch, ja daję pół na pół masła i "palmy". Nie wnikam w nazewnictwo - w przepisie mam po prostu mleko, cukier wanilinowy, cukier, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Ani słowa o tłuszczu I taki ten placek znam od zawsze więc tak go robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 09.12.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 (edytowane) W moim ubija się białko z cukrem, dodaje zmielone orzechy i sodę albo proszek. Nawet nie pamiętam czy jaiś tłuszcz się daje. Potem wiśnie mrożone z kilkoma łyżkami cukru się gotuje, dodaje się rozrobiony budyń (w wodzie lub soku z tych wiśni) do tych ciepłych wiśni. Nie daje się mleka. Więc wiśnie wyglądaja jakby były w takim ... kisielu. Ta mase daję na upieczone ciasto i do lodówki. Jak wystygnie to bita smietana na to i ja dekoruję jak szwarcwaldzki - wiśniami i tartą czekoladą. Czekam na przepis ,ja za słodkim malo jestem i na imprezach ciast nie jadam ale orzechowca zjem a teraz i na Twój mi ślinka cieknie bo torty szwarcwaldzkie-wiśnie na cieście- też lubie:) Edytowane 9 Grudnia 2013 przez mirkamis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 09.12.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Mirela - a jakie wiśnie są w Twoim przepisie? w alko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 09.12.2013 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 helloł lejdis trochę się odrobiłam i przeczytałam, czyli o ciastach dzis, jeszusie doopy nam urosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 09.12.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Kochanego ciała nigdy nie za wiele:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.12.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 nie, wiśnie mrożone. Reni - ja mam chudą - to mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 09.12.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Reni na walczę na "ogrzewaniu " hahah:Dale coś z "nimi " ciężko - nie da się żartować jak tu;) Mirela - to będę Ci przypominała też o przepisie - uwielbiam wiśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 09.12.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Magda oni się boją żon :D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.12.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Magda - jak zaczynaliśmy budowę to często siedziałąm na "facetowych" watkach. Masakra. Traktowali mnie jak debila . Ale wiele rzeczy się nauczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 09.12.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 o właśnie - nauczyli mnie też dużo a propo pieca ( kiedyś nie wiedziałam gdzie temp się zwiększa) ale niektórzy traktują kobiety jak przysłowiowe blondynki - ale doszłam do wniosku, że zazwyczaj to osoby które same nie mają za dużego pojęcia o co chodzi. Bo Ci co mają wiedzę - to nawet na nieprofesjonalne pyt kobitki mają fachową odp taką którą ona zrozumie - gorzej z "mądrowaniem" i typu "przeciez to oczywiste".... yhym tak jak dla nich używanie eyelinera to rzecz oczywista albo pkt G;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 09.12.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 w sumie my tu nakręcamy się wzajemnie pisząc co tam u której - a tam jest "cisza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.12.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 albo pkt G;) a może byś się zdziwiła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.12.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Jejku... własnie znajoma wysłała mi nasze zdjęcia z wakacji sprzed 2 lat. Mieliśmy wtedy ognisko na plaży całą ekipą ... jak ja tęsknię za tamtymi czasami . Ale mój mąz ma tam brzuch ... feee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 09.12.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Mirela wole nie myslec I nie zajmowac sie nie swoim:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.12.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Punktem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.12.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Ja się wolę swoim też nie zajmować - mężowi zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 09.12.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Jeśli o ciastach to ja od kilku miesięcy robię co dwa-trzy dni drożdżowe. Wychodzi zawsze i jest MEGA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.12.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 o mniam, yoka. Z czym to drożdzowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 09.12.2013 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 czyli dziś o złodziejach? Magda chyba tam wpadłaś jak śliwka w kompot:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 09.12.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Tosia, to ja jeszcze dorzucę to co ja widzę... My segregujemy wszystko jak trzeba, a potem podjeżdża śmieciara, wrzuca wszystko do jednego młynka i mieli - plastiki, metal, papier i szkło. I zastanawiam się, po co ja biegam z każdą butelką i papierkiem, skoro i tak wszystko w jednej pulpie się miesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts