mirela99 11.12.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Ja dostała wczoraj za budowę- 2 miesiące, kilka godzin, żarówki, wiertarka i halogen... 450 zł!!! Kocham PGE!! taryfa budowlana. Przejdź na normalną... my przeszliśmy bardzo wczesnie. Nie trzeba było odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 11.12.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Adiqq uwierz czy nie -a le wczoraj je czytalam pół dnia w domu:lol2: także aktualnie w domu mam obok łóżka co by nie było hahahha Tosia ja miałam niskie i mam niskie do dziś 110 płaciłam ub rok i w tym roku 8-mc nadpłaty mi z tego wyszło - ale budowlanej też nigdy nie miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 11.12.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Adiqq a jak z przeróbką ogrzewnia jak np u mnie czy Reni?mamy groszek, solary i inne bajery ale pompy nie - jaki jest koszt? mniej więcej... i czy podłogówki to serio "wymóg" w cąłym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 11.12.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 O czym Wy tu rozmawiacie . Nic nie rozumiem . To już wolałam o seksie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 11.12.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 czekaj, czekaj Ilonka - wyliczy nam ile i czy się da. Bo nam się seks w kotłowni już znudził :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 11.12.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Reni czyli u nas pompa się nei sprawdzi ( chyba że Ty masz wszędzie podłogówki) ??? hmm nie będę piętra rozwalała z powodu podłogówki... hmm no to ja gaz jak już to chyba da radę. ehh to dom się sprzeda szybciej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 11.12.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Tosia - ale podłogówka grzeje od dołu - sufity masz chłodne bo nie ma takiej cyrkulacji. Poza tym... u nas np jest stała temperatura w domu 22 stopnie od października do kwietnia. Jak nie ma mrozów i podłoga jest chłodniejsza to ciepło odczuwalne jest o wiele mniejsze niż np przy mrozach. Bo jak jest na zewnątrz zimno to podłoga jest wyczuwalnie ciepła i np. teraz chodze w krótkich rekawkach i cienkich skarpetkach. Jesienią choć temperatura w pokojach była identyczna - to chodziłam w bluzie. Grzejesz stopy i jest Ci ciepło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 11.12.2013 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 ja mam wszędzie podłogówkę i wiem , ze będę zmieniać piec na gaz, bo węgiel:sick::sick::sick: a w moim przypadku ile by kosztowoło PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 11.12.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 tylko, ze jak masz dobry piec a pewnie masz to jeszcze z 7 lat pochodzi...mój może i więcej.A maż by mnie udusił jak mu powiem za rok - wywal i gazowy kup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 11.12.2013 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 nie wiem czy dobry ale daję mu około 7 lat nie dłuzej, i za ten czas zmieniam ogrzewanie, tylko nie wiem czy gaz którego w drodze nie mam czy PC adigg mozesz u mnie wyliczyć ile by ta zmiana na pompę mnie kosztowała, wszedzie podłogówka, kominek, rozprowadzenie ciepła i rekuperator a i solary planuje założyć, dom użytkowej 146 m2, całosc 198, bez piwnicy, baraż w bryle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 11.12.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Jak dasz kaloryfery to dodatkowy koszt w kotłowni - mieszacz, oprócz tego piec pracować będzie musiał na innych temperaturach (wyższych) - ale to pewnie wiesz. Ja obecnie temperature wychodzącą mam na piecu w nocy 30 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 11.12.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 ja mam gaz na działce na szczęście - tylko jaka jest jakość gazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 11.12.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 reni - macie dopłaty do solarów ? Liczyłas sobie to ? Bo jak nie masz ładnych zwrotów to średnio się je opłaca zakładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 11.12.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Swego czasu też dowiadywaliśmy się o pompę i zalecane ogrzewanie podłogowe i rekuperacja żeby koszt ogrzewania był najmniejszy Reni nam powiedziano że pompa to koszt ok 50 tyś a tak w ogóle jakie macie rachunki za prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 11.12.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 ja mam gaz na działce na szczęście - tylko jaka jest jakość gazu... MAgda- a jaka ekogroszku ? Mąz pracuje w tym - masakra. Ważysz każdy worek ? Wierzysz w kaloryczność ? Wiesz jak kombinują .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 11.12.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 woman ja mam na dwa miesiące ok 300 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 11.12.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 wiem Mirela jaka - worka nie ważę, Ale widać jak się kupi dobry po spalaniu i ustawieniach pieca.Ja kupuję niestety ten najdroższy i ma dobrą kaloryczność - dlatego jaja z piecem, chodzi na minimalnych ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 11.12.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 ja mam gaz na działce na szczęście - tylko jaka jest jakość gazu... Magda masz gaz i założyłaś groszek orzesz ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 11.12.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Mirela ale czemu się nie opłacają? wyłaczy się w lato piec a woda z solarów jest wystarczająca nawet w pochmurny dzień a lata coraz cieplejsze są.U moich rodziców się to sprawdza i nawet zmienili pralkę na taką co pobiera ciepłą wodę. Woman - z racji hobby mojego męża to mamy wszystko ledowo-oszczędne więc 110 zł rok temu płaciłam w tym nadpłata ponad pól roku a teraz nie wiem - czeka na ile oszacują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 11.12.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 żartujesz... jakie województwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts