Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Adiqq uwierz czy nie -a le wczoraj je czytalam pół dnia w domu:lol2: także aktualnie w domu mam obok łóżka co by nie było hahahha

Tosia ja miałam niskie i mam niskie do dziś 110 płaciłam ub rok i w tym roku 8-mc nadpłaty mi z tego wyszło - ale budowlanej też nigdy nie miałam

Tosia - ale podłogówka grzeje od dołu - sufity masz chłodne bo nie ma takiej cyrkulacji. Poza tym... u nas np jest stała temperatura w domu 22 stopnie od października do kwietnia. Jak nie ma mrozów i podłoga jest chłodniejsza to ciepło odczuwalne jest o wiele mniejsze niż np przy mrozach. Bo jak jest na zewnątrz zimno to podłoga jest wyczuwalnie ciepła i np. teraz chodze w krótkich rekawkach i cienkich skarpetkach. Jesienią choć temperatura w pokojach była identyczna - to chodziłam w bluzie.

Grzejesz stopy i jest Ci ciepło :).

nie wiem czy dobry ale daję mu około 7 lat nie dłuzej, i za ten czas zmieniam ogrzewanie, tylko nie wiem czy gaz którego w drodze nie mam czy PC

adigg mozesz u mnie wyliczyć ile by ta zmiana na pompę mnie kosztowała, wszedzie podłogówka, kominek, rozprowadzenie ciepła i rekuperator a i solary planuje założyć, dom użytkowej 146 m2, całosc 198, bez piwnicy, baraż w bryle

Mirela ale czemu się nie opłacają? wyłaczy się w lato piec a woda z solarów jest wystarczająca nawet w pochmurny dzień a lata coraz cieplejsze są.

U moich rodziców się to sprawdza i nawet zmienili pralkę na taką co pobiera ciepłą wodę.

Woman - z racji hobby mojego męża to mamy wszystko ledowo-oszczędne więc 110 zł rok temu płaciłam w tym nadpłata ponad pól roku a teraz nie wiem - czeka na ile oszacują.