Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

w przerwie w czekaniu na gości wkleję taras ale brak mu jeszcze wykończenia po obwodzie, deski będą przycięte na równo, będą światełka i schody na przeciwko mebli , ale to wkrótce

http://img36.imageshack.us/img36/3125/p1040340w.jpg

http://img840.imageshack.us/img840/4692/p1040341.jpg

http://img231.imageshack.us/img231/3063/p1040342n.jpg

sliczny tarasik, moje kolory, calośc podobna do tego co my chcemy uzyskać. Pomysł z drzewkiem chyba odgapię.

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

żona m bardzo proszę zgapiaj bo i ja to zrobiłam

aneta nie wiem co poradzić w sprawie antresoli bo jej nie mam, a z projektami jest tak ze to ty musisz wiedziec czego chcesz, wtedy jest prawie 100% ze projekt okaże się trafiony, salon wolałabym od wschodu bo kiedy byłabym w pracy to wtedy by tam świeciło ale nie bedzie słońca na tarasie kiedy wrócisz z pracy, ja mam taras od zachodu ale sciana od jadalni powoduje ze słońce bezpośrednio mi nie swieci i jest bardzo ok

także na wszytsko jest rozwiązanie, tak samo z antresolą,jeśli zamontuje się drzwi dźwiękoszczelne to nie ma ha,łasu w pokojach na górze:) Najgorzej jest z myciem okna,ale dowiedzialam sie ze istanieja okna saoistnie myjace sie,nie wiem jak to dziala ale pani z archonu mi dzisiaj takie polecila, ciekawe jaki koszt bedzie takiego w jadalni, reni Ty też masz jedno wysokie okno i jak jest z myciem?

reni, mam prośbę.

Możesz mi powiedzieć jakiej wysokości-grubości (nie szerokości) masz podwieszenie w kuchni to w którym są tecniczne potrójne oczka i jakiej wysokości jest przestrzeń między nim a sufitem nad podwieszeniem. Nie chodzi mi o całość podwieszenia od sufitu, tylko właśnie o proporcje między grubością płyty a wnęką nad nią

Będę bardzi wdzięczna

PS. Zarąbisty taras i to drzewko. Idę poszukać co to. Strasznie dawno u Ciebie nie byłam (jakieś 2-3 tygodnie a tu takie zmiany)

Reni .....

ale pięknie u Ciebie.,......

gratuluję smaku i wyczucia.

salon jak i kuchnia iście majstersztyk.... podłloga .... panel rtv..... kanapa ( ja mam podobną z Woodways kalisto skóra jak w ich ofercie .... klasyczna piękność....) podłoga rewelka czy możesz podać czy to panel czy deska?? i jaki producent??

ja niestey nie przepadam za żaluzjami i to jedyny mankament tej pięknej posiadłości.

Taras super. ....

ale nadal nie mogę wyść z zachwytu salonu z ZAJEBISTYM kominkiem (sprawdzałem drogi jak cholera).... panorama robi swoje....

Uwielbiam nowoczesne wnęrza.... a ta ściana w kuchni ... ta surowa.... boskie.....

ja niestety mam domek z lat 50 i nie da się go aż tak przerobić. zaczynam remont poddasza ( ok 35 m2 i cały czas szukam .... ) jesteś dla mnie niezłą inspiracją pozdrawim i czekam na kolejne mega fajne foty.....

Na początku chciałam się przywitać z właścicielką wątku, który podczytuję od jakichś 2 tyg.:welcome:

Przywiódł mnie tu oczywiście piękny taras:D gratuluję (i skręcam się z zazdrości;))

Chciałam też zabrać głos w sprawie projektu anety89

Zgadzam się - projekt jest Mega:D Parter jest rewelacyjnt - nic bym nie zmieniała;)

Ale powiem ci, co od razu rzuciło mi się w oczy na piętrze, jakie błędy. Otóż sypialni [nr 6] to znaczek pocztowy (9 m2?) a traktowana jest jak Master Badroom z indywidualną garderobą i łazienką - nieporozumienie jakieś;)

Osobiście zrobiłabym z niej garderobę właśnie dla sypialni [nr 5], a z tej garderobu przejście do łazienki (obecnej garderoby [nr 7];)). Łazienkę [nr 8] potraktowałabym jako osobistą do sypialni [nr 9], lub zostawiła tak jak jest;) Ale zbiorcza łazienka jedna już jest, więc chyba lepiej ją włączyć do sypialni i podnieść jej standard, lub w ogóle z niej zrezygnować i np. powiększyć tą sypialnie:D

Teraz patrzę, ze tam jest ściana nośna... wobec tego, można do niej przenieść pralnię [nr 10], a pokój [nr 9] powiększyć o tą obeną pralnię [nr 10] - i powstaje piękna, ogromna sypialnia:D

witajcie, myslałam że nie będę sadzić roslinek a tu prosze i mnie wzięło

zmieniłam kamyki na takie ,jakie miały być od początku

http://img840.imageshack.us/img840/9848/p1040356c.jpg

lawenda

http://img109.imageshack.us/img109/892/p1040359.jpg

http://img838.imageshack.us/img838/1671/p1040363j.jpg

Reni, ani się obejrzysz, a będziesz z haczką biegać wokół trawnika i stwierdzisz, że sprawia Ci to ogromną przyjemność ;) Ja też nie lubiłam pracy w ogrodzie, a dzisiaj wyobraź sobie, byłam z wizytą u rodziców i przez nikogo nieprzymuszona zaczęłam im wyrywać chwasty :)

Te kamienie wokół drzewka na tarasie będą wyżej? Może warto zrównać je z poziomem desek? A jeśli się nie uda, bo są za duże, to ładniej mogłyby wyglądać porozkładane wokół drzewka w większym nieporządku, są świetne (kolor i kształt), ale coś mi tam nie do końca pasuje :yes:

Hihi, Reni ja też nigdy nie przepadałam za plewieniem, itp. Ale odkąd wynajmujemy dom zaczęłam grzebać w ziemi i o dziwo odprężam się przy tym. Teraz Ciebie dopadło. Tylko postaraj się jak najwięcej obsadzić, co by za dużo chwastów nie mieć ;). Kamyki koło drzewka faktycznie mogłybyć niżej. Fajne są. Gdzie je kupiłaś?

Ps. 10 lipca lecę do PL :wiggle: